TESTISSÄ: 3 x LUONNONKOSMETIIKAN RIPSIVÄRI

luonnonkosmetiikka_ripsivari_ripsivarit_zuiiorganic_hyntbeauty_1.JPG

Vaikka ihonhoitotuotteeni ovat luonnonkosmetiikkaa ja olen siirtynyt joissakin meikkituotteissa luonnonkosmetiikkaan, en ole vieläkään löytänyt luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joka miellyttäisi.

Tämä on yleinen ongelma: olen tavannut useita meikkaajia, jotka käyttävät mieluummin ”normaaleja” ripsivärejä luonnonkosmetiikan sijaan. Useimmiten käy niin, että luonnonripsivärien kestävyys ei vedä vertoja normaaleille ripsiväreille.

Sain Sugar Helsingiltä testiini kesän lopulla kolme luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joista jokaista testasin useamman viikon ajan. Tarkoituksena oli löytää korvaaja nykyiselle ripsivärilleni – tai edes kohtuullinen ripsiväri, jota voisin käyttää toisinaan.

luonnonkosmetiikka_ripsivari_ripsivarit_zuiiorganic_hyntbeauty_2.JPGLähtötilanne: Olen käyttänyt jo 16-vuotiaasta asti Sensain 38 C -klassikkoripsiväriä. Se ei ole pettänyt minua koskaan: ripsiväri ei leviä, vaan pysyy hyvin sateellakin ja jopa saunassa. Sensain volyymiripsivärin kaareva harja helpottaa värin levittämistä ripsille tasaisesti. Eniten pidän kuitenkin siitä, että ripsiväri lähtee helposti lämpimällä vedellä – meikinpoistoainetta ei tarvita. Lähtöasetelma itsessään olikin jo aika vaativa.

Testaamani ripsivärit: Hynt Beauty Nocturne Mascara, Zuii Organic Flora Mascara Volume sekä Zuii Organic Vegan Flora Mascara

luonnonkosmetiikka_ripsivari_ripsivarit_hyntbeauty_ nocturnemascara_sundayblondie.JPG

Hynt Beauty Nocturne Mascara

Lupaus: Luonnollinen, syvänmusta ripsiväri, joka pidentää, taivuttaa, tuuheuttaa ja nostaa ripsiä tyvestä – tehden silmistäsi huomion keskipisteen! Ripsiä ravitseva sekoitus vitamiineja, antioksidantteja ja kasviuutteita. Nocturne hoitaa ja pehmentää ripsiä ennaltaehkäisten ripsien katkeilua.

Testin paras ripsiväri! Hynt Beautyn ripsivärin harja on hieman liian iso omaan makuuni, mutta ripsivärin levittäminen sillä onnistuu ilman sottaamistakin, kun malttaa keskittyä. Ripsiväri levittyy ripsille tasaisesti tehden niistä pitkät – Hynt Beauty siis todella lunastaa lupauksensa. Ripsiväri myös säilyy ripsillä kauniisti koko päivän, ainoastaan hikiliikunta saa sen hieman leviämään. Tämän ripsivärin otan käyttööni, mutten aivan vakituisesti: turvaudun Sensaihin, kun tiedän, että töissä on edustuspäivä, juhlat tai itkemistä.

luonnonkosmetiikka_ripsivari_ripsivarit_zuiiorganic_flora_mascara_volume_sundayblondie.JPG

Zuii Organic Flora Mascara Volume

Lupaus: Zuii Organic Volume -ripsiväri tuo volyymiä kerros kerrokselta. Sen pysyvä ja ravitseva koostumus lisää merkittävästi ripsien tuuheutta ja saa aikaan runsaan näköiset ripset.

Zuiin Volume -ripsivärin harja on epäkäytännöllisen suurikokoinen: onnistun sottaamaan ripsiväriä joka kerta iholle. Jostain syystä sottaan Zuiin harjalla helpommin kuin Hynt Beautyn ripsiväriharjalla, vaikka ne ovat lähes samankokoiset. Ripsiväri ei leviä ripsille kovin tasaisesti, sillä se tuntuu paakkuuntuvan. Ripsistä tulee kökön näköiset, ja ne limautuva yhteen. Alaripsiin väriä on vaikeaa saada suuren harjan vuoksi. Ripsivärin kesto on melko kehno, sillä huomaan jo puolivälissä päivää, että silmänalusilleni on muodostunut mustat rannut. Ripsiväriä on myös vaikea poistaa: poistan ripsivärin meikinpoistoaineella ja käyn suihkussa, mutta huomaan sen jälkeen, että ripsiväriä on takertunut ihoon. Ei jatkoon.

luonnonkosmetiikka_ripsivari_ripsivarit_zuiiorganic_vegan_ flora_mascara.JPG

Zuii Organic Vegan Flora Mascara

Lupaus: Vegaaneissa ripsiväreissä kestävästi tuotettu mehiläisvaha on korvattu karnaubavahalla. Kun yhdistelmään lisätään D- ja E-vitamiinien hoitava vaikutus on lopputulos kestävä ja korkealaatuinen. Perinteinen harja antaa ripsille tuuheutta ja paksuutta.

Zuiin vegaaniripsivärissä on testaamistani ripsiväreistä paras harja: se on pieni ja sillä on näppärää levittää ripsiväriä tasaisesti. Ripsiväri levittyykin kohtuullisen kauniisti ripsille ja tuo niille hillitysti pituutta ja tuuheutta. Kestoltaan vegaaniripsiväri on harmillisen samanlainen kuin Zuiin volyymimaskara – ei siis kovin kummoinen. Tämäkään ripsiväri ei siis lopulta päädy jatkoon.

Lopputulos: En löytänyt Sensailleni täydellistä korvaajaa, mutta Hynt Beautyn Nocturne Mascara antaa jo lupausta paremmasta tulevaisuudesta. Olen myös iloinen siitä, että löysin luonnonkosmetiikasta ripsivärin, joka lunastaa lupauksensa. Hintaluokaltaankin Hynt Beautyn ripsiväri on mielestäni kohtuullinen: Naturellen verkkokaupassa ripsiväri maksaa 25 euroa, mikä on normaali hinta laadukkaasta brändiripsiväristä.

Oletko sinä löytänyt itsellesi täydellisen luonnonkosmetiikan ripsivärin? Kuulisin mieluusti kokemuksianne luonnonkosmetiikan ripsiväreistä kommenttikentässä! ♡

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (9)
 1. Avrilille peukku täältäkin! Oli eka kokeilemani luonnonkosmetiikan ripsari eikä enää edes huvita kokeilla muita, kun tää toimii mulla niin hyvin ja on kaiken lisäksi aika edullinenkin 🙂

  1. No oho, Avrilille satelee nyt kiitosta! Pakkohan sitä on päästä testaamaan :–D Hinta ei ole tosiaan paha, mitä nettikaupoista kurkkasin. Pitää käydä Ruohonjuuressa tutustumassa ripsariin vielä lähietäisyydeltä! Kiitos vinkistä ♡

 2. Hei! Ripsari-lempiaiheeni!
  Nyt käytössä Avril volume. Tuo pituutta ja tuuheutta, ei lähde tihkusateessa/ sateessa leviämään. Pesen naaman ja silmämeikin samalla kertaa puhdistusmaidolla; lähtee sillä pois. Hyvä hinta! Ripset lyhyet ja tummat muuten. En käytä ripsentaivutinta, pysyvät pelkällä ripsarilla kaarevina.
  Boho- varisee ja kuivuu hylsyn nopeasti.
  RMS volume- hyvä ripsari, toinen lemppari, kalliimpi. Sateessa leviää Avrilia helpommin.
  KW- leviää sateessa, Ok tuote muuten.
  Lily lolo- itsellä teki ihme kökkö ripset, ei jatkoon.
  Juice beauty- ok
  Tykkään että ripsarilla saa näyttävät ripset. Oma suosikki löytyy kokeilemalla. Vaatii aikaa ja rahaa!
  Hynt kokeilematta. Ja uusi estelle&thild ripsari!!!!
  Ennen käytin Lancomen ripsareita, vedenkestäviä en ikinä! Kaikille löytyy varmasti oma lemppari!

  1. No wow, sähän olet ehtinyt testata vaikka kuinka monta luonnonkosmetiikan ripsaria! Kiitos, kun jaat kokemuksesi ♡♡♡

   Kiinnostuin heti Avrilista ja oli pakko kurkata sen ominaisuuksia nettikaupoista, kiinnostavalta vaikuttaa. Ehkä kokeilen sitä Hyntin jälkeen ;–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *