PARAS MATKAKAMERA – pieni ja kevyt Olympus OM-D E-M5 Mark II

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Verkkokauppa.com:in kanssa

 

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä mukavuudenhaluisemmaksi muutun. Ainakin sen suhteen, kuinka painavaa kameraa mukanani kannan.

Miten monta kertaa olenkaan lähtenyt matkalle painavan järjestelmäkamerani kanssa ja kironnut pitkien päivien päätteeksi kipeitä hartioitani. Tuntuu rasittavalta kantaa parin kilon kokoista mötikkää mukana paikasta toiseen – etenkin lomalla, jolloin tarkoituksena olisi rentoutua! Niskani jumiutuvat tarpeeksi jo töissä koneella nököttäessäni, ja siksi soisinkin niille pienen loman aina kun mahdollista.

Kerroin teille huhtikuussa haaveilleeni jo pitkään Olympus OM-D E-M5 Mark II -mikrojärjestelmäkamerasta, jota olenkin viime kuukausien aikana päässyt testaamaan, kiitos Verkkokauppa.com:in yhteistyön. Pakkasin Olympuksen mikrojärkkärin laukkuuni myös kesäkuun lopulla Lontooseen ja Madeiralle lähtiessämme, sillä tällä kertaa halusin ottaa mukaani uuden kevyen matkakumppanini. Mukaan lähtivät myös Olympus M.Zuiko Digital 25mm f/1.8 -objektiivi sekä juuri ennen reissua ostamani Olympus M.Zuiko Digital 17mm f/1.8 -laajakulmaobjektiivi, joka sopii erityisen hyvin maisema- ja kaupunkikuvaukseen. Näistä kahdesta objektiivista jälkimmäinen olikin reissussa kovalla käytöllä.

Otin reissussa kuvaamisen rennolla fiiliksellä, sillä koin, että jokaikistä hetkeä ei ole pakko ikuistaa kameran rullalle – monet maisemat säilyvät myös muistoissani. Lontoossa kamera oli mukanani joka päivä, mutta otin kuvia vain asioista, jotka itseänhi inspiroivat. Madeiralla kamera pakattiin laukkuun vain yhtenä päivänä, jolloin vuokrasimme auton ja ajelimme ihastelemaan saaren länsiosan jylhiä maisemia. Tyypille, joka kuvaa normaalisti koko ajan, tekee välillä hyvää ottaa lomaa myös valokuvaamisesta.

No, pidemmittä puheitta: antaa kuvien puhua puolestaan. Itse olen järjettömän tyytyväinen kuvien laatuun, väreihin (joita toki on kyllästetty) sekä pienen mikrojärjestelmäkameran näppäryyteen. Olympuksen mikrojärkkäriä on ilo kantaa olalla ja napata nopeasti kuvia tilaisuuden tullen.

Olisi ihanaa kuulla myös teidän fiiliksiänne näistä matkakuvista! ♡

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentoi