Näitä katson ja kuuntelen, kun haluan nauraa (eli hurraa-huutoja hauskoille tyypeille)

Suosikkiasia: nauraminen ja hauskat tyypit

Conan O'Brien Needs a Friend podcast, John Mulaney Kid Gorgeous at radio City, Parks and Recreation, Happy Endings
Kuvat: Team Coco, Netflix, NBC & ABC

Jos saisin olla minkälainen kuuluisa tyyppi tahansa, haluaisin olla kuuluisa koomikko (tässä skenaariossa ei oteta huomioon täydellistä lahjattomuuttani komiikkaan).Tiedän, että oikeat koomikot sanoisivat tähän jotain sarkastisen nasevaa ja kehottaisivat harkitsemaan uudestaan, mutta pysyn kannassani; mitä viihdeteollisuuteen tulee, en keksi parempaa duunia kuin se, että saa ihmiset nauramaan.

Nauraminen on yksi elämän parhaista asioista. Elämäni onnellisimpia hetkiä ovat ne, kun nauran niin kovaa että silmät alkavat vuotaa. Oikean elämän hauskat hetket ovat hauskoista hetkistä parhaimpia, mutta niitä ei valitettavasti saa tekemällä tehtyä tai säilöttyä. Siksi koomikot ja komediasarjat ovat tärkeitä. Vaikka maailma potkisi päähän, voi aina löytää riemua ja naurua – edes hetkeksi – kun hauskat ihmiset kertovat ja tekevät hauskoja juttuja.

Mulla on hyväksi havaitut suosikkityypit ja -sarjat niihin hetkiin, kun haluan nauraa. Tässä ne:

(En vastaa huumorintajustani.)

1. John Mulaney

Empiirisen YouTube-tutkimukseni perusteella olen sitä mieltä, että John Mulaney saattaa olla maailman hauskin ihminen. Ainakin tällä hetkellä elossa olevista. Sanon saattaa, koska en minä tiedä kaikkia maailman hauskoja ihmisiä. Mutta vaikka tietäisinkin, John Mulaney olisi taatusti ainakin top kympissä. Hän on ehdoton suosikkikoomikkoni.

John Mulaney tunnetaan parhaiten stand up -koomikkona ja Saturday Night Liven entisenä käsikirjoittajana. Tällä hetkellä hän ääninäyttelee Netflixin animaatiokomedia Big Mouthissa. (Aikoinaan Mulaneylla oli nanosekunnin ajan oma sitcom Mulaney, mutta ei puhuta siitä.)

Netflixistä löytyy kaksi hänen stand up -spesiaaliaan, Kid Gorgeous at Radio City ja The Comeback Kid. Molemmat LOISTAVIA. SNL:ssä Mulaney oli mm. luomassa yhtä tämän vuosituhannen tunnetuinta sketsihahmoa, Stefonia. Hänen juontamansa SNL-jaksot ovat viime vuosien parhaimmistoa (Diner Lobster!). Olen katsonut suurin piirtein kolmetuhatta kertaa sen Weeked Update -sketsin, jossa Mulaney ja Pete Davidson puhuvat Clint Eastwoodin elokuvasta The Mule. Se ei koskaan lakkaa olemasta hauska.

Kun haluan nauraa NYT JA HETI, katson YouTubesta Mulaneyn talk show -vierailuja ja stand up -pätkiä. Ne saavat minut aina nauramaan. Ilmeisesti mikään ei ole minusta hauskempaa kuin se, kun tyyppi, joka näyttää 1950-luvulta nykyaikaan pölähtäneeltä aikamatkaajalta, kertoo nokkelia tarinoita milloin mistäkin. Vaikka politiikasta. Case in point: There’s a Horse In The Hospital (Kid Gorgeous at Radio City/Netflix).

2. Happy Endings

Olipa kerran täydellinen komediasarja. Koska tv-pomot ovat idiootteja, tämä täydellinen komediasarja lopetettiin kolmen kauden jälkeen. Täydellisestä komediasarjasta tuli tämän typerän päätöksen myötä rakastettu kulttisarja, jonka perään huudellaan luultavasti maailman loppuun asti. Kun maapallo on tuhoutumassa, jostain todennäköisesti kuuluu huuto Bring Back Happy Endings!! 

Happy Endings, ABC:n vuosina 2011-2013 esittämä sitcom, on ah-mah-zing. Rakastan sitä syvästi, mutta samalla en täysin muista kaikkia sen käänteitä, koska SARJAA EI VOI KATSOA MISTÄÄN! Tai minä en ainakaan ole löytänyt sitä Suomessa käytössä olevista suoratoistopalveluista. Korjatkaa jos olen väärässä! Toisaalta tämä aspekti on vain kasvattanut rakkauttani.

Kun kaipaan naurua ja iloa ja höpsöä huumoria, katson YouTubesta Happy Endings -pätkiä.Toimii aina!

3. Bill Hader

Yksi suosikkiasioistani on katsoa YouTubesta talk show -haastatteluja. Stephen Colbertia, Seth Meyersiä, Conania… tai itse asiassa otetaan takaisin, suosikkiasiani on katsoa koomikkojen talk show -haastatteluja. Talk show -juontajat ovat jo valmiiksi hauskoja tyyppejä, joten kun heidät yhdistää toisten koomikkojen kanssa, tuloksena on tavallisesti komediakultaa.

Talk show -vieraista suosikkini on näyttelijä-koomikko Bill Hader. Olen monesti pudonnut YouTube-kuoppaan, jossa katson video toisensa jälkeen palasia Bill Haderin erinäisistä tv-esiintymisistä. Taattua nauruterapiaa!

Toimii näin: 1) mene YouTubeen 2) kirjoita hakukenttään Bill Hader 3) naura, kun Bill Hader kertoo hassuja tarinoita, imitoi erinäisiä julkkiksia ja nauraa itse kaikelle (Bill Hader on luultavasti maailman ainoa koomikko, jonka vitsit ovat entistä hauskempia koska hän nauraa niille itse kaikkein eniten).

Ehdin jo julistaa John Mulaneyn maailman hauskimmaksi ihmiseksi (itse asiassa herra Hader, mainittu Stefon, on sanonut samaa), mutta Bill Hader on hyvin korkealla kyseisellä listalla. Tätä nykyä Bill Hader on tietysti HBO:n Barryn myötä vakavasti otettava näyttelijä ja kaksinkertainen Emmy-voittaja, mutta mulle hän on huvittavia tarinoita kertova koomikko ja yksi kaikkien aikojen SNL-suosikeista. Haluaisin, että olisin yhtä hyvä kertomaan tarinoita kuin Bill Hader.

4. Parks and Recreation

Olenko kertonut, että Parks and Recreation on kaikkien aikojen suosikkisarjani? Ai olen, viisi miljoonaa kertaa? No can do, se on kerrottava vielä kerran, sillä en pysty tekemään naurulistaa ilman sitä.

Kun elämä potkii päähän, katson Parks and Reciä. Se on mun happy show, sarja, joka naurattaa aina. Mikä on kaikista hauskin jakso? Glad you asked, oikea vastaus on tietysti kolmoskauden The Fight eli se jakso, jossa kaikki sekoilevat Snake Juice -päissään. Toinen pätevä vastaus on saman kauden Flu Season. Monen fanin mielestä koko sarjan hauskin kohtaus nähdään neloskauden jaksossa The Comeback Kid, mutta minä olen melko surkea kestämään myötähäpeää, joten en voi allekirjoittaa tätä.

5. Conan O’Brien Needs a Friend -podcast

Hei vaan, olen täydellisen myöhäisherännäinen mitä tulee podcasteihin. En ole oikein jaksanut ottaa niitä haltuun. Nyt olen kuitenkin alkanut vihdoin tajuamaan, kuinka mainioita podcasteja on olemassa! Ja ne ovat just mainioita seuralaisia matkalla töihin, kauppareissuilla, iltalenkeillä, missä vaan.

Tällä hetkellä suosikkipodcastini on Conan O´Brien Needs a Friend. Siinä koomikko, talk show -juontaja, myös maailman hauskimpien ihmisten listalle pääsevä Conan O’Brien hankkii ystäviä muista hauskoista ihmisistä eli juttelee koomikkojen ja näyttelijöiden (ja Michelle Obaman!!!) kanssa. En ole vielä ehtinyt kuunnella kaikkia jaksoja, mutta ne jotka olen kuunnellut, ovat saanet minut nauramaan ääneen. Myönnettäköön, olen valinnut kuunneltavaksi sellaisia jaksoja, joissa vieraana on suosikkityyppejäni, kuten John Oliver, Stephen Colbert ja jo mainittu Bill Hader. Uskon kuitenkin, että hauskuutta ja naurua riittää vieraasta riippumatta (vähemmän yllättäen Michelle Obama oli kaiken muun loistavuutensa ohella superhauska hänkin).

Suositus, jos komedia ja nauraminen kiinnostaa. Hauskoista tyypeistä huolimatta se ei ole pelkästään vitsejävitsejävitsejä, vaan kyseiset hauskat tyypit kertovat myös vaikeuksistaan, epävarmuuksistaan ja epäonnistumisistaan. Mutta hauskasti! Tietysti.

6. New Girl

Onko tämä vain oma näkemykseni, vai onko New Girl hieman aliarvostettu komediahelmi? Jotenkin tuntuu siltä, että se monesti sivuutetaan, kun puhutaan 2000-luvun parhaista komedioista. Minä rakastan New Girliä, se on täydellisen mieltä lämmittävä ja höpsö mutta fiksu sitcom. En osaa päättää, kuka on suosikkini: Schmidt (Max Greenfield), Winston (Lamorne Morris) vai Nick (Jake Johnson). Kukin vuorollaan ja kaikki yhdessä, luultavasti.

Gave me cookie, got you cookie! 😀 (okei Nick, suosikkini on Nick).

Kun kaipaan iloista hyvän mielen komediaa, katson New Girliä. Se ilostuttaa aina.

Suomi-Netflixissä on näemmä kaudet 3-7. Typerä Netflix, mennyt poistamaan kaksi ensimmäistä.

7.Bryan Cranston’s Super Sweet 60

Tiedän, että toistan itseäni mutta en mahda mitään; Jimmy Kimmel Livessä esitetty Bryan Cranston’s Super Sweet 60 -sketsi on ikuisesti yksi suosikkiasioistani koko universumissa. Minua alkaa naurattaa, kun vain ajattelen sitä.

Jos tahdon nauraa ja on 15 minuuttia aikaa, katson tämän:

Tiivistys: Hurraa-huutoja nauramiselle, hauskoille tyypeille ja loistaville komediasarjoille. Kaunis kiitos, että ilostutatte kurjia päiviä!

Vinkkejä hauskoista asioista  ja ihmisistä otetaan vastaan!

Lue myös:

Oodi YouTubelle (eli 12 YouTube-kuoppaa, joihin rakastan pudota)

Elämänohjeita hauskoilta ja viisailta naisilta

Suosikkisarja: Hurmaavan hauska Derry Girls

Schitt’s Creek – komediasarja, joka on saatava katsottavaksi Suomeen

Kiitoskirje tv-sarjoille

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen podcastit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *