And Just Like That, Gossip Girl ja muut vuoden 2021 sarjat, jotka jätin kesken

Suosikkiasia: sarjat. Vaikka välillä en jaksakaan niitä.

Sarjat 2021
Kuvat: Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Apple TV+

Kirjoitin jo vuoden 2021 suosikkisarjoistani. Oli paljon kaikkea kivaa ja kiinnostavaa – mutta myös kaikkea tylsää ja ankeaa. Eli päätetään Suosikkiasioiden vuosi 2021 valittamisella: sarjoja, joita en katsonut loppuun:

And Just Like That… (HBO Max):

I’M SORRY

I CAN’T

DON’T HATE ME

Nine Perfect Strangers (Amazon Prime): Vihasin syvästi niitä noin neljää jaksoa, jotka jaksoin katsoa ennen kuin luovutin. Olen huomannut, etten enää jaksa sarjoja, joiden hahmoja en voi sietää.

The Morning Show (Apple TV+): Odotin kakkoskautta kovasti, mutta en sitten lopulta jaksanutkaan tokaa jaksoa pidemmälle. Liian painava, liian pitkä, liian ankea, liian kaikkea tympeää.

Behind Her Eyes (Netflix): Tämän kanssa kävi juuri niin kuin ennustin: en jaksanut kahlata jaksoja läpi, joten spoilasin lopun ja päätin että se riittää.

Gossip Girl 2021 (HBO Max): Vajaan kahden jakson otannalla mulla on paljon kysymyksiä. Miksi opettajat näyttävät 12-vuotiailta? Tai ainakin samanikäisiltä kuin koulun oppilaat (case in point: opettajaa esittävä Tavi Gevinson on 25-vuotias, oppilasta esittävä Thomas Doherty 26). Miksi hitossa kyseiset opettajat ovat Gossip Girl??? Tuo ei ollut edes spoileri, koko homma paljastuu ekassa jaksossa. Siis oikeasti, missä näiden ”aikuisten” opettajien moraali? Vakoilevat ja salakuvaavat lapsia ja leikkivät heidän tunteillaan. Oli sitten kuinka ikäviä lapsia tahansa eihän niin tehdä. Ja Upper East Sidellä kaikki ovat ilmeisesti saaneet lapsensa 15-vuotiaina, sen verran nuorekkaita vanhempia. Camoon, HBO Max, yli 45-vuotiaita näyttelijöitäkin saa palkata.

Lisää kysymyksiä: Miksi yhdysvaltalaiset teinisarjat seksualisoivat lukioikäisinä kuvattuja nuoria ihmisiä niin paljon? Miksi suosittu Julien antaa kahden ystävänsä / käskyläisensä pompotella itseään? Miksi kyseisiä ystäviä tuntuu kiinnostavan enemmän Julienin elämä kuin omat elämänsä? Miksi opettajan ja oppilaan seksisuhteella edes vihjaillaan? (En jaksanut jäädä selvittämään, toteutuuko ko. suhde oikeasti.) Ja miksi jaksot ovat niin hiton pitkiä? Mitä tapahtui vanhalle kunnon 45-minuuttiselle? Aargh. Olen sanonut tämän aikaisemminkin, mutta BLAIR WALDORF FOREVER!!

Rahapaja (Netflix): Okei, tämä ei oikeastaan kuulu tälle listalle. Olen 99-prosenttisen varma, että jossain vaiheessa katson viimeisen kauden vikat, joulukuussa julkaistut jaksot. Pitäähän mun saada tietää, miten sarja päättyy, kun kerran olen kahlannut aiemmatkin kaudet läpi. Mutta kun vitoskauden toinen osa julkaistiin, minua ei kiinnostanut yhtään. Aloitin kyllä, mutta sarja oli mennyt pelkäksi väkivaltaiseksi ramboiluksi, ja päädyin vain pyörittelemään silmiäni. Jaksot ovat niin pitkiäkin! No, gracias. Palataan asiaan vuonna 2022.

The Witcher – Noituri (Netflix): Kaikki viisi minuuttia katsoin. Saattaa olla, etten antanut reilua tilaisuutta.

Lucifer (Netflix): Lucifer oli listalla myös viime vuonna. Yritin uudestaan päätöskauden kunniaksi, mutta totesin jälleen, etten enää pidä sarjasta. Tämä johtuu yksinomaan siitä, etten ole Luciferin ja Chloen romanssin fani. Katsoin minä joka tapauksessa viimeiset 10 minuuttia vikasta jaksosta, jotta sain tietää miten sarja päättyy.

For All Mankind (Apple TV+): Kertokaa nyt joku, kannattaako tähän avaruushommaan käyttää aikaa? Sitä kehutaan paljon, mutta en saanut otetta kun yritin katsoa. Hyvä on, en yrittänyt mitenkään superponnekkaasti.

Ginny & Georgia (Netflix): Noup. Päätä nyt sarja hyvä, mitä haluat olla!! Mukaan on tungettu miljoona eri genreä; vähän hassua komediaa, vähän teinisarjaa, väliin mysteeriä ja rikoksia, sitten työpaikkahassuttelua, nyt painavaa draamaa ja vakavaa puhetta rasismista, nyt taas komediaa, sitten huumeita ja seksiä, parit takaumat, sekaan ehkä vähän murhaa…

A Discovery of Witches (HBO Max): Olen joskus muutama vuosi sitten katsonut ekan kauden, ja nyt yritin katsoa kakkoskautta. Ja ei, en jaksanut välittää mistään tai kenestäkään. Lopetin noin puolen tunnin jälkeen. Kaikki oli ankeaa, ja halusin vain pyöritellä silmiäni.

Outlander (Netflix, HBO Max): Kolme ja puoli kautta oikein koukuttavaa draamaa, sen jälkeen ei enää kiinnostanut. Mutta tiedän, keitä olivat jakobiitit ja milloin ja missä tapahtui Cullodenin taistelu, joten ei tämä hukkaan mennyt.

I Know What You Did Last Summer (Amazon Prime): Täysin yhdentekevä sarja. Kaikki hahmot ärsyttivät enkä jaksanut välittää mysteeristäkään. Ihan sama ei ole hyvä lähtökohta sarjamurhaajajännärille.

Kevin Can F**k Himself (Amazon Prime): Halusin pitää tästä, koska sen pääosassa on Schitt’s Creekistä tuttu mainio Annie Murphy. Mutta… en tiedä… en kai jaksanut sitä naururaidalla varustettua sitcom -puolta, vaikka sehän on koko homman juju. Sarja on siis puoliksi kliseinen sitcom, puoliksi draamaa.

New Amsterdam (Viaplay, Netflix): Aivan joo, enhän minä pidä lääkärisarjoista. Yritin silti.

The Good Doctor (Viaplay, Netflix): Sama kuin yllä.

Kolmekymppiset (Yle Areena): En minä tiedä, miksei tämä ilmeisen pidetty tanskalaissarja iskenyt. Minä – kolmekymppinen – olen varmasti kohderyhmääkin ja kaikkea.

PS. Kaunis kiitos, että olette lukeneet sarjahöpinöitäni myös omituisena pandemiavuonna 2021. Olen iloinen jokaisesta klikkauksesta, lukuhetkestä ja kommentista! Jatketaan ensi vuonna! 🙂

LUE MYÖS: 

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (2)
  1. There is a good way to break up with a series and it DOES include a blog post!!!

    1. Woop woop! Hyvä että sä arvostat mun valittamista! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *