vegaanijäätelö vertaansa vailla – teurastamon helmi, jäätelöbaari jädelino

Jädelino_1.jpg

Satoi tai paistoi, kesällä on saatava jäätelöä – niin monta kertaa kuin mahdollista.

Eilen suuntasin töiden jälkeen siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa Teurastamolle, johon Helsingin parhaimmat ruokapaikat kolunnut turkulaispariskunta ei ollut vielä ehtinyt tutustua.

Dinnerin nautimme rennosti B-Smokeryssa, ja ruokailun jälkeen siirryimme jäätelöbaari Jädelinoon, jossa sisko tarjosi vielä jätskit tulevien syntymäpäivieni kunniaksi (I can hear 24 calling already)…

Viimeksi Jädelinolla käydessäni testasin vegaaniversiota pistaasijäätelöstä. Hyvän pistaasijäätelön saaminen Suomessa on usein haastavampi homma: harmillisen monet pistaasijäätelöt nimittäin maistuvat esanssisilta. Jädelinon jäätelö maistui kuitenkin juuri siltä miltä sen pitääkin, mehevän suolaisilta pistaasipähkinöiltä.

Jos minulle ei olisi etukäteen kerrottu, että jäätelö ei sisällä maitoa, en olisi todellakaan osannut arvata sitä. Vegaanijätski oli ihanan täyteläistä, suorastaan kermaisen tuntuista.

Jädelino_6.jpg

Jädelino_2.jpg

Hyvän ensikokemuksen vuoksi päätin jatkaa vegaanilinjalla, sillä päivän tarjonnasta juuri kookos ja tumma suklaa kuulostivat herkullisimmilta. Sisko puolestaan valitsi kookoksen ja minttuisen after eightin, siskon poikakaveri pistaasin ja valkosuklaan.

In my opinion, Jädelinon vegaanijäätelöt ovat vertaansa vailla. Tumma suklaa oli supertäyteläinen, kuin sulatettua suklaata. Kookosjäätelö puolestaan oli ihana raikas eikä yhtään äklön makea, ja sen sekaan oli ripoteltu kookoshippuja. Normaali pistaasijäätelö maistui varsin samanlaiselta kuin sen vegaaniversio, ja after eightkin oli mainoita, joskin en itse ole mintun suuri fani.

Teurastamon Jädelinolla eri jäätelömakuja on tarjolla kaksitoista. Kaiken kaikkiaan Jädelinolla on viisikymmentä erilaista jäätelömakua, joista valitaan aina muutama päivän tuotantoon. Tämä on mielestäni varsin hauska idea, sillä näin asiakkaat pääsevät joka kerta yllättymään. Suosikkimaut suklaa, mansikka ja pistaasi löytyvät kuitenkin yleensä aina valikoimasta.

Maut ovat vahvoja ja ihanan luonnollisia. Artesaanijäätelöissä on vähemmän rasvaa kuin tehdasjäätelöissä, Jädelinon nettisivujen mukaan noin kahdeksan prosenttia. Sokeriakin on hillitysti, 17 prosenttia. Koska jäätelö tehdään päivittäin pienissä erissä toimipisteen takatiloissa, Jädelinon jäätelö on myös aina tuoretta.

Jädelino_3.jpg

Jädelino_4.jpg

Pienen, yhtä tai kahta jäätelömakua sisältävän annoksen hinta on neljä euroa, siis varsin kohtuullinen. Arvostan sitä, että samaan hintaan saa maistaa kahta eri jäätelöä, sillä monet kioskit eivät tarjoa vastaavaa mahdollisuutta.

Jädelinolta voi ostaa jäätelöä myös kotiin isommissa pakkauksissa. Arvatkaa vain, kävikö mielessäni, että nappaisin ihania vegaanijäätelöitä myös kotiinviemisiksi…

Jädelino Teurastamo
Työpajankatu 2
Ma–la klo 11–19, su klo 12–17

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit (7)
 1. Mikko – Private Blend
  23.7.2015, 13:38

  Olen käynyt vähän liiankin monta kertaa jo Jädelinossa, kun myös Hietalahden hallista löytyy piste. O-ou. Nuo ovat kyllä tosi hyviä! Laku on mieletön ja tuo pistaasi myös! Mahtava paikka.

  1. No mä luinkin aiemmin sun blogista, että olit käynyt lounaalla + jäätelöllä Teurastamolla! Jädelinon jätskeissä on kyllä ihan oma vibansa: rakenne on niin suloisen pehmeä, ja maut vahvoja.

   Laku ei ole mun juttu, mutta poikaystävä voisi tykätä! Itse keskityn yleensä suklaa- ja hedelmäjäätelöihin… ;–) 

 2. Maidotonta pistaasia en ookaan vielä maistanut. Jädelinon maidoton tummasuklaa on parasta, mitä tiedän jäätelömaailmassa, nam! Täytyy pian taas mennä tuonne, seuraavaksi pistaasin perässä 🙂

  1. Kannattaa todellakin maistaa maidotonta pistaasia! Jos vegaanijäätelö on yhtä hyvää (jollei parempaa) kuin tavallinen kermajäätelö, valitsen vegaaniversion ensisijassa :–) Ja voi kyllä: maidoton tumma suklaa oli suorastaan syntisen hyvää…

   1. Ihanaa tosiaan että joku tekee näitä vegaanina 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *