17 sarjatärppiä joulukuuhun 2022

Suosikkiasia: sarjat

Sarjat joulukuu 2022
Kuvat: Amazon Prime, Netflix, Disney+, HBO Max & Paramount+

Hyvää joulukuuta! Olen vähän pettynyt, ettei mun joulukuun sarjatärppilistalla ole yhtään höttöistä ja kliseistä joulusarjaa. Eikö yhden niistä kolmesta miljoonasta joululeffasta voisi venyttää sarjamuotoon, että olisin saanut listoille ja päässyt heittämään siitä huonoa läppää?

Mikä / mistä / milloin alkaa

Uutuussarjat:

Riches / Amazon Prime / 2.12.

Kosmetiikkaimperiumi, kuollut isä, kilpailevia perheitä, rikkaiden ihmisten sotkuja, salaisuuksia, Succession meets Empire -viboja ja vanhaa kunnon draamaa. Ja näköjään doctor Sharon eli Sarah Niles. I’m in.

Hot Skull / Netflix / 2.12.

Suoratoistopalveluiden säännöt sanovat, että joka kuukausi on pakollista julkaista sarjoja ankeista dystopioista. Hot Skull eli Sicak kafa on turkkilainen sarja, jonka dystooppisessa maailmassa epidemia leviää puheen kautta. Fun! ”Tyrannimainen instituutti jahtaa kielitietäilijää, joka on immuuni sairaudelle”. Double fun!

Three Pines / Amazon Prime / 2.12.

”Quebecin poliisin ylikomisario Armand Gamache ja hänen tiiminsä tutkivat liutaa hämmentäviä murhia salaperäisessä Three Pinesin kylässä paljastaen sen omalaatuisten asukkaiden haudatut salaisuudet ja pakottaen Gamachen kohtaamaan omansa”.

Olen liian pitkään yrittänyt keksiä jotain sanottavaa, mutta kykenen vain tähän: Alfred Molinalla on takanaan pitkä ja maineikas ura, mutta mulle hän on aina vaan se pahis Spider-Man kakkosesta.

Toinen ajatus! Gamache on melkein ganache ja nyt minä haluan suklaakakkua.

National Treasure: Edge of History / Disney+ / 14.12.

National Treasure kuuluu niihin leffoihin, jonka katson jos sattuu tulemaan telkkarista. Enkä edes pidä Nicolas Cagesta. Disney+:n tuoreessa sarjaversiossa ei ole herra Cagea eikä Diana Krugeria, vaan Lisette Alexisin esittämä Jess Valenzuela, jonka ”elämä kääntyy ylösalaisin, kun arvoituksellinen muukalainen antaa hänelle vihjeen vuosisatoja vanhasta aarteesta, joka saattaa liittyä hänen kauan sitten kuolleeseen isäänsä”. Leffasta muistuttamassa on näemmä Justin Bartha sivuroolissa. Let’s go Riley ja Z-sukupolven aarteenetsijät!

The Recruit / Netflix / 16.12.

Leppoisa vakoojatrilleri ripauksella komediaa. Kelpaa. Tosin Noah Centineo joutuu tekemään aika paljon töitä, että näen hänet minään muuna kuin höttöisen teinileffatrilogian unelmapoikaystävänä.

1923 / Paramount+ / SkyShowtime / 19.12.

Pitää laajentaa sarjatärppilistaa ensimmäistä kertaa SkyShowtimen puolelle, en voi jättää listalta sarjaa jonka tähtinä ovat sellaiset pikkunimet kuin Helen Mirren ja Harrison Ford. 1923 on Yellowstonen toinen spinoff ja jatkoa sille ekalle spinoffille eli 1883:lle. Duttonin klaanin edesottamuksia tässäkin. Siis väkivaltaista cowboy-machoilua.

This Fool / Disney+ / 21.12.

Tämä vaikuttaa komedialta, joka on sellaisella coolilla tavalla superhauska vaikka trailerin perusteella ei vaikutakaan superhauskalta. Tuossa lauseessa ei ollut mitään järkeä. Eteenpäin!

The Witcher: Blood Origin / Netflix / 25.12.

Onko tämä taas se hetki kun kerron, etten ole nähnyt edes sitä alkuperäistä The Witcheriä? Mutta kuulin, että neloskaudesta eteenpäin Geraltina nähdään Henry Cavillin sijaan Liam Hemsworth, ja olen sijaispöyristynyt kaikkien Witcher-fanien puolesta! En siis tiedä mistään mitään, mutta mitä hittoa!

The Witcherin esiosasta Blood Originista tiedän sen, että kertoo ensimmäisen noiturin syntytarinan. Ja että siinä on Michelle Yeoh, joka oletettavasti ässäilee menemään. Olen Team Michelle Yeoh, kuka lie hänen hahmonsa onkaan. Wikipedian mukaan hahmo on Scian, ”the last member of a nomadic tribe of sword-elves on a mission to retrieve a blade stolen from her people”. Miekkahaltija? Vahvistaa olettamustani Michelle Yeoh’n ässäilystä.

Treason / Netflix / 26.12.

Lisää Netflixin vakoojatrillereitä! Tosin Treason ei vaikuta yhtään niin hauskalta ja leppoisalta kuin aiemmin mainittu The Recruit. Treasonissa on MI6:n virkailija, jonka ”valoisa tulevaisuus kokee jyrkän käänteen, kun tapaaminen venäläisen vakoojan kanssa pakottaa hänet kyseenalaistamaan koko elämänsä”. Dun dun dun, I guess.

Jatkuvat sarjat

Gossip Girl, kausi 2 / HBO Max / 1.12.

Ehkä kakkoskaudella nämä poloiset nuoret ihmiset käyvät liikkatunneilla, opiskelevat kiinnostavia asioita antiikin Kreikasta, pitävät leppoisia leffailtoja, ovat mukavia ja ystävällisiä toisilleen ilman kieroiluja, rakastuvat ilman draamaa ja vähät välittävät ankeiden opettajien pitämästä juoru-instasta? Ehkä?

Okei, ei sitten.

Slow Horses / Apple TV+ / 2.12.

Applellakin on agenttijännärinsä joulukuuhun. Gary Oldmanin tähdittämän Slow Horsesin ykköskausi oli ilmeisen suosittu ja kehuttu, ja sarja on uusittu jo kolmannelle ja neljännelle kaudelleen.

Firefly Lane, kausi 2 osa 1 / Netflix / 2.12.

Mun päässä Firefly Lane on se itkettävä draama, jossa on kaksi entistä tv-lääkäriä.

His Dark Materials, kausi 3 / HBO Max / 6.12.

Tämä on niitä sarjoja joista en osaa heittää huonoa läppää, koska en tiedä yhtään mitään. Tai tiedän: tyttö nimeltä Lyra ja jotain fantasiahommeleita. Siinä kaikki.

The Resident, kausi 6 / Disney+ / 7.12.

En katso lääkärisarjoja mutta jos katsoisin katsoisin The Residentiä. Koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin olen Team Logan. Mutta siis tarina kertoo, että The Residentin… ööö… ehkä vitoskaudella tapahtui asia X. Buu! En katsoisi enää edes hypoteettisessa skenaariossani.

Emily in Paris, kausi 3 / Netflix / 21.12.

Unohdin katsoa kakkoskauden ja nyt ollaankin jo kolmosessa, oh mon dieu! Luulen että pääsen kärryille. Emilyllä on edelleen hiton korkea vaatebudjetti, täydelliset kulmakarvat, joku kolmiodraama (tietysti valinta on se kuuma kokki, eikö?) ja herttaisen suuret luulot itsestään? Eikä varmaankaan edelleenkään puhu ranskaa, je suppose? Onneksi ranskalaisessa mainostoimistossa työskentelevät ranskalaiset kollegat puhuvat mielellään englantia, c’est magnifique ja ooh la la.

Jack Ryan, kausi 3 / Amazon Prime / 21.12.

Jos Love Actually, Die Hard ja Home Alonet eivät nappaa, voi aina viettää joulunpyhät katsomalla ramboilevaa John Krasinskia.

Alice in Borderland, kausi 2 / Netflix / 22.12.

Ja jos John Krasinski ei nappaa, voi aina hengailla ihmisten hylkäämässä Tokiossa.

PS. Minähän aion jouluna katsoa tietysti Matilda-musikaalin. Revolting Children soi jo valmiiksi mun päässä.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *