16 sarjatärppiä toukokuuhun 2023

Suosikkiasia: sarjat!

Sarjat toukokuu 2023
Kuvat: Apple TV, Disney+, National Geographic, Hulu, SkyShowtime

Mainiota toukokuuta! Olkoon se armollinen ja leppoisa. Ja olkoon toukokuun sarjat loistavia. Tai loistavan huonoja, kummin vain.

Mikä / mistä / milloin alkaa

Uutuussarjat

A Small Light / Disney+ / 2.5.

Kaikki holokaustiin liittyvä saa sydämeni itkemään, mutta on tärkeää, että siitä kaikesta kamaluudesta puhutaan — vaikka sitten draamasarjojen avulla.

A Small Light nostaa valokeilaan Miep Giesin, nuoren naisen, jolta Otto Frank pyysi apu perheensä piilottamisessa natseilta.

Giesin ja tämän kollegan Bep Voskuijlin ansiosta koko maailma tuntee Anne Frankin tarinan: he pitivät Annen päiväkirjan turvassa sen jälkeen, kun perhe oli viety keskitysleireille ja luovuttivat sen Otolle, perheen ainoalle hengissä selvinneelle. Otto täytti tyttärensä unelman ja julkaisi päiväkirjan vuonna 1947.

A Small Lightissa Miep Giesiä esittää Bel Powley, Otto Frankina nähdään Liev Schreiber.

White House Plumbers / HBO Max / 2.5.

Watergate-minisarja pohjautuu Egil ja Matthew Kroghin teokseen Integrity. Näyttelijöinä kova tähtinippu: Woody Harrelson, Justin Theroux, Domhnall Gleeson, Kiernan Shipka ja Lena Headey.

Nixonin poliittiset sabotöörit E. Howard Hunt (Harrelson) ja G. Gordon Liddy (Theroux) päätyvät vahingossa tuhoamaan presidentin, jota niin innokkaasti yrittävät suojella. Samassa rytäkässä menevät molempien perhesuhteetkin perusteellisesti solmuun.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story / Netflix / 4.5.

Bridgertonin esiosa keskittyy kuningatar Charlotten nuoruusvuosiin ja rakkaustarinaan.

Silo / Apple TV+ / 5.5.

No tämäpä kuulostaa leppoisalta hyvän mielen sarjalta: toksisessa dystopiassa tuhannet ihmiset elävät valtavassa maanalaisessa siilossa. Hurraa! Eikä varmaan mitään ikävää tapahdu, siiloasukit leikkivät sopuisasti piirileikkejä ja ovat ystävällisiä toisilleen. Eikö niin?

Scifi-sarja pohjautuu Hugh Howeyn samannimiseen romaaniin. Mukana nimekäs näyttelijäkaarti: Rebecca Ferguson, Rashida Jones, Common, David Oyelowo ja Tim Robbins.

Dance Brothers / Netflix / 10.5.

Suomi mainittu! Dance Brothers on ensimmäinen suomalainen Netflix-sarja.

Tanssivat veljekset perustavat oman klubin, mutta taiteelliset pyrkimykset ajavat bisneksen edelle. Onko menestyksen sijaan edessä välirikko?

Kuningatar Kleopatra / Netflix / 10.5.

Dokudraama kertoo Egyptin viimeisen faaraon tarinan dramatisointien ja asiantuntijahaastatteluiden avulla.

Sarja on jo ehtinyt aiheuttaa kohun: tummaihoinen näyttelijä (Adele James) Kleopatran roolissa on suututtanut Egyptissä. Kriitikkojen mukaan kyse on historian vääristelystä.

XO, Kitty / Netflix / 18.5.

Lisää teinirakkautta, All the Boys -leffojen pikkusiskon Kittyn tapauksessa seikkaillaan ja rakastutaan Soulissa. Ei kai siinä.

Spy/Master / HBO Max / 19.5.

Kylmän sodan Romaniaan sijoittuva draama Victor Godeanusta, diktaattori Nicolae Ceaușescun neuvonantajasta, joka on todellisuudessa KGB:n salainen agentti.

El silencio (suom. Mykkä poika) / Netflix / 19.5.

Kenties hieman psykologista trilleriä en español? Kera Elitestä tutun Arón Piperin.

Sergio ei ole puhunut sanaakaan murhattuaan vanhempansa kuusi vuotta sitten. Kieroutunut tutkinta saa alkunsa, kun psykiatri yrittää selvittää tapahtumien kulun.

Fatal Attraction / SkyShowtime / 22.5.

Minisarjan pohjalla on vuoden 1987 samanniminen hittileffa. Hahmot ja tarina ovat samoja, mutta sarjan luvataan syventävän hahmojen taustoja ja motiiveja. Michael Douglasin ja Glenn Closen tunnetuiksi tekemissä rooleissa Joshua Jackson ja Lizzy Caplan, petettynä vaimona Amanda Peet.

Platonic / Apple TV+ / 24.5.

Höppänä sekoilukomedia, jossa on keski-iänkriiseilevät, toisensa taas löytävät ex-ystävykset Seth Rogen ja Rose Byrne? Sold! Höppäniä sekoilukomedioita pitäisi olla enemmän. Tämän höppänän sekoilukomedian taustalta löytyy Neighbors-leffat — eikö niitäkin tähdittänyt Seth Rogen ja Rose Byrne? Kyllä! — ohjannut Nicholas Stoller, mikä antanee vähän osviittaa, minkälaista sekoilua on luvassa.

American Born Chinese / Disney+ / 24.5.

Disney+:n uutta toimintakomediaa tähdittää hyvin kasuaalisti pari tuoretta Oscar-voittajaa, Michelle Yeoh ja Ke Huy Quan. Everything Everywhere All at Once -perheen yhteenpaluun täydentävät sivuosissa nähtävät Stephanie Hsu ja James Hong. Cool cool cool. Gene Luen Yangin sarjakuvaromaaniin pohjautuva American Born Chinese kertoo lukiolaisesta, joka joutuu keskelle Kiinan mytologisten jumalien välienselvittelyä.

Fubar / Netflix / 25.5.

Arnold Schwarzenegger… is back? Eikö tuo vitsi kuulu tehdä? Tosin IMDb:n mukaan hänet on nähty erinäisissä rooleissa tasaiseen viime vuosienkin aikana. Minä olen luullut, että hän vain hengailee tyyliin Malibussa sijaitsevassa jättikartanossa, polttelee sikareita uima-altaan reunalla ja käy golfaamassa.

Haluaisin, että tällä sarjalla olisin coolimpi nimi. Vai olenko se vain minä, joka ajattelee niitä kamalia Furby-leluöttiäisiä? Noh, nimestä viis, Fubar on agenttiseikkailu/draamakomedia, jossa ”isälle ja tyttärelle paljastuu, että kumpikin työskentelee salaisesti CIA:lle”.

Jatkuvat sarjat

The Great, kausi 3 / HBO Max / 13.5.

Huzzah! The Great on mainio sekopäinen sarja.

Selling Sunset, kausi 6 / Netflix / 19.5.

Mistä nyt revitään draamaa, kun Christine ei ole enää mukana?

The Kardashians, kausi 3 / Disney+ / 25.5.

Kardashianit repivät draamaa vaikka mistä! Kolmoskauden traileri on niin dramaattinen, että melkein tekee mieli katsoa. Tai vähintään nähdä, mihin Kylien ”All of us just need to have a bigger conversation about the beauty standards that we’re setting” johtaa.

(The Other Two, kausi 3 / ???! / 4.5.)

Hoi HBO Max Nordic, miksei tätä ilmeisen mainiota komediaa ole tarjolla Suomessa?? Buu!

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *