Helmineuletunika

Neuleprojektini saavat alkunsa monella eri tavalla. Joskus ihastun lankaan, josta on pakko saada tehdä jotain. Joskus vastaan tulee niin kaunis ohje, että sitä varten täytyy etsiä lankaa. Toisinaan taaskin saan päähäni idean jostakin projektista, jota alan sitten suunnitella ja toteuttaa. Tällä kertaa idea neuletyöstä sekä ihana lanka tupsahtivat eteeni samaan aikaan. Olin jo jonkin aikaa haaveillut tietynlaisesta neuletunikasta ja kun kaupasta ei tuntunut löytyvän sopivaa, ryhdyin pohtimaan josko tekisin sellaisen itse. Samoihin aikoihin satuin olemaan lankakaupassa ihan muissa asioissa ja silmiini osui ihana luonnonkuituinen lanka. Ja niinpä päätin yhdistää ideani neuletunikasta tämän ihanan lankalöydön kanssa.

IMG_6720.jpg

Löytämäni lanka on Hjertegarnin Arezzo Lin –lankaa, joka on puuvilla-pellava-bambu-sekoitetta. Lankakaupan sivuilla kuvaillaan, kuinka puuvilla tuo lankaan rakennetta, bambu laskeutuvuutta ja pellava ylellisyyttä ja olen kuvauksen kanssa kyllä täysin samaa mieltä. Valmis neule on juurikin ihanan laskeutuva, mutta ei kuitenkaan ihan lörpähtänyt. Lisäksi neuloksen pinta on ihanan kiiltelevää ja tavallaan ylellistä.

IMG_6729.JPG

Suunnittelemani tunika on malliltaan hyvin yksinkertainen, joten päätin tehdä neuleesta hieman kiinnostavamman neulomalla tunikan kaksikerroksisella helmineuleella. Helmineule on mielestäni ihanin mahdollinen neulepinta ja se sopii tällaiseen rakenteeltaan yksinkertaiseen neuleeseen.

IMG_6730.jpg

Olen käyttänyt neuletunikaa jo useamman kerran ja joka kerta se on yhtä ihana. Yleensä olen hyvin kriittinen omia käsitöitäni kohtaan varsinkin, kun teen käsityön itselleni. Ehkäpä tämän onnistuneen neuleen ansiosta teen jotakin itselleni uudestaan aiemmin kuin ajattelinkaan.

kauneus diy trendit
Kommentit (2)
  1. Ihana <3 Rakastan neuletunikoita/neulemekkoja ja niitä ei tosiaan tunnu löytyvän sopivia kaupoista. Hyvin on neulottu, näyttää ihan kaupasta ostetulta, eikä ”kotitekoiselta”. Olet siis taitava! 🙂 Saako sulta tilata tällaisia? 😀 

    1. Kiitos ihanasta kommentista! Ja jos tällainen neuletunika kiinnostaa, niin laita vaikka sähköpostia blogin sähköpostiin (osoite näkyy vasemmassa reunassa). 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *