Virkattu suoja läppärille vol. 2

Virkkasin ystävälleni suojan kannettavalle tietokoneelle jokin aika sitten ja siitä tuli niin kiva, että päätin tehdä virkatun suojan myös itselleni. Omani on hieman isompi,  sen kuosina on musta-valkoinen tiilikuvio ja mustan sisävuoren sijaan omassani on vaaleanpunainen vuori.

IMG_7753.jpg

Aiemmasta jutusta löydät yleiset ohjeet suojan tekemiseen, mutta alla on tämän oman suojani ohje, joka on mitoitettu Macbook Pro –tietokoneelle sopivaksi.

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton nr. 8 valkoista ja mustaa kumpaakin vajaa 100 g

Virkkuukoukku nro 2 ½

Neula ja sakset

Vanukangas 24 cm x 68 cm

Flanellikangas 24 cm x 72 cm

Ompelukone

Ompelulankaa ja –neula

Tee 128 kjs (=ketjusilmukka) ja sulje ne renkaaksi ps:lla (=piilosilmukka). Aloita sitten kuvion virkkaaminen alla olevan ohjeen mukaan. Yksi ruutu vastaa yhtä pylvästä niin, että valkoiset pylväät tehdään valkoisella langalla ja tummanharmaat mustalla langalla. Yhdessä kuviossa on siis 14 pylvään levyinen ja 4 kerroksen korkuinen valkoinen laatta ja laattojen välissä on leveyssuunnassa 2 pylvästä ja korkeussuunnassa 1 kerros.

Näyttökuva 2017-03-14 kello 20.41.33.png

Toista kuviota yhteensä 68 krs eli tällöin olet virkannut viimeksi 8. kerroksen. Tee 9. krs seuraavasti: virkkaa 96 pylvästä kuvion mukaan, virkkaa 20 kjs (=nappilenkki), tee 1 ps kjs-ketjun alkuun ja virkkaa loput 32 pylvästä kuvion mukaan. Viimeisellä kerroksella virkkaa mustalla langalla jokaiseen pylvääseen yksi ks (=kiinteä silmukka) ja kjs-ketjuun 20 ks. Katkaise lanka ja päättele.

Kostuta virkattu päällinen ja asettele se pyyhkeen päälle kuivumaan. Jos kuvio on kiertynyt, voit venytellä sitä oikeaan muotoon ja tarvittaessa laittaa etu- ja takaosan nuppineuloilla kiinni, jotta työ kuivuu oikeaan muotoon.

IMG_7756.jpg

Leikkaa vanukankaasta 24 cm x 68 cm ja flanellikankaasta 24 cm x 72 cm palat ja aseta ne päällekkäin niin, että flanellikangasta näkyy molemmasta päästä 2 cm. Taita palat vastakkain niin, että flanellikangas jää taitoksen sisäpuolelle. Ompele ompelukoneella palojen reunat niin, että vanukangas ja flanellikangas kiinnittyy toisiinsa. Asettele ommeltu vuori virkatun päällisen sisälle, taita flanellikankaan 2 cm reunat niin, että ne taittuvat vuoren ja päällisen väliin. Ompele vuori käsin virkattuun päälliseen kiinni.

IMG_7755.jpg

Ompele lopuksi vielä duffelinappi kiinni ylhäältä laskettuna 4. kuvion keskelle eri puolelle kuin nappilenkki. Napin voi halutessaan ommella myös ennen vuoren kiinnittämistä.

Kommentit (2)
  1. Kiitos! Jos tuntuu, että virkkaaminen ei oikein luonnistu, niin kannattaa ensin harjoitella perustekniikoita pienemmissä töissä ja siitä on sitten paljon helpompi siirtyä tällaisiin vähän isompiin projekteihin. 🙂

  2. Ihana!! Voi kun itsekin osaisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *