Kevätsormikkaat

Vihdoinkin sain kevätsormikkaat valmiiksi ja vaikka tässä ollaan kovaa vauhtia menossa kesää kohti, niin eiköhän nämäkin pääse käyttöön jo ennen syksyä Suomen kesän tuntien. Kuten aavistelin ei sormikkaiden teko ole ainakaan itselleni mitään mukavaa ja rentoa puuhastelua, vaan pikemminkin turhauttavaa lankojen ja puikkojen sekamelskaa. Olen kuitenkin iloinen, että sain nämä tehtyä ja nyt aion pitää useamman  vuoden tai jopa loppuelämän kestävän tauon sormikkaiden neulomisesta.

Sormikkaiden vartta voi pitää sekä suorana että taitettuna. Jos haluat tehdä sormikkaat, joiden varren haluat aina pitää taitettuna, kannattaa varresta tehdä pari senttiä pidempi.

IMG_6328.jpg

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton Linen noin 60 g

Sukkapuikot nro 3 & 3 ½

Neula ja sakset

Luo 40 s puikoilla nro 3 ja neulo suljettuna neuleena 32 krs patenttineuletta eli toistaen seuraavaa kahta kerrosta:

1. krs: 1 s nurin, 3 s oikein

2. krs: 2 s nurin, 1 s oikein, 1 s nurin

Vaihda sitten työhön puikot nro 3 ½. Neulo 1 krs oikein ja kavenna samalla 4 s, yhteensä 36 s. Neulo 5 krs oikein ja aloita sitten peukalokiila.

IMG_6330.jpg

Peukalokiila: neulo III puikon 1. s oikein, lisää 1 s neulomalla kahden s:n välinen lankalenkki kiertäen oikein, neulo 3 s oikein, ja tee sitten toinen vastaava lisäys. Neulo 2 krs sileää oikeaa ja tee sitten vastaavat lisäykset niin, että tällä kertaa lisäysten välissä on 5 s. Toista lisäyskerroksia joka 3. krs yhteensä 5 kertaa ja neulo sitten vielä 2 krs sileää oikeaa, peukalokiila yhteensä 13 s. Siirrä peukalokiilan 13 s apulangalle ja luo seuraavalla krs:lla niiden tilalle 3 s.

Neulo 10 krs sileää oikeaa ja aloita sitten pikkusormi.

Pikkusormi: ota mukaan I puikon alusta 3 s, luo 4 s ja IV puikon lopusta 4 s, yhteensä 11 s. Neulo suljettuna neuleena sileää yhteensä 20 krs. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen ja päättele.

Ota kaikki silmukat mukaan ja poimi pikkusormen juuresta 3 s. Neulo näillä 3 krs. Aloita sitten nimetön.

Nimetön: ota mukaan I puikon alusta 4 s, luo 3 s, IV puikon lopusta 4 s ja poimi pikkusormen juuresta 3 s, yhteensä 14 s. Neulo suljettuna neuleena sileää yhteensä 23 krs. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen ja päättele.

Keskisormi: ota mukaan I puikon alusta 5 s, luo 3 s, ota IV puikon lopusta 5 s ja poimi nimettömän juuresta 3 s, yhteensä 16 s. Neulo suljettuna neuleena sileää yhteensä 26 krs. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen ja päättele.

Etusormi: ota mukaan loput 11 s ja poimi keskisormen juuresta 3 s, yhteensä 14 s. Neulo suljettuna neuleena sileää yhteensä 23 krs. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen ja päättele.

Peukalo: ota työhön apulangan 13 s ja poimi vielä 4 s, yhteensä 17 s. Neulo suljettuna neuleena sileää yhteensä 18 krs. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen ja päättele.

Tee toinen sormikas peilikuvana. Päättele sitten kaikki langat ja varmista, ettei sormien juuriin jää koloja.

IMG_6333.jpg

kauneus diy trendit
Kommentit (2)
  1. Hyvä ohje, kiitos! Mulla ei ikinä ole onnistunut sormikkaiden tai kynsikkäiden sormien neulominen hyvin. Mulla ei ole ollut ohjetta ja olen neulonut mentaliteetilla ”tää ois varmaan hyvä”. No ei ole ollu, vaan aina on tullu vähän sinne päin.

    1. Kiva, jos ohje vaikuttaa hyvältä! Sormikkaat vaikuttavat kyllä juuri sellaiselta projektilta, johon on parempi olla hyvät ja selkeät ohjeet tai muuten voi tulla vähän erikoisen näköinen lopputulos.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *