MITÄ VEGAANI SYÖ HOTELLIAAMIAISELLA?

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-1.jpg

*Yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa

Mitä vegaani syö hotelliaamiaisella?

Ennen vegaanihaastetta en ollut tullut edes ajatelleeksi, minkälainen valikoima vegaania hotellin aamiaispöydässä odottaa. Kuluneiden viikkojen aikana olen huomannut, että esimerkiksi vegaanisen lounaan löytäminen ei ole aina itsestäänselvyys.

Sain Sokos Hotelleilta kutsun käydä testaamassa heidän hotelliaamiaistaan vegaaniruokailijan näkökulmasta. Sunnuntaina suuntasimme ajoissa Tornin aamiaiselle, jossa saimme nauttia rauhassa perinteikkäästi sunnuntain Hesarista ja aamiaisesta.

Sokos Hotellit vastaa kasvavaan erikoisruokavalioiden suosioon: tammikuusta lähtien kaikissa Sokos Hotelleissa nautitaan uudistunutta aamiaista, jolta löytyy nyt entistä kattavammin syötävää eri ruokavalioita noudattaville hotellivieraille. Gluteenitonvegaaninenkananmunaton ja maidoton aamiaisvalikoima syntyi asiakkaiden vinkkien ja hotellien henkilökunnan ideoimana.

Sokos Hotellien aamiainen on runsas: tarjonnasta löytyy kaikki, mitä hotelliaamiaiselta voi kaivata. Nyt valikoimasta löytyvät kuitenkin myös gluteenittomat maissihiutaleet ja mysli, leivät ja makeat leivonnaiset. Leipomotuotteissa suositaan paikallisia tuottajia: Tornin leivät tulevat samalla kadulla sijaitsevasta lähileipomo Briossista.

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-3.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-6.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-7.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-8.jpg

Mitä aamiaispöydästä löytyi vegaanille? No, esimerkiksi näitä:

 • Alpron soijajogurtteja ja Yosan kaurajogurtteja
 • Vegaanisia maitoja
 • Vegaanista puuroa (pyynnöstä, tuodaan suoraan pöytään)
 • Vegaanista mysliä
 • Pähkinöitä ja siemeniä
 • Kasviksia ja hedelmiä
 • Erilaisia leipiä 
 • Vegepullia
 • Violifen savujuustoa, Porlammin vegejuustoa
 • Pestoa ja hummusta
 • Semperin kaurakeksejä

Omalle aamiaislautaselleni päätyi testiin lähileipomo Briossin gluteeniton, aurinkokuivatulla tomaatilla höystetty sämpylä, jonka henkilökunta ystävällisesti lämmitti keittiön puolella (kannattaa pyytää lämmitystä – sämpylästä tulee tuolloin ihanan pehmeä!). Sämpylän kaveriksi nappasin hieman kasviksia, hummusta, pestoa ja Porlammin vegejuustoa. Runsas hedelmäkulho, Alpron soijajogurtti ja Semperin kaurakeksi toimivat hyvänä jälkkärinä. Lehteä lukiessa sivussa vilahti myös nopeasti puoli litraa vihreää teetä kannusta, joka tuotiin pöytään.

Etukäteen olin hieman jännittänyt, mitä aamiaisvalikoimasta löytyy, ja joudunko kyselemään aamiaisesta paljon henkilökunnalta – siis ”olemaan vaivaksi”, ja sitähän me suomalaiset inhoamme. Huoleni osoittautui täysin turhaksi, sillä kaikki oli tehty helpoksi: erikoisruokavalioille oli varattu oma pöytänsä, josta löytyivät gluteenittomat leivät, leivonnaiset ja myslit sekä vegaaniset jogurtit, juustot ja mysli. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja vastasi ilomielin kaikkiin kysymyksiini. Minulle esimerkiksi tuplatsekatiiin keittiöstä, ovathan kaikki leivät vegaanisia (ovat).

Tunnelma Tornin aamiaisella oli sunnuntaina rauhallinen, vaikka sali täynnä hotellivieraita olikin. Aamumme oli kaikkinensa onnistunut: ruoka oli herkullista, aurinko paistoi ihanasti ikkunapöytään ja saimme nauttia kiireettömästä aamusta kaikessa rauhassa. On ihanaa tietää, että hotelliaamiaisellakaan ei tarvitse enää tinkiä mistään: vegaaniruokavaliota noudattava voi nauttia Sokos Hotelleissa aamiaistaan hyvillä mielin.

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-2.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-9.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-10.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-5.jpg

sokoshotels-erikoisaamiainen-vegaaninen-gluteeniton-hotelliaamiainen-sundayblondie-4.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (5)
 1. Ihan mahtavan kuuloinen aamiainen, niin paljon vegaanivaihtoehtoja! 🙂 Ja tuo että henkilökunta on ystävällistä ja selvittää asianmukaisesti sisältääkö ruoka jotain tiettyä ainesosaa on ihan loistojuttu, joissakin paikoissa oon saanut tosi huonoa palvelua kun olen kysynyt (kohteliaasti!) sisältääkö jokin ruoka jotain tiettyä ainesosaa.

  1. Olin todella iloinen Sokos Hotellin aamiaisen monipuolisesta tarjonnasta! Maha tuli täyteen, ja överitkin olisi voinut vetää, jos olisi mieli tehnyt :–D

   On harmillista, että joissakin paikoissa palveluasenne ei ole aina ihan kohdillaan. On hyvä, jos ainesosat ilmoitetaan esimerkiksi jo ruokalistassa selkeästi, mutta pitäähän niistä tarvittaessa voida vielä kysyä erikseen henkilökunnalta!

   1. Joo sekin on muuten todellakin totta, että helpottaa kaikkien elämää jos tietyt ainesosat ja esim. vegaanisuus on merkattu jo valmiiksi! 🙂

 2. Ihana miten on huomioitu vegaania! Itse kärsin tuosta olenkohan vaivaksi -ajatustavasta. Olen siis laktovegetaristi ja tuntuu etten aina viitsi mennä syömään minnekään, koska en jaksaisi joka ruuasta kysellä onko siinä kananmunaa. Kananmuna on ihmeen suuri ja yleinen ongelma. Vaikka olisi kasvis-kategoriassa, niin siinä kun voi silti olla munaa ja ärsyttää kysyä siitä aina erikseen. Pitäisi muistaa, että he asiakaspalvelijat, on kuitenkin siellä meitä varten ja heiltä voi kysyä kyllä tarvittaessa.

  1. Kananmuna on kyllä ongelma! Saman olen huomannut itsekin: monesta kasvisruoasta löytyy kananmunaa. Se tuntuu joidenkin ruokien kohdalla välillä hassulta – jos ruoka olisi valmistettu valmiiksi ilman kananmunaa ja maitotuotteita, sopisi se myös kasvisruokailijoille ja vegaaneille! Esimerkiksi pannukakut olisi helppo valmistaa ilman kananmunaa. :–)

   Asiakaspalvelijat ovat todellakin asiakkaita varten – kysellään siis rohkeasti ja yritetään olla ajattelematta, että olemme vaivaksi! Juuri asiakkaiden kysymysten ja ideoiden pohjalta Sokos Hotellien aamiainenkin uusittiin 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *