Virkatut tossut vol. 2

Virkkasin itselleni pari vuotta sitten puuvillaiset sisätossut, jotka ovat olleet viime vuosien aikana kovassa käytössä. Itse asiassa niin kovassa, että ne kuluivat kirjaimellisesti puhki nyt kesän aikana. Tossut olivat niin hyvät ja kätevät, että halusin tehdä uudet samanlaiset.

Lanka.jpg

Koska julkaisin tossujen ohjeen täällä blogissa, pystyin seuraamaan täsmälleen samoja ohjeita tällä kertaa. Ainut muutos oli lanka, sillä näihin uusiin tossuihin ostin kierrätetystä puuvillasta valmistettua REKO bomull –lankaa. Värin valitseminen oli tuskainen prosessi, kun tykästyin niin moneen eri vaihtoehtoon, mutta lopulta päätin valita tämän vihreän sävyn, joka jostain syystä houkutteli eniten. Virkkuukoukku oli sama nro 5 ja virkkasin langan kaksinkertaisena kuten viime kerrallakin.

Tossut1.jpg

Tykkään näistä uusista tossuista vähintään yhtä paljon kuin niistä edellisistäkin. Nämä ovat mukavat jalassa, joten ne on kiva laittaa jalkaan muuten vain näin syksyllä, kun alkaa olla viileämpi. Lisäksi ne ovat kätevät, kun käyn alakerrassa olevassa pesutuvassa. Ne on myös helppo pitää puhtaana, kun ne voi vain heittää pyykkikoneeseen muiden pyykkien sekaan. Pesun jälkeen niitä on hyvä vähän venyttää muotoonsa kosteana, mutta ne kyllä venyvät ja muotoutuvat käyttäessäkin.

Tossut2.jpg

 

Kommentit (4)
 1. Aloittelija :)
  7.4.2020, 22:43

  Kerrot, että ”virkkasin langan kaksinkertaisena” niin mitä niinkuin tarkoitat sillä? 🙂

  1. Hei aloittelija. Kaksinkertaisena virkattu/neulottu lanka tulee kahdesta kerästä yhtäaikaa. Eli syötät molempia lankoja työhön ja virkkaat/neulot molemmat langat samaan silmukkaan, jolloin langan paksuus ikäänkuin kasvaa ja neuloksesta tulee sekä tiiviimpi että paksumpi kuin yksinkertaisesta langasta tehtynä. Kaksinkertaisen langan kanssa tarvitset myös isompikokoiset koukut/puikot kuin langan vyyhti opastaa.

 2. Sara Markkanen
  27.12.2019, 21:34

  Onko noihin tossuihin ohjetta ?

  1. On, ensimmäisen kuvan alta löytyy linkki (https://www.lily.fi/blogit/sunday-mornings/virkatut-tossut) aiempaan postaukseen, josta ohje löytyy. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *