VEGAANINEN LASAGNE

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Urtekramin kanssa

 

Viikonloppuun mahtui jälleen paljon ystäviä, hyvää ruokaa, saunomista ja rentoutumista. Tasapainon vuoksi olen viettänyt tämän päivän kotioloissa: luimme poikaystäväni kanssa ihanassa hiljaisuudessa aamun lehden, kävimme ruokakaupassa ja kävelyllä, minä tein ruokaa.

Sain viikolla ison lähetyksen Urtekramilta erilaisia ruoka-aineita. Monet niistä liittyivät aamiaiseen – esimerkiksi rakastamani myslit ja maapähkinävoit – mutta joukosta löytyi myös muutamia muita juttuja, joiden pohjalta ajattelin tehdä erilaisia helppoja arkireseptejä.

Rakastan italialaista ruokakulttuuria, niin aromikkaita juustoja, rapeita pitsoja kuin mehevää pastaa. Mielessäni oli itänyt jo jonkin aikaa ajatus nyhtökauralasagnesta, joka soveltui erinomaisesti laiskan sunnuntaipäivän kokkailuksi. Olen tällä hetkellä hullaantunut nyhtiksestä: se kun tuntuu sopivan ruokaan kuin ruokaan. 

Lopputuloksesta tuli – näin vaatimattomasti sanottuna – täydellinen. Ihanan mehevä, mahaa ja mieltä lämmittävä ruoka, jossa tomaatti ja basilika maistuvat vahvasti. Mieskin totesi, että tämä vegaaninen lasagne maistuu yhtä hyvältä kuin liha- ja juustopitoinen lasagne.

Tässäpä siis teillekin jakoon superhelppo vegaaninen lasagne, joka maistuu arkenakin! Nimimerkki ihanaa tulla huomenna "valmiiseen pöytään".

 

 

Vegaaninen lasagne 

Urtekram ekstraneitsytoliiviöljyä*

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

370 tlk tomaattimurskaa (yrtti)

1 tlk tomaattipyrettä

1 rasia minitomaatteja

3 dl vettä

240 g nyhtökauraa (tomaatti)

kourallinen tuoretta basilikaa

Urtekram italialaista yrttimausteseosta*

suolaa

pippuria

Kaurakermakastike:

– 4 dl kaurakermaa

– 4 rkl ravintohiivaa

– pippuria

+ 1 pkt Urtekram Italian -lasagnelevyjä*

 

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Pese minitomaatit ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Lisää siivutetut minitomaatit, tomaattimurska ja vesi pannulle. Mausta kastike, lisää nyhtökaura ja hienonnetty basilika. Ota kastikepannu pois liedeltä.

Lämmitä kaurakerma kattilassa ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet. Älä kiehauta.

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Levitä voidellun vuoan pohjalle ensin nyhtökaurakastiketta ja sitten kaurakermakastiketta. Lado päälle 2-3 lasagnelevyä. Laita sitten taas päälle nyhtökaurakastiketta ja kaurakermakastiketta. Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäiseen kerrokseen nyhtökaurakastiketta ja kaurakermaa. Voit ripotella päälle myös ravintohiivaa.

Kypsennä lasagnea uunissa 175 asteessa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä rauhassa 510 minuuttia ennen tarjoilua.

 

*tuotteet saatu Urtekramilta

 

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit

Lilies
Lilies & Life

Tätä pitää kyllä kokeilla, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Tästä tuli kyllä ihan suosikki! Ei kaikista nopein, mutta kuitenkin superhelppo päivällinen <3 

nakedtruth
naked truth

Näyttää tosiaan ihan älyttömän hyvältä! Mä oon yrittänyt vähentää punaisen lihan syöntiä, mutta RAKASTAN lasagnea, joten siitä en ole vielä viitsinyt luopua... Täytyy siis kokeilla tätä reseptiä! Ehkäpä tästä tuleekin mun lemppari ;)

Hanna K
Sunday Blondie

Voi ei, miten multa on mennytkin tämä sun kommentti ihan ohi!!! Anteeksi muru!

Tämä on tosissaan ihan mielettömän hyvää <3 Suosittelen testaamaan! Nyt kauppoihin tuli myös sitä uutta Elovena Murua - sekin voisi toimia hyvin lasagnessa! :--)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.