Aaltoileva pitsihuivi

Tein viime jouluna yhdelle sukulaiselle lahjaksi aaltokuvioisen pitsihuivin. Huivia voi käyttää sekä kaulahuivina että hartiahuivina. Kokoa voi tietenkin muunnella vähentämällä tai lisäämällä kuvioiden ja kerrosten määrää, mutta alla olevalla ohjeella tulee noin 150 cm pitkä ja 55 cm leveä huivi.

Aaltokuvio on mielestäni todella kaunis nimenomaan suuremmassa huivissa, mutta samalla se on todella helppo tehdä. Tarvitaan vain oikeita kerroksia, nurjia kerroksia ja kerros, jolloin kavennetaan ja tehdään langankiertoja. Jos kuitenkin kaipailet apuja huivin tekemisessä, laita ihmeessä kommenttia niin auttelen parhaani mukaan.

IMG_5597.jpg

Tarvikkeet:

DROPS Alpaca 300g

Pyöröpuikot nro 4 ½

Neula ja sakset

Luo 121 s (=1 reuna-s, 7 kertaa 17 s:n kuvio, 1 reuna-s). Neulo yksi krs oikein (työn nurja puoli). Jatkossa neulo reunasilmukoilla ainaoikeaa ja muilla silmukoilla pitsikuvion mukaan.

IMG_5407.JPG

Pitsikuvio:

1.-4. krs: Neulo sileää oikeaa.

5. krs: Neulo 3 kertaa 2 silmukkaa oikein yhteen, lk (=langankierto), 1 s oikein, lk, 1 s oikein, lk, 1 s oikein, lk, 1 s oikein, lk, 1 s oikein, lk, 3 kertaa 2 silmukkaa oikein yhteen.

6. krs: Neulo sileää nurjaa.

5. krs:lla tehdään siis 3 kavennusta, 6 langankiertoa ja jälleen 3 kavennusta. Toista kuvio yhteensä 78 kertaa ja neulo sitten vielä 4 krs sileää oikeaa. Päätä silmukat seuraavalla kerroksella neulomalla ne nurin. Päättele langat.

Kostuta huivi ja kuivaa se tasona asettelemalla se samalla muotoonsa. Itse laitan kuivaustelineen päälle pyyhkeen ja asettelen huivin sen päälle.

IMG_5406.JPG

Kommentit (2)
  1. Hei! Tuleeko tällä ohjeella myös huivin loppupää aaltoilevaksi?

  2. Hartiahuivi Neuleohje | Nelonen Uutiset
    20.3.2020, 17:16

    […] Aaltoileva pitsihuivi – Sunday Mornings | Lily – Tein viime jouluna yhdelle sukulaiselle lahjaksi aaltokuvioisen pitsihuivin. Huivia voi käyttää sekä kaulahuivina että hartiahuivina. Kokoa voi tietenkin muunnella vähentämällä tai lisäämällä kuvioiden ja kerrosten määrää, mutta alla olevalla ohjeella tulee noin 150 cm pitkä ja 55 cm leveä huivi. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *