TEKEMISTÄ SYYSLOMALLE: 10 VINKKIÄ TALLINNAAN

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Tallink Megastarin kanssa

Syysloma, eikä mitään tekemistä? Lähde Tallinnaan!

Tallinnassa riittää tekemistä ja näkemistä useaksi päiväksi, mutta kaupunkiin on helppo tehdän myös päivän miniloma. Yhdenkin päivän aikana ehtii nähdä ja kokea monenlaista – muutakin kuin perinteisen Viru Keskuksen.

Kävin itse Tallinnassa jo syyskuun puolella tyttöystävieni kanssa. Poimi tästä postauksesta vinkit päiväretkelle ja varaa matka jo tänään! 

Nauti merimaisemista ja auringonnoususta. Anna tuulen tuivertaa hiuksia, sulje silmät hetkeksi, kuuntele lokkien kirkunaa. Raikas meri-ilma myös herättelee mukavasti aamulaivaan astunutta. Varaa paikka upouuden Tallink Megastarin Comfort Loungesta, jossa saat nauttia merimaisemista ja aamiaisestasi kaikessa rauhassa.

(If you're a blogger:) Ota asukuvia. TONS OF THEM. Tallinnan vanha kaupunki on mitä parhainta asukuvausympäristöä pastellisine seinineen. Muista kuitenkin kuvailujen ohella myös keskittyä nauttimaan Tallinnan tunnelmasta.

Nauti vegaanilounas Vegan Restoran V:ssä. Täällä pääset nauttimaan kolmen (tai useammankin) ruokalajin vegaanisen menun, jonka jokainen annos vie kielen mennessään. Kannattaa jättää tilaa oreokakulle – it's something to die for.

Kiertele Kadriorg-puistossa. Vehreiden maisemien lisäksi voit nauttia taiteesta: Kadriorg-puistossa sijaitsevat useat museot kuten Viron suurin kuvataiteen museo Kumu. Museoiden kiertely pelastaa sateisen päivän.

Varaa pöytä F-Hoonen brunssille. Hipsteribrunssilla voit nauttia niin avocado toastia, vegaanista puuroa kuin vihersmoothieta huokeaan hintaan. Ravintolan tunnelma on ihanan rustiikkinen, ja aurinkoisina päivinä valo siivilöityy kauniisti korkeista ikkunoista. F-Hoonesta on mukava jatkaa kierrosta Telliskiven kauppoihin.

Shoppaile luonnonkosmetiikkaa Telliskivessä. Loomelinnakin kauppakadulta löydät tyylikkäitä tuliaisia kotiinviemisiksi. Tunnelma liikkeissä on sekoitus hipsteriä ja boheemia, ja etenkin luonnonkosmetiikkaa on paljon tarjolla. Tarkoituksenani ei ollut ostaa mitään, mutta mukaan tarttui Nurmen ihana Herbal Garden -soijavahakynttilä, joka maksoi vain 10 euroa.

Nauti toritunnelmasta. Yleensä matkalaiset tuovat Tallinnan tuliaisina mukanaan alkoholia, mutta mitä tuo Hanna? Kantarelleja! Yksi kilo kantarelleja kustansi viisi euroa. Ensi syksynä lähden Tallinnaan sieni- ja marjamatkalle tyhjän matkalaukun kanssa.

Vietä hetki pastellimaailmassa. Vahvlihaldjad on nimenä lähes mahdoton muistaa – mutta kahvilaan kannattaa suunnistaa, jos rakastaa pastellivärejä, yksisarvisia ja ennen kaikkea macaron-leivonnaisia. Sweetness overload!

Drinksuttele värikkäässä Manna La Roosassa. Mistä löytyvät Tallinnan makeimmat drinkit? Paikkoja on useita, mutta Manna La Roosa on niin juomiensa kuin sisustuksensa puolesta yksi keskustan persoonallisimmista paikoista.

Shoppaile laivalla. Shoppailen nykyisin varsin vähän reissussa, sillä kauppojen kiertelemisen sijaan haluan keskittyä kaupunkiin tutustumiseen. Siksi shoppailut voikin jättää hyvin laivamatkalle. Olen erityisen ilahtunut siitä, miten hyvä luonnonkosmetiikkavalikoima Tallink Megastarilla on. Tällä kertaa mukaan tarttui tarpeellinen Madarán kasvojenpuhdistusvaahto, joka sattui olemaan sopivasti tarjouksessa. Kosmetiikan lisäksi Traveller Superstoresta löytyy kattava valikoima laadukkaita herkkuja, koruja, asusteita ja vaatteita.

 

Kiitokset mahtavasta viikonlopusta ihanille matkaseuralaisilleni – Adama, Ani ja Saranda – sekä Tallink Megastarille mukavista laivamatkoista!

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentoi