Neljä komediasarjaa, jotka on saatava katsottavaksi Suomeen

Suosikkiasia: komediasarjat!

Girls5eva, Hacks, Ziwe, Rutherford Falls
Kuvat: Peacock, HBO Max & Showtime

Välillä kun kirjoitan blogiani, mietin että toivottavasti ne (te) tyypit jotka sattuvat lukemaan tätä eivät luule että välitän vain Netflix-sarjoista, YouTubesta ja sarkastisista koomikoista. Että tietäähän kaikki, että minulla on muitakin #suosikkiasioita ja kiinnostuksen kohteita. Että luen kirjoja ja seuraan maailman tapahtumia ja käyn töissä. Sitten olen että ihan sama, kirjoitan mistä kirjoitan. Netflix-sarjat ovat tärkeitä! Ja sitten taas mietin, että pitäisikö kuitenkin laittaa disclaimereita joka puolelle – hei tyypit, tiedän mitä Gazassa ja Intiassa tapahtuu vaikka kirjoitankin Bo Burnhamista, Disney-prinsessoista ja keskinkertaisista rom comeista! Tiedän, etteivät sarjatärpit ja uutuussarjalistat todellakaan ole tärkein juttu just nyt (=koskaan)!

Tuossa ei ehkä ollut paljonkaan pointtia, mutta jotenkin tuli sellainen ultimaattinen #firstworldproblems -olo, kun kirjoitin tämän postauksen. Neljä komediasarjaa, jotka haluan nähdä mutta niitä ei näe mistään. Nyyh. Valtavia ongelmia.

Lopulta, tämän ajatuskelan läpikäyneenä, tulen kai siihen lopputulokseen, että kyllä, viihde  – Netflix-sarjat, huonot rom comit,  kevyt hömppäsisältö – on tärkeää. Huomattavasti vähemmän tärkeää kuin melkein mikä tahansa muu asia, mutta tärkeää yhtä kaikki. Omalla tavallaan. Joten carry on, M, kirjoita komediasarjoista jotka haluat nähdä muttet näe. Kaikki tietää ettet kuvittele niiden (tai minkään tämän blogin sisällöstä) olevan maailman tärkein asia!

Eli siis koronarokotteiden epätasaisesta jakautumisesta… hyvä on, niistä komediasarjoista jotka haluaisin nähdä mutten näe koska eivät ole ainakaan toistaiseksi katsottavissa Suomessa (ellei mennä hieman harmaalle alueelle):

Hacks / HBO Max

HBO Maxin Hacks vaikuttaa niin mun sarjalta kuin mahdollista. Ensinnäkin sen taustatiimi – Paul W. DownsLucia Aniello ja Jen Statsky – on aiemmin ollut tekemässä Broad Cityä ja Parks and Reciä. En tiedä olenko kertonut (olen), mutta kaksi all time suosikkisarjaani. Toiseksi: se kertoo komediasta ja hauskoista ihmisistä. Suosikkiasioitani. Kolmanneksi: pääosassa on loistelias Jean Smart. Neljänneksi: sivuroolissa on Twitterin hauskin tyyppi Meg Stalter, josta olen tässä blogissa kirjoittanut ”tulevaisuuden tähtikoomikko, sanokaa minun sanoneen”. Ja nyt hänellä on rooli HBO Maxin ilmeisen mainiossa komediasarjassa, joten annan itselleni pisteitä. Go Meg Stalter!!

Parhaan ymmärrykseni mukaan HBO Max on tulossa Suomeen syksyllä. IS ainakin kirjoitti maaliskuussa, että ”käytännössä nykyinen HBO Nordic laajenee HBO Max -palveluksi, jonka ohjelmiston rungon muodostavat amerikkalaisen HBO-kanavan emoyhtiön Warner Median tv-sarja- ja elokuvatuotanto”.

Luulen, että silloin viimeistään mun on otettava HBO. Nordic, Max, mikä nimi nyt sitten onkaan. Plus on päästävä dissaamaan uutta Gossip Girliä.

Girls5eva / Peacock

Peacock on NBC:n suoratoistopalvelu, joka toimii tällä hetkellä käsittääkseni vain Yhdysvalloissa. Siellä on kaksi komediaa, jotka haluaisin nähdä. Ensinnäkin höpsösti nimetyn mutta tietojeni (eli Twitterin) mukaan huipun Girls5evan. Siinäkin on kasa suosikkiasioitani ja suosikkityyppejä: musikaalimeininkiä, musikaalitähtiä, Sara Bareilles, Busy Philipps, ysärinostalgiaa, tyttöbändinostalgiaa, popkulttuuriviittauksia, fiksuja vitsejä, Girl Poweria… ja näköjään myös Bowen Yang ja Andrew Rannells. Perfect. Paitsi ettei ole, koska mistä tämänkin nyt Suomessa muka näkee. Ei mistään. Buu.

Rutherford Falls / Peacock

Toinen Peacockin original komedia, jonka haluaisi nähdä mutta en näe: Rutherford Falls. Trailerin perusteella sarja ei täysin vakuuta, mutta koska sen on luonut – yhdessä Ed Helmsin ja Sierra Teller Ornelasin kanssa – Mike Schur, count me in. Siis jos voisin katsoa sen jostain.  Mike Schur on se tyyppi, joka on luonut Parks and Recin (yhdessä Greg Danielsin kanssa), Brooklyn Nine-Ninen (yhdessä Dan Goorin kanssa) ja The Good Placen. Ja käsikirjoittanut jenkki-Officea ja SNL:ää. Muun muassa. On sellaista komedianero-osastoa. Täydellinen komedia-CV. Siispä jos Mike Schurilta tulee uusi komediasarja, minä luotan siihen että on hyvä.

Ziwe / Showtime

Koomikko Ziwe Fumudoh breikkasi lopullisesti, kun hän alkoi pandemian aikana juontaa alun perin YouTubessa nähtyä Baited With Ziwe –haastatteluohjelmaansa Instagram liveissä. Hän on tehnyt myös muita komediahommia, esimerkiksi käsikirjoittanut Desus and Mero -talk show’ta ja kirjoittanut vitsejä Stephen Colbertille. Ja nyt hänellä on oma talk show Showtimella! Siinä on vieraillut jo ainakin Fran Lebowitz ja Gloria Steinem, ja homma vaikuttaa hauskalta, fiksulta ja kovin ajankohtaiselta. Show’ssa on haastatteluiden  lisäksi sketsejä ja muuta hauskaa – näitä palasia on sentään nähnyt somesta.

Showtimen sarjoja on Suomessa esittänyt ainakin HBO Nordic – josko Ziwen kuusiosainen talk show nähtäisiin jollain aikavälillä vaikka siellä?

PS. Vieläkin vähemmän tärkeä asia, mutta henkilökohtaisella tasolla äärettömän merkittävä: mulla on nykyään parvekekukkia. Mahdollisesti – mahdollisesti – en itse ostanut niitä, mutta ei siitä sen enempää. Kaikki lasketaan. Seuraavaksi jännätään, milloin saan siirrettyä ne niistä pienistä muovihärpäkkeistä laatikoihinsa. Olin jo tekemässä sitä, mutta sitten päätin että pitääkin siivota koko hiton parveke ensin. Plus mestaripuutarhurilta puuttui kukkalapio.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *