NO FEAR

nofear_sugarhelsinki_sundayblondie_1.jpg

Joka kerta, kun kuulen sanaparin ”no fear”, päässäni alkaa soida The Rasmuksen biisi. No fear, destination darkness…

No mutta. En tullut tänne puhumaan The Rasmuksesta, vaan pelosta. 

All I want to do is walk with no fear in my heart. Sugar Helsingiltä ostamani t-paidan tarkoitus on inspiroida kantajaansa pelottomuuteen. Rohkaista naisia tekemään asioita, jotka saavat oman sydämen läpättämään, ottamaan riskejä ja pitämään hauskaa elämässä.

nofear_sugarhelsinki_sundayblondie_3.jpg

nofear_sugarhelsinki_sundayblondie_2.jpg

Paita sai minut pohtimaan asioita, joita olen pelännyt. Vanhenemisessa on se hyvä puoli, että vuosi vuodelta sitä oppii ottamaan vähän rennommin. Ja pelkäämään vähemmän.

 

Asioita, joita en enää pelkää

En pelkää, että nolaan itseni. Nuorena nolatuksi tulemisen pelko liittyi ennen kaikkea tietämättömyyteen ja epäluuloon omista kyvyistä. Koulussa nolatuksi tuleminen liittyi sosiaaliseen paineeseen, työelämässä menestymiseen. Nykyään en enää jaksa stressata nolatuksi tulemista, itseni tai muiden toimesta. Sillä arvaa mitä? Kukaan meistä ei osaa kaikkea, eikä kukaan ole täydellinen. Eikä tarvitsekaan. Oman tietämättömyyden osoittaminen on pikemminkin suotavaa: vain siten voi oppia lisää asioista, jotka ovat itselle vieraita.

En pelkää, ettei toinen rakasta. Teininä hain vastapuolelta rakkautta myötäilemällä ja hiljentämällä omat negatiiviset mielipiteeni. Välttelin konflikteja, koska en halunnut satuttaa toista ja sitä kautta vähentää omia pisteitäni silloisen poikaystäväni silmissä. Nykyään luotan siihen, että poikaystäväni rakastaa minua yhtälailla, vaikka joskus nalkuttaisinkin sohvalle kertyneistä vaatekasoista tai riita karkaisi henkilökohtaisuuksiin. Luotan siihen, että läheiseni rakastavat minua sellaisena kuin olen.

En pelkää kuolemaa. En suhtaudu kuolemaan edelleenkään kevyesti, mutta en enää jaksa pelätäkään sitä – oli kyse sitten läheisten tai omasta kuolemasta. Kaikki me kuolemme joskus. Mitä tulee sen jälkeen jää jokaisen nähtäväksi. Siksi voimme yhtä hyvin nauttia elämästä ja siitä, mitä meillä on nyt.

nofear_sugarhelsinki_sundayblondie_4.jpg

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että on yhä joitakin asioita, joita pelkään. Esimerkiksi sitä, mitä monille maapallon ihmisistä ja eläimistä tulee tapahtumaan ilmastonmuutoksen myötä. Kuten myös elokuvien omituisia örkkejä ja zombeja (eiväthän ne pääse tunkeutumaan telkkarin ruudun lävitse?). Meni aika monta GOT-jaksoa, ennen kuin todella uskalsin kurkistaa torkkupeittoni takaa, miltä Kuolleiden Kuningas todella näyttää. Aika naurettavalta.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Ihana postaus (taas), Hanna! <3 Niin kiva teema ton paidan tekstin ympärillä, parasta kun tyyli ja syvällisyydet kohtaa tällä tavalla. 🙂

    1. Kiitos Saranda ♡ Tuolla paidalla on jo itsessään niin vahva sanoma, ja sen myötä päädyin pohtimaan pelkoja laajemmin! Kiva kuulla, että tykkäsit. <3  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *