Ihana Kamala Espanjalainen Kahvi

Oletko juonut Espanjassa kahvia ja ihmetellyt miten ihmeessä se onkin niin kitkerää?

Syypää on torrefacto. Espanjassa suurin osa kahvista paahdetaan yhdessä sokerin kanssa jolloin kahvi maistuu kitkerältä. Onkin todella haastavaa löytää kaupasta kahvia joka ei sisällä torrefactoa ollenkaan. Ja onhan moni merkki muutoinkin aivan eri makuista perinteiseen Juhla Mokkaan tottuneelle.

Torrefacto

viittaa tiettyyn kahvipapujen paahtoprosessiin, joka on yleinen Espanjassa, Paraguayssa, Portugalissa, Meksikossa, Costa Ricassa, Uruguayssa ja Argentiinassa. Prosessi sisältää tietyn määrän sokeria lisäämisen paahtamisen aikana papuihin.

Kun sisällissodan jälkeiset ankarat ajat saapuivat Espanjaan, metodista tuli yleinen. Espanja kärsi perushyödykkeiden ja palveluiden puutteesta. Paahtamisen jälkeen pavut aloittavat hajoamisprosessin ja alkavat menettää makuaan. Tämän viivyttämiseksi salamancalainen keksijä ja Cafés La Estrella- yrityksen perustaja José Gómez Tejedor kehitti uuden paahtojärjestelmän, ”torrefaction”, jota jopa korjattiin vuonna 1906. Torrefacton ansiosta kahvipavut säilyivät pidempään, niitä tarvittiin vähemmän sekä huonolaatuiset pavut saatiin käyttöön.

Kun torrefactosta tuli standardi, kuluttajat odottivat sen tummaa, öljyistä ulkonäköä ja makua.

 

Onneksi kaupoista löytyy myös kahvia ilman torrefactoa. Vähän aikaa ja vaivaa toki vie löytää oma suosikkinsa mutta hyvä kahvi aamuisin on ainakin itselleni jotain josta en luovu.

La vida es corta. Vive apasionadamente y siente la felicidad.

kulttuuri ostokset ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *