Shadow and Bone, Daisy Jones & The Six ja muut sarjat, joita olen katsonut tai yrittänyt katsoa

Suosikkiasia: sarjat

Shadow and Bone, Swarm, Daisy Jones & The Six, Ted Lasso
Kuvat: Netflix, Amazon Prime, Apple TV+

Tadaa! Tämän pienen blogitaukoni aikana olen opiskellut mandariinikiinaa, juossut maratonin, oppinut koodaamaan ja osallistunut keramiikkakurssille.

Hyvä on, en ole tehnyt mitään noista. Olen käynyt töissä, odottanut kevättä, käynyt uimassa, lukenut kirjoja, elänyt —  ja tälle blogille oleellisesti katsonut sarjoja, aloittanut sarjoja, lopettanut sarjoja ja pyöritellyt silmiäni sarjoille:

Shadow and Bone / Netflix

Aloitin katsomaan Shadow and Bonen kakkoskautta. Koska valitettavasti päähäni pitää mahtua muutakin kuin Netflixin teinifantasiaseikkailun tarustoa, olen melko usein melko pihalla. Grishat, Ravka, Shadow Fold, se venäjän ja hollannin hybridiltä vaikuttava kieli… koko Grishaverse on pieni sekasotku mun päässä. En muista kuka on taikaihminen ja kuka ei ja kenellä on mikäkin voima. Ei haittaa! Shadow and Bone on just pätevä sarja. En jaksa katsoa sitä supertarkkaavaisesti, mutta olen silti supermessissä koko hommassa. Okei, vähän tekee mieli huutaa booooring aina kun Alina, Mal ja se pahisheebo ovat ruudussa. Mutta Kaz! Poloinen piinattu sielu Kaz! Ja Inej! Ja muukin The Crows -lössi, mutta lähinnä Kaz ja Inej. Kyllä, supermessissä tuossa slow burnissa.

Todellakin ottaisin sen Six of Crows -spin-offin, joka showrunner Eric Heissererin mukaan on alustavasti suunnitteilla, mutta jolle ei vielä ole näytetty vihreää valoa.

Daisy Jones & The Six / Amazon Prime

Olen katsonut Daisy Jones & The Sixiä. En ole lukenut pohjalla olevaa Taylor Jenkins Reidin bestselleriä, joten seuraava kaunopuheinen analyysini koskee pelkästään sarjaa: pläääääh. Sori. Tuo oli tarpeettoman ilkeää, ei sarja huono ole. Vähintään siinä on hyviä hetkiä. Ihan päteviä roolisuorituksiakin. Ja oikein koukuttavia kappaleita (Look At Us Now on soinut päässäni repeatilla pari viikkoa). Mutta silti: pläääääh. Sarja on jotenkin niin hiton vakava ja kliseinen, että tekee vain mieli pyöritellä silmiä. Olisin kaivannut lisää. Lisää energiaa, lisää tunnetta, lisää karismaa, lisää lämpöä, lisää jotain. Ja edes vähän iloa ja huumoria.

Swarm / Amazon Prime

Katsoin Beyoncé-faniuden ja stan-kulttuurin inspiroiman (hyvin vahvasti inspiroiman) kauhusatiirin/mustan komedian Swarmin kaksi ekaa jaksoa. Woah… melko hurjaa menoa. Ja menee ilmeisesti koko ajan hurjemmaksi. Ei tietenkään lainkaan mun sarjoja, mutta ymmärrän mitä sillä haetaan. Vähän toki mietityttää, eikö toksista fanikulttuuria olisi voitu kommentoida ilman, että viitataan niin suoraan Beyoncéen ja Beyhiveen.

Leppoisista komedioista pitävä Maisa vihaa Swarmia, yleisesti sarjoja fiilistelevä Maisa pitää siitä. Luulen, että jälkimmäinen Maisa voittaa, ja katson sarjan loppuun. Se on aivan liian kiehtova, että voisin lopettaa kesken. Pitää vain säännöstellä katsomista; psyykeäni ei ole tehty kestämään liiallisia määriä väkivaltaa, verta, psykologista jännitystä ja yleistä ankeutta. Suosittelen siis pienellä varauksella; etukäteisgoogletus on paikallaan, jotta tietää mihin on ryhtymässä.

Ted Lasso / Apple TV+

Katsoin Ted Lasson kolmoskauden ekan jakson. Tietysti. Sarja ei enää ole niin lämmin halaus kuin oli ensimmäisellä kaudella, mutta minkäs teet. Ymmärrän. En tietenkään pitänyt siitä, että SPOILER ja SPOILER olivat SPOILER, mutta ymmärrän senkin. Kunhan mitään pahaa ei tapahdu Samille niin kaikki käy! Eikä Jamielle. Eikä Keeleylle. Okei, eikä kenellekään. Minä haluan Ted Lassolta vain niitä lämpimiä halauksia!

Girls5eva / Netflix

Katsoin Netflixiin tulleen komediasarjan Girls5evan. Oikein pätevä aivot narikkaan -sarja. Ehkä vähän vähemmin pidin siitä kuin olin kuvitellut, mutta ysärin lapselle se oli joka tapauksessa huvittava nostalgiatrippi.

The Consultant / Amazon Prime

Yritin katsoa Christoph Waltzin tähdittämän trillerin The Consultantin. Noup, ei kiitos. Lopetin 10 minuutin jälkeen. Ahdistavat työpaikkasarjat eivät näköjään ole minua varten.

Severance / Apple TV+

Ahdistavista työpaikkasarjoista puheen ollen! Katsoin 10 minuuttia Severancea eteenpäin. Etenee! Hitaasti mutta varmasti. Tässähän ei ole mitään järkeä ja omien sääntöjeni mukaan mun olisi pitänyt luovuttaa. MUTTA EN LUOVUTA, HITTO VIE. Minä katson sen ankean kauden loppuun vaikka siinä menisi kolme vuotta.

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *