Posliinin marmorointi kynsilakalla

Törmäsin jokin aika sitten netissä ohjeeseen, jossa neuvottiin, miten posliinia voi marmoroida kynsilakalla. Lopputulokset olivat niin upean näköisiä, että halusin itsekin kokeilla. Niinpä ostin kaupasta kaksi valkoista posliinikippoa, valitsin kynsilakat ja ryhdyin marmoroimaan. Tarkemmat ohjeet marmorointiin löytyy esimerkiksi täältä, mutta alla olevasta ohjeesta saa vähän käsitystä siitä, miten marmorointi tehdään.

IMG_5108.JPG

Tarvikkeet:

posliiniastia

yksi tai useampi kynsilakka

hammastikku

muoviastia

kynsilakanpoistoainetta

Värjäsin itse kaksi posliiniastiaa, joista toisesta tuli keltavihreä ja toisesta keltapunainen. Ohjeen kuvissa marmoroin keltavihreää kippoa.

IMG_5127.JPG

IMG_5128.JPG

Aloita laittamalla muoviastiaan lämmintä vettä ja tiputa sinne sitten kynsilakkaa niin paljon ja niin montaa väriä kuin haluat. Itse tiputin ensin keltaista ja sen jälkeen vihreää kynsilakkaa.

IMG_5129.JPG

Sekoita kynsilakkoja hammastikulla, jotta värit sekoittuvat ja upota sitten posliiniastia kynsilakkaveteen. Vedä astia pois ja laita kuivumaan. Kun astia on kuivunut, voit ottaa kynsilakanpoistoaineella ylimääräisiä värejä pois. Itse puhdistin kippojen pohjat ja poistin joitain epämääräisiä kynsilakkaklönttejä reunoista.

IMG_5130.JPG

Värjäys ei välttämättä onnistu heti ensimmäisellä kerralla ja itsekin jouduin värjäämään kipot muutamaan otteeseen ennen kuin niissä oli omaan silmään sopiva väritys. Jos värjäys ei onnistu heti ensimmäisellä kerralla, voit poistaa värin kynsilakanpoistoaineella ja värjätä uudestaan. Muista pestä muoviastia värjäyskertojen välillä, jotta edellisen värjäyksen värit eivät tartu uuteen värjäykseen. Itse tein niin, että ennen kuin heitin veden pois, yritin saada suurimman osan kynsilakasta paperin avulla roskikseen, jotta viemäri ei täyttyisi kynsilakkaklönteistä. Tämän jälkeen pyyhin muoviastian kynsilakanpoistoaineella ja sitten pesin vielä vedellä.

IMG_5325.JPG

Näistä omista kipoista ei todellakaan tullut täydellisiä ja keltavihreään kippoon tuli ihmeellisiä ilmakuplia, mutta itse pidän niistä silti todella paljon. En usko, että toiste enää marmoroin, koska siinä oli kuitenkin aikamoinen homma, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos haluat tehdä omannäköisiä posliiniastioita. Tällainen kippo täytettynä esimerkiksi karkeilla voisi olla myös loistava lahja jollekin.

Kommentit (2)
  1. Aivan ihania tuli! Ihan pakko kokeilla kyllä joku päivä.

     

    1. Kiitos! Ja kannattaa kyllä kokeilla, kunhan varaa jonkin verran aikaa ja kärsivällisyyttä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *