Sarjatärppi Yle Areenaan: hauska ja koskettava This Way Up

Suosikkisarja: This Way Up (Yle Areenassa)

This Way Up
Kuva: Channel 4 / This Way Up

Hei, sarjavinkki: mainio draamakomedia This Way Up, joka tuli juuri Yle Areenaan. Oikein viihdyttävät kuusi jaksoa!

Brittisarjan luoja ja päätähti on irlantilaiskoomikko Aisling Bea. Hän esittää hermoromahduksesta toipuvaa Áinea. HS (ja todennäköisesti moni muukin) on verrannut arviossaan This Way Upia Phoebe Waller-Bridgen loistavaan Fleabagiin. Ymmärrettävä vertaus. Lähtökohdat ovat kovin samanlaiset: kolmekymppinen lontoolaisnainen yrittää kerätä itseään traumaattisen kokemuksen jälkeen. Ihmissuhteet ovat sekaisin, on kuollut vanhempi, sarkastinen huumorintaju peittämässä surua ja isosisko, joka yrittää auttaa. Tosin Sharon Horganin esittämä Shona-sisko on huomattavasti lämpimämpi tapaus kuin Fleabagin Claire.

Koko sarja on lämpimämpi tapaus. This Way Up on väritykseltään lämpöisempi ja kiltimpi”, kirjoitti Hesarikin. Jep. Ei sarja kuitenkaan mitään pumpulia ole, vaan aidolta tuntuva kuvaus hukassa olemisesta, yksinäisyydestä, masennuksesta ja sisaruudesta. Aisling Bea on roolissaan mainio, samoin Sharon Horgan. Hyvin uskottavat sarjasisarukset.

Ja ei sillä, että näyttelijä Tobias Menzies kaipaisi mun hyväksyntää, mutta tovi sitten Outlander-kuopassa olleena sanottakoon, että pidin myös hänen roolihahmostaan, jurosta Richardista. Tai vähintään suhtauduin Richardiin neutraalisti. Eli inhottava Black Jack Randall ei pilannutkaan Tobias Menziesiä mun silmissä! Okei ehkä vähän mietin Wentworthin vankilaa. Mutta ei siitä sen enempää.

This Way Up on hauska, fiksu ja koskettava. Ei loisteliaaseen Fleabagiin verrattavissa, mutta harva sarja on. Jos jotain miinusta, niin This Way Up ei pureudu kovinkaan syvällisesti Áinen hermoromahduksen syihin… tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan. Sarjalla ei tunnu olevan samanlaista selkeää ääntä ja päämäärää kuin Fleabagillä. Toisaalta, tarvitseeko kaikilla sarjoilla ollakaan. Viihdyttävä sarja yhtä kaikki.

Koska mulla on nykyään kultakalan keskittymiskyky, pisteitä myös napakasta kaudesta. Kuusi reilun 20 minuutin jaksoa. Nopeasti tsekattu siis.

This Way Upin ensimmäinen kausi on katsottavissa Yle Areenassa. Sarja on uusittu toiselle kaudelle.

PS. Edelliseen postaukseeni liittyen; olen nyt katsonut enemmän kuin 11 minuuttia Shadow and Bonea. Nyt ymmärrän asioita paremmin. Ja mulla on mielipiteitä. Ensinnäkin: KAZ! Siis lienee jollain tasolla pahis (?), mutta ei vaikuta sellaiselta pahis-pahikselta. Jep, haluan vain hyviä asioita Kaz Brekkerille. Toiseksi: some on opettanut, että kaikki coolit tyypit ovat oikeasti Team Darklina. Eli pyh ja pah tylsä Mal, Darkling on se kenen kanssa Alinan toivotaan päätyvän yhteen. En osaa ottaa tähän kantaa kirjoja lukematta ja lisää jaksoja näkemättä, mutta mitä?! Ei sillä, olen kyllä Team Ben Barnes. Kolmanneksi: Nina! Olen myös Team Nina Zenik. Ja myös Team Inej. Neljänneksi: kyllä, kuilu on sarjan pääpahis.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *