SAKURAI JAPANESE TEA EXPERIENCE

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_1.jpg

Olen jo useita vuosia ollut suuri vihreän teen ystävä, erityisesti matchan. Vasta Japanissa käytyäni todella rakastuin tuohon vihreään juomaan.

Matcha on olennainen osa japanilaista teekulttuuria. Korkealuokkaisen, hienoksi jauhetun vihreän teen terveyshyötyjen katsotaan ylittävän muut vihreät teet, sillä matchaa juodessaan teenjuoja tulee nauttineeksi koko teelehden eikä ainoastaan siinä haudutettua vettä. Matchassa on esimerkiksi yli sata kertaa enemmän antioksidantteja kuin tavallisessa vihreässä teessä sekä runsaasti C-vitamiinia, seleeniä, kromia, sinkkiä ja magnesiumiaKokonaisten teelehtien vuoksi matcha sisältää kuitenkin myös runsaasti kofeiinia: yksi matcha-kupillinen sisältää kolminkertaisen määrän kofeiinia tavalliseen vihreään teehen verrattuna.

Nautimme Tokion Omotesandossa neljän teen seremonian, jonkalaista en ollut koskaan ennen kokenut. Sakurai Japanese Tea Experience sijaitsi harmaassa liike- ja toimistorakennuksessa, jonka ulkoasu ei vaikuttanut houkuttelevalta. Sisältä paljastui kuitenkin ihastuttava, hyvällä maulla sisustettu teehuone, johon mahtui kerrallaan kahdeksan teenjuojaa. Kupariset seinät, tumma puu, minimalistinen sisustus ja hiljainen musiikki loivat tilaan seesteisen tunnelman.

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_2.jpg

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_3.jpg

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_4.jpg

Sakurai Japanese Tea Experience ei ole aivan tavallinen teehuone, vaan pikemminkin yhdistelmä modernia ja traditiota. Saapuessamme teehuoneelle meillä kävi tuuri, sillä teehuone oli vielä tyhjillään, ja pääsimme istumaan suoraan teemestarin eteen seuraamaan teen valmistusta.

Teemestarin liikkeet olivat kauniin eleettömiä, kokonaisuudesssaan kuin taidenäytös. Aikaisemmin mieleeni ei olisi tullut syödä haudutettuja teelehtiä, mutta nyt koin senkin. Joimme kylmäuutettua vihreää teetä, paahdettua vihreää teetä ja maistelimme erilaisia makeisia, wagasheja, joita japanilaiset perinteisesti nauttivat teen kanssa. Wagashi-leivonnaiset valmistetaan yleensä mochi-riisistä, azukipaputahnasta ja hedelmistä, ja ne voidaan jakaa useaan kategoriaan valmistustavan ja kosteusasteen mukaan.

Teekupilliset olivat pieniä, jotkin teet varsin vahvoja. Japanilaisessa teeseremoniassa ideana ei ole hörppiä teetä litrakaupalla, vaan vihreää juomaa nautitaan hartaasti ja ajatuksella. Juuri tämä seikka teki minuun Japanissa lähtemättömän vaikutuksen: ihmisten kyky pysähtyä täysillä nauttimaan yhdestä hetkestä, yhdestä teekupillisesta, täydessä hiljaisuudessa. Samaa tapaa haluan vaalia jatkossa kotonakin.

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_5.jpg

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_6.jpg

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_7.jpg

sakurai-japanese-tea-experience-tokyo_8.jpg

Teeseremonia maksoi noin 40 euroa, mikä voi kuulosta hintavalta. Totta onkin, että Tokion eri puistojen teehuoneilla voi kokea kauniin, pienimuotoisen teeseremonian alle kympillä  vierailimme esimerkiksi Shinjuku Gyoen -puistossa pienessä teehuoneessa, jossa matcha-kupillinen ja wagashi-leivonnainen kustansivat noin kuusi euroa.

Itse ihastuin Sakurai Japanese Tea Experiencessä kuitenkin juuri modernin ja perinteisen yhdistelmään sekä teemestarien hartaaseen omistautumiseen työhönsä. Kun tee tehdään suoraan nenäsi edessä ja nautit jokaisen siemauksen ajatuksella, tarjoaa teeseremonia upean kokemuksen, jota et unohda koskaan.

Teehuoneen nettisivuilla käydessäni pääsin uudelleen fiilistelemään kokemaamme teehetkeä. Sieltä voit käydä katsomassa kauniin videon, jossa vilahtavat useat meidänkin nauttimistamme teejuomista.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Jerry / Pako Arjesta
    18.3.2017, 10:14

    Näyttääpä upealta kokemukselta! Se on tosiaan hienoa japanilaisissa, että hektisen elämän vastapainoksi he osaavat myös hidastua ja hiljentyä tavalla, jota kohtaa harvoin länsimaissa. Siellä osataan arvostaa pieniäkin asioita :).

    1. Nimenomaan! ♡ Ja se asioihin omistautuminen, oli kyse sitten teen tai sushin valmistamisesta, on ihan mieletöntä. Pyrin itsekin arjessani kiinnittämään huomiota pieniin asioihin ja arvostamaan jokaista päivää sellaisena kuin se tulee. Mutta täytyy sanoa, että japanilaiset veivät hetkestä nauttimisen taidon aivan uudelle tasolle! :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *