Suosikkisarja just nyt: maagisen hyvä Ted Lasso

Suosikkisarja: Ted Lasso (Apple TV+)

Ted Lasso, Brendan Hunt, Jason Sudeikis
Kuva: Apple TV+

Ostin uuden puhelimen. Se maksoi luonnollisesti ihan liikaa, mutta ainakin muuan yhdysvaltalainen megayritys tarjosi kaupan päälle iloisen yllätyksen: vuoden ilmaisen kokeilujakson Apple TV+ -suoratoistopalveluun.

Tiesin tasan tarkkaan, mitä haluan katsoa sieltä: komediasarja Ted Lasson.

Ja hyvät ystävät, TED LASSO ON LOISTAVA!!! Vielä yksi huutomerkki: !

Paras sarja, jonka olen katsonut piiiiitkään aikaan. Jos mun olisi mahdollista Eternal Sunshine of the Spotless Mindittaa nämä loisteliaat kymmenen jaksoa päästäni ja katsoa koko homma uudestaan, tekisin niin.

Parastahan tässä on se, että sarjan ei pitäisi olla hyvä. Se kuulostaa paperilla superhölmöltä: amerikkalaisen jalkapallon valmentaja Kansasista, ylioptimistinen ja höppänä Ted Lasso (Jason Sudeikis), pestataan valmentajaksi lontoolaiseen valioliigajoukkueeseen. Ted ei tunne jalkapallon sääntöjä eikä ole koskaan valmentanut ammattilaisjoukkuetta. Mutta niin vain hänestä tulee fiktiivisen AFC Richmondin päävalmentaja.

Ted Lasson hahmo nähtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2013, tuolloin NBC:n valioliigamainoksessa. Eli kävi siis niin, että hassusta hittimainoksesta tuli seitsemän vuotta myöhemmin mainio komediasarja. Mitä?! Eihän niin pitäisi tapahtua.

Saturday Night Livestä tuttu Jason Sudeikis on luonut sarjan yhdessä  Bill Lawrencen (Scrubs), Joe Kellyn ja Brendan Huntin kanssa. Viimeisenä mainittu kuuluu myös sarjan näyttelijäkaartiin, hän esittää Ted Lasson apuvalmentajaa – sitä joka on edes vähän perillä jalkapallon säännöistä ja taktiikoista.

Jotenkin maagisesti tämä porukka on onnistunut tekemään vitsistä sydämellisen, fiksun ja yllättävän koskettavankin komediasarjan. Hahmot, kuten AFC Richmondin äksy kapteeni Roy Kent (Brett Goldstein, joka on myös yksi sarjan käsikirjoittajista)  ja tähtipelaajan tyttöystävä Keeley Jones (Juno Temple), eivät ole yksiulotteisia stereotyyppejä vaan yllättäviä, moniulotteisia ja aitoja. Sitä vain haluaa olla heidän puolellaan.

Hyvän mielen komedian ja hassun huumorin ohella sarja tarjoilee mieltälämmittäviä kasvutarinoita ja elämänviisauksia. Mitään ei tuputeta tai alleviivata, mutta jotenkin sitä vain tuntee itsensä vähän paremmaksi ihmiseksi jokaisen jakson jälkeen. Ihan taatusti on ihmisiä, joiden mielestä optimistinen Ted Lasso on ärsyttävä. Minä en kuulu siihen joukkoon, vaikka tunnettu silmien pyörittelijä olenkin. En pyöritellyt silmiäni lainkaan. Sen sijaan nauroin monta kertaa ääneen. Ja mahdollisesti vuodatin pari kyyneltä. Mahdollisesti.

Jos nyt on pakko jotain negatiivista nyhtää, niin  sanotaan tämä: jos odottaa millään lailla realistista kuvausta Valioliigasta, jalkapallosta ja valioliigamanagerin arjesta, sellaista ei ole luvassa. Ja se on ihan ok, mutta ehkä ripaus enemmän futista olisi ollut ihan jees. Nyt pitää vain olettaa, että Ted oli jossain vaiheessa oppinut, mikä on paitsio.

Ted Lasson ensimmäinen tuotantokausi katsottavissa Apple TV+:ssa. Sarja on uusittu toiselle ja kolmannelle kaudelle.

PS. Koska olen SNL-fani ja Jason Sudeikis oli SNL:n monivuotinen käsikirjoittaja ja näyttelijä, kerrottakoon suosikkini Jasonin SNL-hahmoista. Se on tämä ikäviä uutistapahtumia kommentoinut paholainen.

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *