VEGAANINEN LASAGNE

vegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-1.jpg

 

Viikonloppuun mahtui jälleen paljon ystäviä, hyvää ruokaa, saunomista ja rentoutumista. Tasapainon vuoksi olen viettänyt tämän päivän kotioloissa: luimme poikaystäväni kanssa ihanassa hiljaisuudessa aamun lehden, kävimme ruokakaupassa ja kävelyllä, minä tein ruokaa.

Sain viikolla ison lähetyksen Urtekramilta erilaisia ruoka-aineita. Monet niistä liittyivät aamiaiseen – esimerkiksi rakastamani myslit ja maapähkinävoit – mutta joukosta löytyi myös muutamia muita juttuja, joiden pohjalta ajattelin tehdä erilaisia helppoja arkireseptejä.

Rakastan italialaista ruokakulttuuria, niin aromikkaita juustoja, rapeita pitsoja kuin mehevää pastaa. Mielessäni oli itänyt jo jonkin aikaa ajatus nyhtökauralasagnesta, joka soveltui erinomaisesti laiskan sunnuntaipäivän kokkailuksi. Olen tällä hetkellä hullaantunut nyhtiksestä: se kun tuntuu sopivan ruokaan kuin ruokaan.

Lopputuloksesta tuli – näin vaatimattomasti sanottuna – täydellinen. Ihanan mehevä, mahaa ja mieltä lämmittävä ruoka, jossa tomaatti ja basilika maistuvat vahvasti. Mieskin totesi, että tämä vegaaninen lasagne maistuu yhtä hyvältä kuin liha- ja juustopitoinen lasagne.

Tässäpä siis teillekin jakoon superhelppo vegaaninen lasagne, joka maistuu arkenakin! Nimimerkki ihanaa tulla huomenna ”valmiiseen pöytään”.

 

vegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-2.jpgvegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-3.jpgvegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-4.jpg

 

Vegaaninen lasagne 

  • Urtekram ekstraneitsytoliiviöljyä*
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 370 tlk tomaattimurskaa (yrtti)
  • 1 tlk tomaattipyrettä
  • 1 rasia minitomaatteja
  • 3 dl vettä
  • 240 g nyhtökauraa (tomaatti)
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • Urtekram italialaista yrttimausteseosta*
  • suolaa
  • pippuria

Kaurakermakastike:

  • 4 dl kaurakermaa
  • 4 rkl ravintohiivaa
  • pippuria

+ 1 pkt Urtekram Italian -lasagnelevyjä*

 

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Pese minitomaatit ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Lisää siivutetut minitomaatit, tomaattimurska ja vesi pannulle. Mausta kastike, lisää nyhtökaura ja hienonnetty basilika. Ota kastikepannu pois liedeltä.

Lämmitä kaurakerma kattilassa ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet. Älä kiehauta.

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Levitä voidellun vuoan pohjalle ensin nyhtökaurakastiketta ja sitten kaurakermakastiketta. Lado päälle 2-3 lasagnelevyä. Laita sitten taas päälle nyhtökaurakastiketta ja kaurakermakastiketta. Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäiseen kerrokseen nyhtökaurakastiketta ja kaurakermaa. Voit ripotella päälle myös ravintohiivaa.

Kypsennä lasagnea uunissa 175 asteessa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä rauhassa 510 minuuttia ennen tarjoilua.

*tuotteet saatu Urtekramilta

 

vegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-5.jpgvegaaninen-lasagne-resepti-sundayblondie-6.jpg

lue myös:

vegaaninen pinaattikeitto

vegaaninen pestopasta

vihreä papu-tofucurry

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.