MIKROJÄRJESTELMÄKAMERA, JOKA VEI SYDÄMENI: Olympus OM-D E-M5 Mark II

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-1.jpg

*Yhteistyössä Verkkokauppa.com:in kanssa

 

Kun aloittelin valokuvausharrastusta kymmenisen vuotta sitten, en olisi ikinä osannut kuvitella, miten paljon tulen vielä tulevina vuosina kuvaamaan  ja miten vahvasti valokuvaaminen tulisi olemaan läsnä myös työssäni.

Ensimmäinen ikioma kamerani oli Olympus Mju Mini Digital, jossa oli upea, automaattisesti sivulle vetäytyvä linssinsuojus. Kameran kuvanlaatu oli siihen aikaan hyvä, varsinkin kun otti huomioon, että kyseessä oli minikokoinen digikamera. Sillä tuli otettua yläasteikäisenä yksi jos toinenkin kuva itsestä ja kavereista IRC-Galleriaan.

Valokuvaamiseen tutustuin kuitenkin vasta lukioikäisenä ensimmäisen poikaystäväni myötä. Hänellä oli vahva intohimo valokuvaamiseen, ja kehittyäkseen hän tarvitsi mallin kameransa eteen  siis minut. Siinä missä poseerasin usein kameran toisella puolen aloin itsekin kiinnostua valokuvaamisesta ja opettelin kuvaamisen perusteet. Pian innostuinkin hankkimaan oman järjestelmäkameran.

Nykyisin valokuvaan useita kertoja viikossa. Työssäni tuotan kuvia niin yritykseni some-kanaviin kuin verkkokauppaan sekä asiakkaille, vapaa-ajallani kuvaan blogiani sekä Instagram-tiliäni varten. Rakastan pohtia erilaisia kuvakulmia sekä rajauksia ja haluan panostaa siihen, että kuvani näyttävät hyviltä. Vaikka kännykkäkamerat ovat nykypäivänä huippulaatuisia, luotan varsin harvoin oman kännykkäni kameraan: voisi sanoa, että 99,9% Instagram-kuvistanikin on kameralla otettuja.

 

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-5.jpg

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-3.jpg

 

Kannan kameraa lähes jatkuvasti mukanani. Vähitellen painava Nikonin D750 -järjestelmäkamera alkoi painaa paitsi hartiaa myös mieltä: mieleni teki jättää kamera yhä useammin kotiin, sillä en viitsinyt raahata parin kilon painoista järkälettä mukanani. Kameran kotiin jättäminen usein kuitenkin harmitti, sillä eteeni tuli useasti tilanteita, joista olisi ollut ihanaa napata kuva. Valokuvausta harrastava näkee jatkuvasti ympärillään ruutuja, jotka vain odottavat ottajaansa. Jos vain voisinkin ottaa kuvia silmiäni räpäyttämällä!

Kiinnostuin kevyistä mikrojärjestelmäkameroista, mutta olin epäileväinen niiden suhteen. Voisiko mikrojärjestelmäkameralla saada yhtä laadukkaita kuvia kuin normaalilla järjestelmäkameralla? Ostinkin Panasonic Lumixin -mikrojärjestelmäkameran ja käytin sitä vuoden, kunnes huomasin palanneeni takaisin Nikon-järjestelmäkamerani pariin. Panasonicin kuvanlaatu ei vakuuttanut, jotakin tuntui puuttuvan.

Halusin kuitenkin edelleen löytää ratkaisun ongelmaani, ja uskoin vakaasti, että voisin löytää mikrojärjestelmäkameran, johon rakastuisin. Tilannetta kartoitettuani tulin siihen tulokseen, että Olympus OM-D E-M5 Mark II voisi vastata parhaiten toiveisiini  ja niin se todella vastasikin. 

 

Mitä vaadin mikrojärjestelmäkameraltani?

Laatua ja helppoutta. Olympus OM-D E-M5 Mark II -mikrojärjestelmäkameran ISO-herkkyys venyy jopa 25600 asti, mikä mahdollistaa valokuvaamisen myös pimeissä olosuhteissa. Tehokkaan kuvanvakaajan ansiosta käsivaraltakin kuvatut valokuvat ovat huipputeräviä. Sisäänrakennetun WiFin avulla saan siirrettyä kuvat halutessani heti kännykkääni. Runko painaa vain 417 grammaa, mistä erityisesti hartiani kiittävät.

 

Miksi rakastuin juuri Olympus OM-D E-M5 Mark II -mikrojärjestelmäkameraan?

Vastaus on yksinkertainen: siksi, että koin vihdoinkin löytäneeni mikrojärjestelmäkameran, jolla saan juuri sellaisia kuvia kuin haluan. Kompaktin kokonsa ja keveytensä ansiosta kamera kulkee nykyään koko ajan mukanani, jolloin voin kuvata laadukkaita valokuvia missä tahansa ja milloin tahansa haluan. Arvostan myös sitä, että voin kuvata kamerallani laadukkaita videoita. Esteetikko ei pane myöskään pahitteeksi kameran kaunista ulkomuotoa, joka muistuttaa 5060-lukujen retrokameroita.

 

Minkälaista objektiivia käytän?

Ensinnäkin on mainittava, että olen niitä ihmisiä, jotka vannovat kiinteän polttovälin objektiivien nimeen. Kiinteän polttovälin objektiivissa on vain yksi polttoväli eli sillä ei voi zoomata. 

Käytössäni tällä hetkellä oleva Olympus M.Zuiko Digital 25mm f/1.8 on objektiivi, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin, oli kyse sitten ihmis-, matka- tai ruokakuvaamisesta. Tein tämän objektiivin kanssa matkan Kööpenhaminaan helmikuussa ja pärjäsin mainiosti  katso täältä kuvia matkastani!

Seuraavaksi aion täydentää kameralaukkuani Olympus M.Zuiko Digital 17mm f/1.8 -laajakulmaobjektiivilla, joka sopii erityisen hyvin maisema- ja kaupunkikuvaukseen sekä Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 -objektiivilla, joka on ihanteellisin valinta muotokuviin. Niin, eikä itse kameralaukkukaan olisi pahitteeksi  tämänhetkinen kameralaukkuni kun on käytännössä Balmuirin käsilaukkuni. Esimerkiksi tämä Olympuksen Just Nude -kameralaukku on niin kaunis, että sitä voisi yhtä hyvin käyttää käsilaukkuna.

 

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-6.jpg

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-8.jpg

olympus-om-d-e-m5-mark-II-verkkokauppacom-sundayblondie-2.jpg

 

All in all: Olympus OM-D E-M5 Mark II on mitä erinomaisin kamera vaativalle kuvaajalle, kuten myös intohimoiselle harrastajalle. Verkkokauppa.com:in tämänhetkinen alennettu 999,90 euron hinta (norm. 1209,80 euroa) Olympus OM-D E-M5 Mark II -rungosta ja 25mm f/1.8 -objektiivista on selkeästi hinta-laatusuhteeltaan paras. Jos kiinnostuit, suosittelen tutustumaan vielä tarkemmin kameraan Verkkokauppa.com:in sivuilla

Tulevien kuukausien aikana tulen jakamaan lisää fiiliksiäni Olympuksesta erilaisissa kuvaustilanteissa sekä kuvia, jotta saatte paremman käsityksen siitä, minkälaisilta uudella mikrojärjestelmäkamerallani ottamat kuvat näyttävät.

Kommenttiosioon voit jättää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä kameraan tai kuvaamiseen liittyen! 

 

Kuvat: Mirkka Ollikainen

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentit (4)
 1. Heippa, kiitos kivasta postauksesta. Mulla on tuo sama kamera, käytän kakkoskamerana Sonyn järkkärin ohella. Ostin aikoinaan siis samasta syystä – järkkäri on iso ja painava esim. matkustaessa.
  Muuten olen tykännyt kyllä, mutta mikähän siinä on, että kuvista tulee usein niin puna-oranssin sävyisiä? Joku asetus pielessä? Kasvokuvista tulee usein ihan hirveitä, julkaisukelvottomia 🙁

  1. Tämä on kyllä matkalla aivan ihana! <3 

   No voi, mikähän siinä on? Itse en ole kyllä tuollaista ongelmaa havainnut. Onkohan sulla kääntynyt väriasetukset vahingossa vinksalleen, saisitko muutettua niitä? :–)

  2. Olympus Suomi
   29.4.2018, 18:49

   Hei, kytke valikossa valkotasapainon asetus ’Pidä lämmin väri’ pois päältä. Tuo voi auttaa 🙂

   1. Kiitos nopeasta vastauksesta! Asiantuntija osaa aina auttaa <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *