Viime aikojen suosikkiasioita (eli suosikkityyppejä ja hittisarja, josta en tajua mitään)

Suosikkityypit: Ben, Taylor ja Bowen. Ja ilmeisesti Alina.

Shadow and Bone / Netflix, Alina Starkov
Kuva: Netflix / Shadow and Bone

Hei, hyvää melkein-toukokuuta! On jälleen se aika, kun saan käyttää jokavuotisen ikkunanpesujurputukseni. Mutta ehkä säästän sitä vielä.

Sen sijaan voin puhua parvekkeestani. Tänä keväänä/alkukesänä mulla on äärimmäisen merkittävä tavoite: saada parvekekukkia. Viime kesänä sain ostettua multaa. Nyt olen saanut jo ostettua ne kukkalaatikot. Okei hyvä on, sisareni mahdollisesti osti ne, koska tuntee minut. Mutta ei tartuta pikkuasioihin. Nyt ne ovat  jo paikallaan. Siis ne kukkalaatikot. Mulla on… sanoisinko noin 35 prosentin luotto siihen, että niissä tulee olemaan tulevana kesänä kukkia. Kesä 2020 multa, kesä 2021 kukkalaatikot, kesä 2022 kukat?? Kuulostaa minulta.

Jäämme odottamaan miten kukkaprojekti jatkuu. Tai ei jatku. Anyways, viime aikojen suosikkiasioita! ↓↓

Ted Lasso season 2

En lopeta Ted Lasso -gospelin julistamista. Huippu sarja! Joten suosikkiasia ja hyvä sarjauutinen: Ted Lasson kakkoskausi tulee Apple plussaan 23. heinäkuuta. En oikeasti odota mitään muuta sarjaa niin paljon.

Ben Platt

Olen kuunnellut Ben Plattin levyä Sing to Me Instead. Just hyvä sellaisiin haluan velloa tunteissa -hetkiin. En tajua, miksei Ben Platt ole vieläkin suositumpi. Niin kuin kansainvälisesti. Ihan samaa kaliiperiä kuin vaikka Ed Sheeran.

Siis vaikka tämä Sing to Me Insteadin hitti Grow As We Go:

(Ja Beniin liittyen, ikuisesti suosikkiasia: Dear Evan Hansenin soundtrack.)

TAYLOR’S VERSION!

Suosikkiasia ja suosikkityyppi. Olen aina ollut Taylor Swiftin puolella. On ollut ankeaa seurata kuinka häntä on vuosien varrella yritetty kaataa milloin mistäkin syystä. Minä olen nähnyt aina vain lahjakkaan artistin ja esimerkillisen esikuvan. En tajua miksi hän on niin punainen vaate joillekin. Koska olen aina Taylorin puolella, ehdoton suosikkiasia on se, että hän levyttää uudet versiot aiemmista levyistään saadakseen musiikkinsa omiin nimiinsä. Kunnioitettava fuck you moneen suuntaan.

Ja onhan se siistiä, kun nyt kolmekymppinen ja kaikkien myllerrysten ja draamojen jälkeen onnelliselta vaikuttava Taylor laulaa kappaleita joita on kirjoittanut teininä. Niihin tulee ihan uusi taso.

Henkilökohtaisesti merkittävin ensimmäisen Taylor’s Versionin eli Fearlessin kappaleista on Change, se kuului teininä mun suosikkitsemppibiiseihin.

”Everyone Just Knows He’s an Absolute Monster”

Ei millään tavalla suosikkityyppi, mutta ehdottomasti suosikkiasia: kun ikävät ihmiset kaadetaan valtaistuimiltaan. Kuten Harvey Weinsteinin kohdalla, myös tuottaja Scott Rudinin epäasiallinen käytös on ilmeisesti ollut Hollywoodin avoimia salaisuuksia. Huhtikuun alussa Hollywood Reporter julkaisi vaikuttavan paljastusjuttunsa (”Everyone Just Knows He’s an Absolute Monster”: Scott Rudin’s Ex-Staffers Speak Out on Abusive Behavior) ja perään Vulture/New York Mag julkaisi oman artikkelinsa, jossa oltiin niinikään haastateltu Rudinin ex-assistentteja. Hullua, että tuollaiset valta-asemassa olevat miehet ovat saaneet vuosikausia käyttäytyä järkyttävällä tavalla muita ihmisiä kohtaan.

Rudin ei ole mikään pikkutekijä. Elokuva- ja teatterituottajan CV:stä löytyy esimerkiksi sellaisia leffoja kuin Clueless, The Addams Family, No Country for Old Men, Zoolander, Lady Bird, The Social Network ja The Truman Show sekä kasa Broadway-tuotantoja, esimerkiksi The Book of Mormon.

Good riddance.

Bowen Yang!

Saturday Night Liven nykytasosta voi olla montaa mieltä, mutta Bowen Yang on kaikilla mittareilla ollut loistava lisä esiintyjälistaan. Olen katsonut alla olevan Titanic-sketsin luvattoman monta kertaa. ”Nobody’s canceling the ocean”. 😀

Bowen Yang on noin muutenkin seuraamisen arvoinen koomikko.

Shadow and Bone?

Okei, pahoittelut etukäteen, mutta tervetuloa pääni sisäiseen keskusteluun Netflixin uutuussarjaan Shadow and Boneen (suom. Varjo ja riipus) liittyen.

Se meni jokseenkin näin:

Noniin, uusi teinisarja! Teinisarjat rocks. Mitä kirjoitinkaan sarjasta uutuussarjalistallani; On orpotyttöä, yliluonnollisia öttiäisiä, maagisia voimia, pahiksia… oletettavasti teinirakkautta ja ystävyyttä. Ja kauniita näyttelijöitä ja iso budjetti. Mikä voisi mennä pieleen? Vaikuttaa oikein pätevältä ennakolta. En nyt kuitenkaan jaksa paneutua. Koska plääh. Okei nyt se on Netflixin katsotuin. Okei nyt se on katsotuin tyyliin koko maailmassa, kertoi Netflixin IG. Hyvä on Netflix, kun niin ponnekkaasti tyrkytät sarjaa niin minähän katson! Hitto vie. Okei en tajua mitään. Miksi kaikki ya-kirjasarjoihin perustuvat sarjat ovat kauheaa maailmanlopun meininkiä?? Hirviöitä ja synkkyyttä.  Okei Alina, pidän sinusta. Mutta en ymmärrä edelleenkään mitään. Miksi en keskittynyt alussa paremmin, kun alustivat tätä hommaa? Kuka ja mitä? Tiedän, että Alina Starkov on päähenkilö ja kartografi. Kaikki on kovin synkkää. ”Kuilu vei vanhempasi”. Onko tämän sarjan pahis kuilu?? MAL – Alinan BFF! Ihan sama miten käy, olen Team Mal. Tässä ihmeellisessä kuilumaassa on … venäläishenkisiä vaikutteita?  Yrittääkö tämä olla ya-dystopia-Neuvostoliitto? Sitten on Ketterdam ja muuta, oikeiden kaupunkien nimiä väännetty vähän. Okei nuo sinitakit ovat jotain taikaihmisiä. Ja sittenkö muut ovat sotilaita? GRISHAT. Grishat ovat ehkä niitä sinitakkeja. Grishat ovat ehkä ikäviä tyyppejä? Joilla on taikavoimia. Ihme armeijameininkiä. Taas Neuvostoliittoa. Onko tämä btw edes teinisarja? Tai siis on tietysti teineille suunnattu ja ya-kirjoihin perustuva, mutta minkä ikäinen esim. Alina on? Ei ihan teini, nuori aikuinen? ”Alina Starkov is a teenage girl who grew up with Malyen Oretsev at an orphanage in Keramzin in the Kingdom of Ravka” kertoo Wikipedia eli ainakin kirjoissa hän on teini. Okei 11 minuuttia ekaa jaksoa mennyt, enää en jaksa. Jatkan joskus. Mutta en pääse sarjaa karkuun, Netflixin IG tykittää Shadow and Bone -sisältöjä. Heeei Ben Barnes! Mistä tunnen Ben Barnesin? Ilmeisesti Narnia-elokuvista tunnet Ben Barnesin vastaa Wikipedia. Eli Ben Barnes tulee olemaan Alinan toinen potentiaalinen rakkaustyyppi. Kolmiodraama! Tietysti. Ja Ben Barnes on ikävä sinitakkinen taikaihminen? TEAM MAL! En tiedä mistään mitään mutta Team Mal. Okei Wikipedia kertoo, että Ben Barnes on 39-vuotias. Eikö Ben Barnes ole liian vanha Alinalle? Team Mal. (Alinan näyttelijä Jessie Mei Li on 25-vuotias, joten ei niin paha kuitenkaan. Mutta minkä ikäisiä nämä tyypit ovat sarjassa?) Heeeei instakuvassa Luke Pasqualino, Skinsin Freddie! Hänkin on mukana Shadow and Bonessa! Fuck you Skins, you know what you did. Team Freddie!!

Kuten sanottu, olen pahoillani. En tiedä mikä tässä oli se suosikkiasia.

PS. Hyvää vappua!

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *