Suojapussukka aurinkolaseille

Tällä kertaa ajattelin esitellä helpon ohjeen aurinkolasien suojapussukalle. Vaikka aurinkolaseja käytetään yleensä kesän aurinkoisina päivinä, on niitä aurinkoisia päiviä näin syksyisinkin. Minulla on ollut jo pidemmän aikaa paha tapa vain heittää aurinkolasit laukun pohjalle sen kummemmin asiaa miettimättä. Kun huomasin, että viime kesänä ostamiini laseihin oli tullut niin paljon naarmuja, ettei laseja voinut enää käyttää, päätin virkata uusille laseilleni suojapussin, jotta ne selviäisivät käyttökelpoisina edes hieman pidempään.

Koska rakastan kaikkea mustavalkoista, päätin virkata myös suojapussissa mustavalkoisen. Selailin Molla Millsin Virkkuri-kirjoja etsien inspiraatiota kuosiin ja lopulta aloin itse piirrellä ja suunnitella erilaisia kuvioita. Monen kuvioidean jälkeen keksin, että sen sijaan, että tekisin jotain kuviota pussin koko pinnalle, tekisinkin alaosasta mustan ja yläosasta valkoisen ja näiden vaihtokohtaan jonkun hauska kuvion.

Koska pussukka on pieni ja siinä on näin ollen aika vähän silmukoita, täytyi kuvionkin olla aika pieni silmukkamäärältään. Pohdittuani erilaisia epäsäännöllisiä vänkyröitä keksin tehdä vaihtokohtaan pikkuisia aaltoja. Aallot tekevät mielestäni pussukasta juuri sopivan leikkisän ollen samalla tyylikäs. Pussukasta saa helposti oman näköisen tekemällä sen joistakin muista väreistä ja jos aallot eivät ole sinun juttusi, saat tästä kumminkin pussukan ohjeen ja voit itse suunnitella siihen omanlaisesi kuvion.

IMG_3981.JPG

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton nr. 8 mustaa ja valkoista 50 g kumpaakin

Virkkuukoukku nro 3

Neppari

Neula ja valkoista ompelulankaa

Luo mustalla 50 kjs (=ketjusilmukka). Työ virkataan spiraalina, joten ensimmäinen kerros aloitetaan virkkaamalla ensimmäinen ks (=kiinteä silmukka) kjs-ketjuun. Tarkista ensimmäisen kerroksen lopussa, että työssä on 50 ks. Virkkaa ks-kerroksia yhteensä 23 ja aloita sitten aaltokuvio alla olevan ohjeen mukaan.

IMG_4093.jpg

Musta ja valkoinen lanka kulkee työssä mukana kuvion ajan niin, että mustaa ks:aa virkatessa valkoinen lanka jää ks:n sisään ja päinvastoin. Ohjeen kahdella värillä virkkaamiseen löydät muun muassa Molla Millsin Virkkuri-kirjoista. Kun olet virkannut kuvion 3 kerrosta, voit katkaista mustan langan ja jatkaa valkoisella. Virkkaa valkoisella 23 ks-kerrosta ja virkkaa sitten kääntökerros. Kääntökerroksella jatkat ks:n virkkaamista, mutta virkkaa ks vain edellisen kerroksen ks:n takareunaan. Näin edellisen kerroksen ks:n etureuna jää näkyviin. Virkkaa kääntökerroksen jälkeen vielä 3 ks-kerrosta ja katkaise lanka.

IMG_3958.JPG

Päättele kaikki langat hyvin ja ompele ensin mustalla virkkuulangalla työn alareuna kiinni. Ota sitten esiin neppari, valkoinen ompelulanka sekä neula. Voit halutessasi ommella pussiin kankaisen sisäsuojan, jos haluat, että pussi on erityisen suojaava. Kangas voi periaatteessa olla mitä vain, mutta esimerkiksi flanellikangas sopii pehmeytensä vuoksi erityisen hyvin. Jos ompelet sisäsuojan, tee se tässä vaiheessa, jotta voit kiinnittää sen työhön ommellessasi pussukan yläreunan kiinni. Taita valkoinen reuna työn sisäpuolelle niin, että kääntökerroksella tullut silmukoiden reunajana tulee suoraan pussukan yläreunaan. Ompele taitos valkoisella ompelulangalla, jotta lanka ei näy työn oikealla puolella.

IMG_4113.JPG

Kiinnitä sitten neppari työn sisäpuolelle keskelle taitosreunaa.

IMG_4115.jpg

Olen tykännyt omasta pussukastani todella paljon ja se on ollut käytössä siitä asti, kun sain sen valmiiksi. Samainen pussukka sopii muuten myös puhelimen suojapussukaksi, jos sellaiselle on tarvetta. Muista vain tarkistaa, että pussukka on sopivan kokoinen ja tarvittaessa lisää tai vähennä silmukoita ja aaltokuvioiden määrää. Jos ohjeessa on jotain epäselvää tai pussukkaa tehdessä tulee ongelmia vastaan, laita kommentteihin viestiä ja vastailen parhaani mukaan.

IMG_4119.JPG

Kommentit (1)
  1. SeidiMansnerus
    20.11.2016, 10:50

    Moi

    Piti vain jättää kommentti ja mainita kuinka ihanan inspiroiva blogi sulla on! Oon ihan neulehuumassa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *