Solmupanta

Kevät alkaa ihanan aurinkoisesti jo lähestyä, mutta ainakin itse tarvitsen vielä jotakin suojaamaan herkkiä korviani. Minulla on suunnitteilla kevätpipon neulominen, mutta sitä ennen päätin tehdä tällaisen solmumaisen pannan, kun törmäsin sen ohjeeseen Novitan sivuilla. Koska olen perfektionisti, tein ohjeeseen joitain muutoksia, jotta lopputuloksesta tulisi vielä siistimpi ja hienompi. Alla on siis tämän oman pantani ohje, mutta toki voit seurata myös alkuperäistä ohjetta.

IMG_5997.jpg

Tarvikkeet:

Novita Pirta 100 g

Sukkapuikot nro 3 ½

Neula ja sakset

IMG_6002.JPG

Luo 15 s ja neulo 76 krs 1 o, 1 n –joustinneuletta niin, että työn oikealla puolella ensimmäinen ja viimeinen silmukka neulotaan oikein. Nosta jokaisen kerroksen ensimmäinen silmukka oikealla puolella oikein ja nurjalla puolella nurin neulomatta, jotta työn ulkoreunasta tulee siisti.

Kun olet neulonut ensimmäisen kaitaleen, jätä se odottamaan ja neulo toinen samanlainen. Jotta työstä ei tarvitse katkaista lankaa tässä kohtaa, kaivoin kerän sisältä kerän loppupään ja ryhdyin neulomaan toista kaitaletta sillä.

Kuvankaappaus 2016-4-13 kello 15.31.42.png

Kun toinenkin kaitale on valmis, pujottele ne kuvan mukaisesti. Asettele ensimmäinen kaitale vihreiden ja sen jälkeen toinen lilojen nuolien mukaisesti niin, että puikolla olevat silmukat ovat vasemmalla puolella ylhäällä ja oikealla puolella alhaalla.

Ryhdy sitten neulomaan toista puolta ottaen työhön puikon 15 s ja poimimalla kaitaleesta 14 s, yhteensä 29 s. Neulo näillä silmukoilla 1 o, 1 n –joustinneuletta nostetuilla reunasilmukoilla 58 krs. Katkaise lanka ja jätä silmukat odottamaan. Neulo toinen kaitale samoin.

Siirrä kaitaleiden silmukat uudelle puikolle niin, että joka toinen on toisesta kaitaleesta ja joka toinen toisesta. Päättele silmukat kuten tavallisesti, mutta sen sijaan, että neuloisit yhden silmukan ja nostaisit yhden sen yli, neulokin 2 silmukkaa oikein yhteen ja nosta yksi sen yli. Näin takasaumasta tulee siistimpi.

IMG_5998.jpg

Panta on mielestäni huikean hieno siinä olevan suuren palmikkomaisen solmun ansiosta. Olen myös todella tyytyväinen ohjeeseen tekemiini muutoksiin, koska vaikka alkuperäinen ohje on oikein hyvä, itselleni on tärkeää tehdä käsitöistäni viimeisen päälle pohdittuja ja suunniteltuja. Tätä pantaa oli niin ihana tehdä, että täytyy alkaa kyselemään josko joku kaverikin haluaisi tällaisen.

Kommentit (5)
  1. Miten poimit silmukat kaitaleesta jatkaaksesi neulomista tuon palmikkosolmun jälkeen? Itse en saanut sitä tehtyä niin, että sitä ei lainkaan huomaisi…

  2. Takasauman olisi voinut silmukoida, niin takasaumaa ei olisi tullut ollenkaan. https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/nain_silmukoit_neuleeseen_sauman

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *