LUOTTOKAMPAAMONI HELSINGISSÄ: SAXCÉ

 

Kun sen oikean löytää, sen vain tietää.

Ja nyt en puhu miehestä, vaan kampaajasta. Minulle on tärkeää, että joka kerta, kun menen kampaajalle, tunnen oloni kotoisaksi. Kampaajan tuolissa tulee vietettyä elämän aikana useita tunteja – siksi olisi aivan hullua käydä vuodesta toiseen kampaajalla, jonka kanssa ei ole ollenkaan samalla aaltopituudella tai jonka seurassa ei tunne oloaan rennoksi. Kampaajia ei suotta kutsuta psykologeiksi, sillä kampaajan tuolissa tulee juteltua kaikista aiheista maan ja taivaan väliltä.

Kun muutin Helsinkiin vuonna 2011, kävin värjäämässä hiuksia ystävälläni, kunnes hän muutti toiseen maahan. Sen jälkeen kävin muutaman vuoden ajan vaihtelevasti eri kampaajilla Helsingissä, mutta en löytänyt kampaajaa, jonka seurassa olisin tuntenut oloni kotoisaksi. Kaikki kampaajat olivat kyllä todella mukavia, mutta jokin ei vain tuntunut oikealta. Se maaginen yhteys puuttui.

Lopulta päädyin ystäväni suosituksesta Viiskulmassa sijaitsevaan Saxcéen. Kävin ensikäynnilläni kampaamon omistajan Hennan hoteissa, mutta seuraavalla kerralla siirryin jo nykyisen kampaajani Emilia Laitisen tuoliin. Emilia oli tuolloin vasta aloittanut Saxcélla ja harjoitteli kampaajantyötä oppisopimuksella.

 

 

Tulimme Emilian kanssa alusta asti hyvin juttuun. Hän oli mutkaton, rempseä ja lempeä. Vaikka Emilia oli aloittanut kampaajantyöt vasta kolme kuukautta sitten, koin, että voin luottaa häneen. Hän oli äärimmäisen tarkka työssään ja hänelle oli kunnia-asia, että hiuksistani tulee täydelliset – niin minun kuin hänen makuunsa.

Siitä ensimmäisestä kampaamokäynnistä on kulunut nyt kolme vuotta, ja meille on muodostunut Emilian kanssa lämmin suhde. Kuluneiden vuosien aikana Emiliasta on kasvanut rautainen ammattilainen, joka taitaa niin aina yhtä trendikkäät raidoitukset kuin monimutkaisemmatkin värjäysoperaatiot.

Kun tulin Emilialle ensimmäisen kerran, saavuin tuoliin hiusten kanssa, joihin en ollut tyytyväinen. Tummista hiuksista lähdettiin värjäämään asteittain ja hellävaraisesti vaaleita. Aiempien tunkkaisten värien tilalle tulivat kirkkaat ja raikkaat värisävyt. Ja pian tummistakin hiuksista päästiin!

Välillä on kokeiltu myös koko tukan blondausta. Nykyisin vaalennamme hiuksiani raidoittamalla, sillä se on hellä päänahalle. Lopputuloksesta tulee omaan makuuni ihanan vaalea, mutta luonnollinen. Raidoitus on myös armollinen, sillä sen ansiosta kampaajalla ei tarvitse rampata jatkuvasti.

 

 

Saxcéssa seurataan aktiivisesti alan trendejä: työntekijät käyvät säännöllisesti koulutuksissa, ja kouluttavat myös itse muita kampaajia. Tuotteiden turvallisuuteen kiinnitetään tarkasti huomiota. Saxcéssa käytetään suomalaisen SIM Finlandin hajusteettomia ja vegaanisia tuotteita, jotka valmistetaan Tampereen Ylöjärvellä. Emilian mukaan hajusteherkkyys on lisääntynyt viime vuosina, ja SIM Finland on keskittynyt valmistamaan erityisesti hellävaraisia värjäystuotteita.

Saxcén sisustus on kertakaikkisen ihana: lämminhenkinen ryijy, puupinnat ja upea vintage-kaappi luovat kampaamoon persoonallista tunnelmaa. Lasikuvun alle asetellut sakset muistuttavat, miten hienosta käsityöammatista kampaajan työssä on kyse. Täällä jokainen saa olla oma itsensä, ja asiakkaan toiveet toteutetaan, oli kyse sitten klassisista raidoista tai sateenkaarenväreistä. Tulevaisuudessa Saxcéssa panostetaan myös kasviväreihin ja monimuotoisempiin palveluihin, kuten etkopakettiin: kaveriporukka voi varata itselleen ajan hiustenlaittoon ennen juhlia ja nauttia samalla lasilliset skumppaa.

Jos etsit ammattitaitoista ja luotettavaa kampaajaa Helsingistä, suosittelen ottamaan yhteyttä Saxcéen ja Emiliaan! Emilian töihin voit tutustua hänen Instagram-sivullaan @laitisenemilia. Sieltä saat myös kivaa inspiraatiota erilaisiin hiustyyleihin, mikäli oma juttusi on vielä etsinnässä tai kaipaat piristystä omaan lookiisi!

*Kampaamokäynti saatu: Saxcé

 

lue myös:

kun hiukseni olivat 2mm – pari sanaa hiustenhoidosta

3 x paras luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja

mitä on ayurvedinen ihonhoito?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *