vegaanijäätelö vertaansa vailla – teurastamon helmi, jäätelöbaari jädelino

Jädelino_1.jpg

Satoi tai paistoi, kesällä on saatava jäätelöä – niin monta kertaa kuin mahdollista.

Eilen suuntasin töiden jälkeen siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa Teurastamolle, johon Helsingin parhaimmat ruokapaikat kolunnut turkulaispariskunta ei ollut vielä ehtinyt tutustua.

Dinnerin nautimme rennosti B-Smokeryssa, ja ruokailun jälkeen siirryimme jäätelöbaari Jädelinoon, jossa sisko tarjosi vielä jätskit tulevien syntymäpäivieni kunniaksi (I can hear 24 calling already)…

Viimeksi Jädelinolla käydessäni testasin vegaaniversiota pistaasijäätelöstä. Hyvän pistaasijäätelön saaminen Suomessa on usein haastavampi homma: harmillisen monet pistaasijäätelöt nimittäin maistuvat esanssisilta. Jädelinon jäätelö maistui kuitenkin juuri siltä miltä sen pitääkin, mehevän suolaisilta pistaasipähkinöiltä.

Jos minulle ei olisi etukäteen kerrottu, että jäätelö ei sisällä maitoa, en olisi todellakaan osannut arvata sitä. Vegaanijätski oli ihanan täyteläistä, suorastaan kermaisen tuntuista.

Jädelino_6.jpgJädelino_2.jpg

Hyvän ensikokemuksen vuoksi päätin jatkaa vegaanilinjalla, sillä päivän tarjonnasta juuri kookos ja tumma suklaa kuulostivat herkullisimmilta. Sisko puolestaan valitsi kookoksen ja minttuisen after eightin, siskon poikakaveri pistaasin ja valkosuklaan.

In my opinion, Jädelinon vegaanijäätelöt ovat vertaansa vailla. Tumma suklaa oli supertäyteläinen, kuin sulatettua suklaata. Kookosjäätelö puolestaan oli ihana raikas eikä yhtään äklön makea, ja sen sekaan oli ripoteltu kookoshippuja. Normaali pistaasijäätelö maistui varsin samanlaiselta kuin sen vegaaniversio, ja after eightkin oli mainoita, joskin en itse ole mintun suuri fani.

Teurastamon Jädelinolla eri jäätelömakuja on tarjolla kaksitoista. Kaiken kaikkiaan Jädelinolla on viisikymmentä erilaista jäätelömakua, joista valitaan aina muutama päivän tuotantoon. Tämä on mielestäni varsin hauska idea, sillä näin asiakkaat pääsevät joka kerta yllättymään. Suosikkimaut suklaa, mansikka ja pistaasi löytyvät kuitenkin yleensä aina valikoimasta.

Maut ovat vahvoja ja ihanan luonnollisia. Artesaanijäätelöissä on vähemmän rasvaa kuin tehdasjäätelöissä, Jädelinon nettisivujen mukaan noin kahdeksan prosenttia. Sokeriakin on hillitysti, 17 prosenttia. Koska jäätelö tehdään päivittäin pienissä erissä toimipisteen takatiloissa, Jädelinon jäätelö on myös aina tuoretta.

Jädelino_3.jpgJädelino_4.jpg

Pienen, yhtä tai kahta jäätelömakua sisältävän annoksen hinta on neljä euroa, siis varsin kohtuullinen. Arvostan sitä, että samaan hintaan saa maistaa kahta eri jäätelöä, sillä monet kioskit eivät tarjoa vastaavaa mahdollisuutta.

Jädelinolta voi ostaa jäätelöä myös kotiin isommissa pakkauksissa. Arvatkaa vain, kävikö mielessäni, että nappaisin ihania vegaanijäätelöitä myös kotiinviemisiksi…

Jädelino Teurastamo
Työpajankatu 2
Ma–la klo 11–19, su klo 12–17

bloglovin / instagram / pinterest

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Höpsöä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.