5 x PARASTA JUST NYT

 

F-ordet. Katsoin viime viikolla lähes yhdeltä istumalta Skamista tunnetuksi tulleen Ulrikke Falchin uuden dokkarisarjan, jossa hän tutkii nuorten suhdetta sukupuolirooleihin. Viisijaksoisessa dokumenttiohjelmassa  Ulrikke viettää 30 päivää norjalaisessa Mysenin ammattikoulussa ja ottaa tavoitteekseen tehdä kaikista koululaisista feministejä. On kiinnostavaa nähdä, miten epäluuloisesti monet nuoret suhtautuvat feminismiin sanana – monet eivät oikein edes tiedä, mitä feminismi tarkoittaa. Sarjassa tuodaan esille kiinnostavia näkökulmia koulutuksen sukupuolijakaumasta, johtajuudesta ja miesten tunteista. Lämmin suositus! Voit katsoa sarjan suoraan Yle Areenasta.

Cafelito. Kävimme ystäväni kanssa aamiaisella Harjutorin laidalla sijaitsevassa suloisessa Cafelitossa, joka hurmasi meidät molemmat ensi-istumalta. Cafelito onkin nimenä varsin osuva, sillä se tarkoittaa pikkukahvilaa. Sisustus maalattuine tiilineen on espanjalaishenkinen, kuten myös ruokalista: tarjolla on muun muassa pintxoseja ja viiniä. All day breakfast pitää sisällään kaksi valinnaista leipäpalaa, jogurtin marjoilla, mehun sekä kahvin tai teen, hinta 12,90€. Ja nuo leivät – ah, something do die for. Päältä suloisen rapeaa, sisältä ihanan pehmeää, eli juuri sellaista kuin leivän pitääkin olla. Cafelito Café & Deli, Harjutori 2, ma-pe 8-15, la 9-16.

Préporté. Törmäsin second hand -liike Préportéen somessa jo useampi kuukausi sitten, mutta sain vasta nyt aikaiseksi käydä tutustumassa liikkeeseen paikan päällä. Ja tein vieläpä löydön! Klassinen Gantin 100% lampaanvillasta valmistettu musta neule kustansi vain reilu parikymppiä. Hinnat tosin näyttivät vaihtelevan vaatteen mukaan: toisissa hinta oli kohdillaan, toisissa vähän yläkanttiin. Plussaa annan erityisesti siitä, että vaatteet oli lajiteltu koon mukaan – itse en voi sietää valtavia tavararöykkiöitä, joista minun pitäisi sitten etsiä oma kokoni. Préportéssa vaatteita on ilo hypistellä.

Dr Martensit. Olen harkinnut jo parin vuoden ajan Martensien hankkimista, mutta pohtinut, ovatko ne mun juttu – en nimittäin koe varsinaisesti olevani mikään maiharimimmi. Nyt uskaltauduin kenkäkaupoille enkä voisi olla tyytyväisempi. Vitsit, miten hyvältä nämä jalassa tuntuvatkaan! Täydelliset syyskengät – ja mikä parasta, näihin mahtuu tarvittaessa villasukkakin. Kohta niitäkin tarvitaan!

Mádara Supreme Hydration -vartalovoide. Kaverini kyseli Instassa suosituksia hyvistä vartalovoiteista, ja kävin oitis vinkkaamassa hänelle tästä Mádaran Supreme Hydration -vartalovoiteesta (tuote saatu*). Omaan makuuni tämä on syksyyn täydellinen: ihanan kosteuttava, mutta rakenteeltaan ihanan kevyt. Koko vartaloon on mukavampaa levittää voidetta, joka ei ole liian paksua ja tahmaista. Käsiin, jalkapohdiin, toisinaan myös sääriin ja kyynärpäihin levitän ravitsevaa Weleda Skin Food Butter -voidetta.

 

lue myös:

parasta helsingissä just nyt: way bakery and wine bar

5 x lempipodcastini

syksyn hyvän olon suosikit

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Muoti Ruoka ja juoma Suosittelen Päivän tyyli

HANNAN HERKKUGRANOLA

 

Keskiviikko – taas ollaan jo melkein puolivälissä tätäkin viikkoa! Sanotaan vaikka näin, että en valita.

Syksyn tullen kaikenlaiset kotoiluun liittyvät asiat alkavat taas kummasti kiinnostaa enemmän. Kirjojen lukemisen ja sarjojen katselemisen lisäksi tekee mieli häärätä enemmän keittiössä. Sain Foodinilta jonkin aikaa sitten muhkean paketin erilaisia pähkinöitä, ja niistä inspiroituneena päätin tehdä pitkästä aikaa itse granolaa.

”Oikeaoppinen” granola on väriltään ihanan kullanruskea ja rouskuu rapeasti suussa. Valmistan oman granolani mieluiten kaurasta, mutta toki muitakin viljoja voi käyttää. Pähkinät ja siemenet tekevät granolasta täyttävämmän, ja hunaja tuo siihen sopivasti makeutta.

Mikä parasta, itse tehtyyn granolaan voi valita juuri sellaiset pähkinät, siemenet ja kuivatut marjat tai hedelmät, jotka ovat omaan makuun. Omia suosikkejani ovat kuivatut karpalot, mango ja kookoslastut.

 

HANNAN HERKKUGRANOLA

  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl manteleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 0,75 dl kookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet ja mausteet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hunaja tasaisesti.

Kaada granolaseos leivinpaperin päälle pellille ja taputtele seos lastalla tasaiseksi levyksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele seosta puolivälissä paistoa ja taputtele jälleen tasaiseksi levyksi. Ole tarkkana paistoajan kanssa, ettet polta granolaa! Kaurahiutaleet ruskistuvat nopeasti, ja ne kypsyvät vielä kuumalla pellillä, kun nostat sen ulos uunista jäähtymään.

Anna granolan jäähtyä rauhassa vähintään puoli tuntia tai vaikka seuraavaan aamuun. Lisää jäähtyneeseen granolaseokseen kuivatut karpalot. Nauti granola sellaisenaan tai jogurtin ja marjojen kera!

 

 

lue myös:

mango-kookos-chiapudding

vegaaniset suklaaproteiinipallot

lehtikaali-päärynä smoothie bowl

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen