Podcast-koukutus: The Catch and Kill Podcast

Suosikkipodcast: The Catch and Kill Podcast with Ronan Farrow

Sisältövaroitus: podcastissa käsitellään seksuaalirikoksia

The Catch and Kill Podcast with Ronan Farrow

Tiedän, että olen hieman jälkijunassa, mutta olen vihdoin ja viimein kunnolla koukuttunut podcasteihin. Kuuntelen niitä kotona, työmatkalla, kaupassa, lenkillä, siivotessa, tiskatessa, sohvalla maatessa, metrossa, missä vain.

En ole edelleenkään määrällisesti kuunnellut kovinkaan montaa eri podcastia, vaan bongaillut yksi kerrallaan mielenkiintoisia, koukuttunut ja sitten tehokuunnellut ne läpi.

Tällä viikolla tehokuuntelussa oli mainio The Catch and Kill Podcast with Ronan Farrow.

Se on aiheeltaan vähän vähemmän mieltä lämmittävä; Ronan Farrow tunnetaan yhtenä niistä tutkivista journalisteista, joiden periksiantamaton raportointi vihdoin ja viimein auttoi laittamaan pisteen ex-leffamoguli Harvey Weinsteinin vuosikausia kestäneille seksuaalirikoksille*.

Farrow julkaisi viime vuoden lokakuussa Catch and Kill: Lies, Spies, and a Conspiracy to Protect Predators -kirjan, jossa hän käy läpi Weinstein-tapausta ja sitä, kuinka systeemi suojelee vaikutusvaltaisia miehiä. Termi Catch and Kill viittaa tähän;  vaikutusvaltaisia tyyppejä suojelevat mediatalot ostavat juttuja vain haudatakseen ne.

The Catch and Kill -podcastissa Farrow jatkaa aiheen parissa: hän keskustelee niiden ihmisten kanssa, jotka olivat osaltaan tärkeässä roolissa totuuden julkitulossa; Farrow’n kollegat ja päätoimittaja The New Yorkerissa, Farrow’ta varjostanut ja myöhemmin puolta vaihtanut yksityisetsivä…. ja tärkeimpinä tietysti ne Weinsteinin ahdistelun ja raiskauksien kohteeksi joutuneet naiset, jotka kertoivat rohkeasti tarinansa ja suistivat Weinsteinin vallastaan.

On melko kylmäävää kuulla valtarakenteista, jotka suojelivat Weinsteiniä vuosia. Yhdessä jaksossa vieraana on entinen assistentti, joka joutui Weinsteinin seksuaalisen väkivallan uhriksi vuonna 1998. Hän ilmoitti asiasta ja sitten hänet peloteltiin ja maksettiin hiljaiseksi. Eikä hän ollut ainoa…

Podcastissa on kymmenen osaa, joista kahdeksan kietoutuu tapaus Weinsteinin ympärille. Kahdessa käsitellään toista vaikutusvaltaista miestä, johon liittyvää negatiivista uutisointia on tapettu; Donald Trumpia.

*Harvey Weinstein tuomittiin helmikuussa kahdesta seksuaalirikoksesta; seksuaalisesta ahdistelusta ja raiskauksesta. Hän odottaa tällä hetkellä tuomiotaan vangittuna. Tuomion pituus voi olla pisimmillään 29 vuotta. Pian Weinstein joutuu vastaamaan syytteisiin myös Los Angelesissa. Ensimmäisen tuomion langetti New Yorkin oikeuslaitos.

Weinsteinin epäasiallisesta käytöksestä liikkui huhuja vuosikaudet. Kymmenet naiset – joukossa muun muassa Hollywood-tähtiä, uraansa aloittelevia näyttelijöitä, malleja ja Weinsteinin tuotantoyhtiöiden työntekijöitä – joutuivat Weinsteinin seksuaalisen ahdistelun ja seksuaalisen väkivallan kohteiksi.

Lokakuussa 2017 vyyhti alkoi vihdoin purkautua myös julkisesti The New York Timesin ja The New Yorkerin uutisoinnin seurauksena.

LUE MYÖS:

Aiemmat podcast-suositukset:

Conan O’Brien Needs a Friend 

Modern Love

SEURAA SUOSIKKIASIOITA:

Bloglovin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *