Virkattu suoja läppärille

Ystäväni pyysi minua jokin aika sitten virkkaamaan hänen kannettavalle tietokoneelleen suojan. Hän valitsi kuosin Molla Millsin Virkkuri-kirjasta ja kävimme yhdessä lankakaupassa valitsemassa langat. Mittasimme hänen tietokoneensa ja asettelin kuvion niin, että se on edestä ja takaa samanlainen. Lisäsin leveyttä noin 2 cm ylimääräistä, jotta pehmusteet mahtuvat kuoren sisälle ja pituutta lisäsin noin 4 cm taitettavaa läppää varten.

IMG_6872.jpg

IMG_7135.jpg

Virkkasin ensin läppärisuojan kuoren seuraten kuvion ohjetta. Lankana oli Hjertegarn Cotton nr. 8, jota kului vajaa 200 g sekä virkkuukoukku nro 3. Viimeisellä kuviokerroksella tein taakse keskelle ketjusilmukkarenkaan nappia varten. Kuvio virkataan pylväillä, mutta viimeisen kerroksen virkkasin kiinteitä silmukoita. Lopuksi ompelin alareunan kiinni ja päättelin langat sekä kiinnitin napin.

IMG_7125.jpg

IMG_7136.jpg

Kuoren sisälle tuli vanumaista kangasta sekä flanellivuori. Leikkasin sopivan kokoiset palaset ja ompelin ne koneella kiinni toisiinsa. Sitten ompelin vanu-flanellitäytteen käsin kuoreen kiinni, jotta ompeleet eivät näkyisi kuoren päällä.

IMG_7134.jpg

Annoin valmiin suojan ystävälleni edellispäivänä ja se oli juuri sopivan kokoinen. Hän oli suojasta todella innoissaan sekä siksi, että se oli hänen mielestään hieno että siksi, että neljän vuoden jälkeen hänen tietokoneellaan on viimein kunnollinen suoja. Itsekin olen lopputulokseen todella tyytyväinen ja se on mielestäni juuri ystäväni tyylinen.

suhteet ystavat-ja-perhe diy
Kommentit (2)
  1. Hei, suoja näyttää ihanalta! Onko läppäri kuinka iso? Meinasin itse virkata myös jonkunlaisen pussin omalleni 🙂

    1. Heippa, tämä suoja on tehty läppärille, joka on kooltaan 23cm x 34cm. Olen tällä hetkellä virkkaamassa suojaa omalle läppärilleni (Macbook Pro), joka on kooltaan 29cm x 34cm ja julkaisen myös sen ohjeen piakkoin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *