MITÄ VEGAANI SYÖ HOTELLIAAMIAISELLA?
*Yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa
Mitä vegaani syö hotelliaamiaisella?
Ennen vegaanihaastetta en ollut tullut edes ajatelleeksi, minkälainen valikoima vegaania hotellin aamiaispöydässä odottaa. Kuluneiden viikkojen aikana olen huomannut, että esimerkiksi vegaanisen lounaan löytäminen ei ole aina itsestäänselvyys.
Sain Sokos Hotelleilta kutsun käydä testaamassa heidän hotelliaamiaistaan vegaaniruokailijan näkökulmasta. Sunnuntaina suuntasimme ajoissa Tornin aamiaiselle, jossa saimme nauttia rauhassa perinteikkäästi sunnuntain Hesarista ja aamiaisesta.
Sokos Hotellit vastaa kasvavaan erikoisruokavalioiden suosioon: tammikuusta lähtien kaikissa Sokos Hotelleissa nautitaan uudistunutta aamiaista, jolta löytyy nyt entistä kattavammin syötävää eri ruokavalioita noudattaville hotellivieraille. Gluteeniton, vegaaninen, kananmunaton ja maidoton aamiaisvalikoima syntyi asiakkaiden vinkkien ja hotellien henkilökunnan ideoimana.
Sokos Hotellien aamiainen on runsas: tarjonnasta löytyy kaikki, mitä hotelliaamiaiselta voi kaivata. Nyt valikoimasta löytyvät kuitenkin myös gluteenittomat maissihiutaleet ja mysli, leivät ja makeat leivonnaiset. Leipomotuotteissa suositaan paikallisia tuottajia: Tornin leivät tulevat samalla kadulla sijaitsevasta lähileipomo Briossista.
Mitä aamiaispöydästä löytyi vegaanille? No, esimerkiksi näitä:
- Alpron soijajogurtteja ja Yosan kaurajogurtteja
- Vegaanisia maitoja
- Vegaanista puuroa (pyynnöstä, tuodaan suoraan pöytään)
- Vegaanista mysliä
- Pähkinöitä ja siemeniä
- Kasviksia ja hedelmiä
- Erilaisia leipiä
- Vegepullia
- Violifen savujuustoa, Porlammin vegejuustoa
- Pestoa ja hummusta
- Semperin kaurakeksejä
Omalle aamiaislautaselleni päätyi testiin lähileipomo Briossin gluteeniton, aurinkokuivatulla tomaatilla höystetty sämpylä, jonka henkilökunta ystävällisesti lämmitti keittiön puolella (kannattaa pyytää lämmitystä – sämpylästä tulee tuolloin ihanan pehmeä!). Sämpylän kaveriksi nappasin hieman kasviksia, hummusta, pestoa ja Porlammin vegejuustoa. Runsas hedelmäkulho, Alpron soijajogurtti ja Semperin kaurakeksi toimivat hyvänä jälkkärinä. Lehteä lukiessa sivussa vilahti myös nopeasti puoli litraa vihreää teetä kannusta, joka tuotiin pöytään.
Etukäteen olin hieman jännittänyt, mitä aamiaisvalikoimasta löytyy, ja joudunko kyselemään aamiaisesta paljon henkilökunnalta – siis ”olemaan vaivaksi”, ja sitähän me suomalaiset inhoamme. Huoleni osoittautui täysin turhaksi, sillä kaikki oli tehty helpoksi: erikoisruokavalioille oli varattu oma pöytänsä, josta löytyivät gluteenittomat leivät, leivonnaiset ja myslit sekä vegaaniset jogurtit, juustot ja mysli. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja vastasi ilomielin kaikkiin kysymyksiini. Minulle esimerkiksi tuplatsekatiiin keittiöstä, ovathan kaikki leivät vegaanisia (ovat).
Tunnelma Tornin aamiaisella oli sunnuntaina rauhallinen, vaikka sali täynnä hotellivieraita olikin. Aamumme oli kaikkinensa onnistunut: ruoka oli herkullista, aurinko paistoi ihanasti ikkunapöytään ja saimme nauttia kiireettömästä aamusta kaikessa rauhassa. On ihanaa tietää, että hotelliaamiaisellakaan ei tarvitse enää tinkiä mistään: vegaaniruokavaliota noudattava voi nauttia Sokos Hotelleissa aamiaistaan hyvillä mielin.