24 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2021 (osa 1)

Suosikkiasia: uutuussarjat!

Uutuussarjat 2021: Dopesick, Pursuit of Love, Conversations with Friends, WandaVision, Nine Perfect Strangers, Superman and Lois, The Nevers, Daisy Jones and the Six, Clarence, The Underground Railroad.

Jos tekee jotain kolmatta vuotta putkeen, niin sehän on jo perinne. Eikö?

Päätän että on.

Suosikkiasioiden perinteinen uutuussarjalista on täällä taas! Tällä kertaa se lähti hyvin pahasti lapasesta.

Piti olla 15 mielenkiintoista uutuussarjaa kuten aiempina vuosina. Noh, niitä tuli ensin kaksi enemmän. Koska 17 on täysin random numero, päätin lisätä pari sarjaa että pääsisin tasan kahteenkymmeneen. Ja taas menin vahingossa yli koska hei, tuokin sarja kuulostaa mielenkiintoiselta! Ehkäpä 25 siis?? Mutta lisäsin sen ja sen ja sen sarjan, ja yhtäkkiä listalla oli 39 sarjaa. Alkoi käydä vähän raskaaksi luettavaksi, joten erotin Netflix-sarjat omaksi jutukseen.

Uutuussarjalistan osa 2 – Netflix-edition löytyy täältä –> 15 mielenkiintoista Netflixin uutuussarjaa vuodelle 2021

Nyt kuitenkin osa 1: 24 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2021! Muun muassa HBO:n, Hulun ja Amazon Primen tarjontaa.

Samat disclaimerit kuin aiemminkin: pääosin suoratoistopalveluiden englanninkielisiä sarjoja. Suomi-sarjat puuttuvat. Mainittuna sarjojen alkuperäinen kanavakoti — Suomessa esimerkiksi Showtimen, Hulun ja The CW:n sarjoja päätyy usein muille alustoille. Myös HBO Maxin tulo Suomeen on aikataulun osalta vielä kysymysmerkki: Episodin mukaan HBO Nordic on muuttumassa HBO Maxiksi vuoden 2021 lopulla. Sopii kai olettaa, että sitä ennen HBO Maxin sarjat  – kuten vaikkapa uusi Gossip Girl  – tulevat jollain aikavälillä HBO Nordiciin.

Ja uusi disclaimer: eräs pandemia on viivästyttänyt ja viivästyttää monien sarjojen kuvausaikatauluja, joten useampikin vuodelle 2021 kaavailluista julkaisuista voi potentiaalisesti venyä seuraavaan vuoteen – tai pahimmassa tapauksessa päätyä kuopattaviksi.

Okei, se siitä. Let’s go!

(mikä / mistä tulee / milloin alkaa – jos julkaisupäivä tiedossa)

Nine Perfect Strangers / Hulu / 20.8.

Australialaiskirjailija Liane Moriartyn romaaniin pohjautuvasta Big Little Liesistä tuli iso hitti – miten käy niin ikään Moriartyn romaaniin  pohjautuvan Nine Perfect Strangersin? Ennustan että hyvin. Tässäkin on pääosassa Nicole Kidman (on myös yksi minisarjan tuottajista)! Ja vielä parempaa, mukana on Manny Jacinto eli The Good Placen Jason Mendoza! Plus Melissa McCarthy, Luke Evans, Regina Hall, Bobby Cannavale… ei jää ainakaan näyttelijöistä kiinni. Sarjaa on kuvattu Australian hipsterimekka Byron Bayssä joten maisematkin ovat todennäköisesti kunnossa.

Lord of the Rings / Amazon Prime Video / edit. vasta syksy 2022

Amazonilla ei ole pikkurahasta pulaa, joten kai sitä sopi ostaa 250 miljoonalla dollarilla erään Lord of the Ringsin tv-oikeudet. Hollywood Reporterin mukaan Taru sormusten herrasta -sarjasta on tulossa kaikkein kallein tv-sarja koskaan, viiden kauden kokonaisbudjetin on arvioitu olevan päälle miljardin dollarin. Ei kai siinä, onhan herra Bezosilla pätäkkää.

Megasarjan ensimmäisen kauden on tarkoitus ilmestyä vuoden 2021 aikana. Virallisesti sarja on uusittu jo kakkoskaudelle, mutta ennakkoon sarjan on siis suunniteltu kestävän ainakin nuo mainitut viisi kautta. Sarjan tapahtumat sijoittuvat leffatrilogiaa edeltävään aikaan, Keski-Maan Toiseen Aikaan. Kaikesta rahallisesta panostuksesta päätellen Amazonilla toivotaan sormet ristissä, että LotR-sarjasta tulisi seuraava Game of Thrones. Saa nähdä.

Walker / The CW / 21.1.

Koska vuosi 2020 teki minusta Supernatural-fanin, olen pakotettu nostamaan listalle Walkerin – eli Jared Padaleckin ensimmäisen roolin sitten Sam Winchesterin. Totuuden nimissä en odota Walkerilta ihan hirveästi, ei vaikuta sellaiselta sarjalta josta pidän. On kaiken lisäksi vanhan kierrätystä; se on 2020-luvun versio 1990-luvun suosikkisarjasta Walker, Texas Ranger (tuolloin nimiroolissa oli Chuck Norris). Mutta hei, Sam Winchester, toivon sinulle pelkkää hyvää! Carry on my wayward son jne. jne.

The CW sarjoja päätyy Suomessa usein HBO Nordicille, ehkä tämäkin.

WandaVision / Disney+ / 15.1.

Pitää myöntää, että mun Marvel Cinematic Universe -tietämys on melko hataralla pohjalla. Avengers ja mitä näitä ny on. Supersankareita, Stan Lee. En ole muistaakseni nähnyt yhtään Avengers-leffaa. Disney plussan WandaVision on joka tapauksessa MCU:n hahmoista Scarlet Witchistä ja Visionista kertova kuusijaksoinen minisarja. Pääosissa Elizabeth Olsen ja Paul Bettany. Ilmeisesti Disney+ on tekemässä minisarjoja muistakin MCU:n hahmoista osana Marvel Cinematic Universen Phase Fouria. Vuoden 2021 aikana pitäisi ilmestyä myös ainakin Falcon and The Winter Soldier sekä Loki.

Trailerin perusteella Phase Four käynnistyy melko… kokeellisesti? Mutta hei, Kathryn Hahn! Kaikki leffat ja sarjat joissa on Kathryn Hahn saa automaattisesti pisteitä.

Schmigadoon! / Apple TV+ / 16.7.

Tärkeimpänä: Cecily Strong rocks!  Jos haluat katsoa Yhdysvaltojen poliittisen eliitin ja mediaeliitin kiemurtelevan kiusaantuneina reilun 20 minuutin ajan, suositus Cecilyn 2015 White House Correspondents’ Dinner puheelle.

Koska fanitan Cecilyä (Saturday Night Live), en edes sano mitään tuosta höpsöstä nimestä….. okei, en pysty. Schmigadoon!?!?! Mikä nimi on tuo?!? Noh, ei nimi Apple TV plussan sarjaa pahenna. Tai jotain. Sitä paitsi: musikaali! Ja komedia! Huippuasioita erikseen, mainioita yhdessä. Ja Cecily! Keegan-Michael KeyKristin ChenowethAlan Cumming! Fred Armisen! Ja hyvä luoja, Aaron Tveit!!! Broadway fan girl minussa rakastaa Aaron Tveitiä!

SNL:n Lorne Michaelsin tuottamassa musikaalikomediassa retkeilemässä ollut pariskunta löytää vahingossa Schmigadoonin pikkukaupungin, jonka kaikki asukkaat käyttäytyvät kuin olisivat 1940-luvun musikaalissa.  Potentiaalisesti hyvin hauskaa meininkiä luvassa. Tai vain täydellisen hassu sekasotku.

Conversations with Friends / BBC+Hulu / loppuvuosi 2021 (aikaisintaan)? / edit. 2022 vasta

Normal People oli vuoden 2020 hittisarjoja, joten  vähemmän yllättäen myös toinen Sally Rooneyn rakastettu romaani saa sarjaversion. Conversations with Friends  eli Keskusteluja ystävien kesken kertoo Normal Peoplen tavoin irlantilaisnuorista, ystävyydestä ja rakkaudesta. Francesin ja Bobbin rooleja ei ole käsittääkseni vielä täytetty*, ja sarja on muutenkin hyvin alkutekijöissään. Normal Peoplesta pitäneille iloinen uutinen on se, että Conversations with Friendsin takaa löytyy sama parivaljakko, ohjaaja Lenny Abrahamson ja käsikirjoittaja Alice Birch. Myös Sally Rooney itse on jälleen mukana tuottajana ja käsikirjoittajana.

Edit. Päärooleissa ovat Alison Oliver (Frances), Sasha Lane (Bobbi), Joe Alwyn (Nick) ja Jemima Kirke (Melissa).

Station Eleven / HBO Max / 16.12.

Osuuko liian lähelle liian aikaisin? HBO Maxin minisarjaa Station Eleveniä kuvataan seuraavasti:

Survivors of a devastating flu pandemic try to rebuild their lives after losing everything.

Juuuh. Jotenkin tuntuu siltä, että vuosi 2021 on vähän too soon julkaista mitään mikä liittyy millään tavalla p a n d e m i a a n . Scifisarja pohjautuu Emily St. John Mandelin samannimiseen kirjaan vuodelta 2014.  Showrunnerina toimii The Leftoversista ja Maniacista tuttu Patrick Somerville.

Melko huono ajoitus…

Ripley / Showtime / 2023?

Fleabagin kakkoskaudelta tuttu Andrew Scott on pääosassa Patricia Highsmithin Tom Ripley -kirjoihin perustuvassa sarjassa. Siis sama hahmo, jota Matt Damon esitti Lahjakas herra Ripley -leffassa (1999).

Tom Ripley, a grifter scraping by in early 1960s New York, is hired by a wealthy man to travel to Italy to try to convince his vagabond son to return home. Tom’s acceptance of the job is the first step into a complex life of deceit, fraud and murder, Showtime kuvaa sarjaa.

Showtimen sarjoja on päätynyt Suomessa ainakin HBO Nordicille.

Edit. Pandemian uhreja, sarja siirtynyt rutkasti eteenpäin tarkoitetusta.

Mare of Easttown / HBO / 18.4.

Lisää elokuvatähtiloistoa; Kate Winslet esittää HBO:n minisarjassa Mare Sheehan -nimistä rikosetsivää, joka tutkii pennsylvanialaisessa pikkukaupungissa tapahtunutta murhaa. Omakin elämä ilmeisesti hieman sotkussa.

A detective in a small Pennsylvania town investigates a local murder while trying to keep her life from falling apart.

Lisey’s Story / Apple TV+ / 4.6.

Stephen Kingin kauhuromaaniin perustuvan minisarjan nimiroolissa nähdään Julianne Moore. Hän esittää aviomiehensä kuolemaa surevaa Lisey Landonia. Sitten tapahtuu kaikkea pelottavaa ja ahdistavaa. Tai siis näin luulen, koska kyseessä on Stephen King.

King on ollut vahvasti mukana minisarjan teossa: hän on käsikirjoittanut kaikki kahdeksan jaksoa ja on yksi sarjan tuottajista. Lisey’s Story on yksi Kingin omista suosikeista.

Lisey’s Story” is my favorite of the books and I would love to see that done, especially now that there’s a kind of openness on the streaming services on TV and even the cable networks, King kertoi vuonna 2017 Varietylle.

Pandemia keskeytti sarjan kuvaukset, mutta 2021 julkaisupäivä on kaikesta päätellen kuitenkin mahdollinen.

Scenes from a Marriage / HBO / 12.9.

Yhdysvaltalaisversio ja 2020-luvulle päivitetty versio Ingmar Bergmanin ruotsalaisesta Scener ur ett äktenskap -minisarjasta (julk. vuonna 1973). Nimi kertoo mistä kyse: yhdestä avioliitosta vuosien aikana. Pääosissa Oscar Isaac ja Jessica Chastain.

The Nevers / HBO Max / 11.4.

Joss Whedonin (Buffy, Firefly, Agents of S.H.I.E.L.D.) uutuussarja on genreä historiallinen scifi.

Epic science fiction drama about a gang of Victorian women who find themselves with unusual abilities, relentless enemies, and a mission that might change the world, kuuluu kuvaus.

Whedonin oli tarkoitus toimia sarjan käsikirjoittajana, ohjaajana, showrunnerina ja vastaavana tuottajana. Hän kuitenkin jätti sarjan marraskuussa 2020.

This year of unprecedented challenges has impacted my life and perspective in ways I could never have imagined, and while developing and producing ‘The Nevers’ has been a joyful experience, I realize that the level of commitment required moving forward, combined with the physical challenges of making such a huge show during a global pandemic, is more than I can handle without the work beginning to suffer, Whedon kommentoi Varietyn mukaan päätöstään.

Yhtä kaikki, Whedonin luoman sarjan ensimmäinen kausi näkee päivänvalon näillä näkymin kesällä 2021. Edit. jo 11. huhtikuuta.

Superman & Lois / The CW / 23.2.

Ken kaipaa sarjaa Teräsmiehen perhe-elämästä, tässäpä sellainen. Tyler Hoechlin ja Elizabeth Tulloch ovat aviopari Clark Kent ja Lois Lane. Samaa Arrowverseä kuin muutkin The CW:n vastaavat supersankarisarjat.

Edit. Suomessa sarja nähdään HBO Nordicilla.

A League of Their Own / Amazon Prime Video / edit. 2022

Väliin komediaa. Lista oikein huutaa sitä.

Sarjaversio vuoden 1992 samannimisestä Penny Marshallin hittileffasta. Sarjan ovat käsikirjoittaneet ja luoneet Will Graham ja Abbi Jacobson. Jälkimmäinen, Broad Citystä tuttu näyttelijä myös tähdittää sarjaa yhdessä mm. Chanté Adamsin ja D’Arcy Cardenin kanssa.

Leffan tavoin sarja sijoittuu 1940-luvulle ja kertoo naisten oman baseballjoukkueen perustamisesta. Hahmot ja tarinat ovat kuitenkin uusia.

Daisy Jones & the Six / Amazon Prime Video / edit. 2022?

Taylor Jenkins Reidin samannimiseen kirjaan pohjautuva 13-jaksoinen sarja sijoittuu 1970-luvulle ja kertoo kuvitteellisen rockbändin tarinan. Nimiroolissa nähdään rockin kuninkaalliseen sukuun kuuluva Riley Keough. Mukana myös mm. Camila MorroneSam Claflin ja Suki Waterhouse.

The Underground Railroad / Amazon Prime / 14.5.

Moonlight-leffan käsikirjoituksesta Oscarilla palkitun Barry Jenkinsin ohjaama sarja pohjautuu Colson Whiteheadin kirjaan. Underground Railroad (tosiasiassa 1700- ja 1800-luvuilla käytössä ollut salaisten kulkuyhteyksien ja turvatalojen muodostama verkosto, jonka avulla orjia pääsi pakenemaan) onkin nyt oikea maanalainen rautatie. Siis vetureita ja raiteita. Pääosassa Thuso Mbedu esittää  Cora Randallia, joka yrittää päästä orjuudesta rautatien avulla.

The White Lotus / HBO / 11.7.

Trooppiseen lomakeskukseen sijoittuvaa kuusijaksoista minisarjaa kuvataan satiiriseksi komediaksi. Kaikki mikä on ”satiirista komediaa” saa multa pisteitä jo ennakkoon. Sarja kertoo lomakeskuksen työntekijöiden ja vieraiden meiningeistä yhden viikon aikana.

Näyttelijäkaartissa mm. Alexandra Daddario, Jake Lacy, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Steve Zahn, Sydney Sweeney ja Molly Shannon.

Dopesick / Hulu / 13.10.

Beth Macyn tietokirjaan Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America pohjautuva minisarja kuvaa huumeriippuvuuteen liittyviä tarinoita Yhdysvalloissa.

Ei kuulosta kaikkein hauskimmalta sarjalta, mutta laitetaan listalle. Ainakin roolitus on kunnossa: Michael KeatonKaitlyn DeverRosario DawsonPeter SarsgaardWill Poulter

Edit. Suomessa Dopesick nähdään Disney+:n uuden sisältöbrändi Starin kautta.

Clarice / CBS / 11.2.

Näköjään luovutin yritykseni saada listalle iloa ja huumoria. CBS:n uutuussarja Clarice jatkaa  nimittäin leffahistorian kuuluisimman Claricen – siis Uhrilampaiden Clarice Sterlingin – tarinaa. Fun times! Sarja sijoittuu vuoteen 1993 ja tapahtumat alkavat vuosi elokuvan tapahtumien jälkeen. Tosin sopimusteknisistä syistä sarjassa ei saa mainita nimeltä muuan Hannibal Lecteriä. Jodie Fosterin jalanjäljissä FBI-agentti Clarice Sterlinginä nähdään Rebecca Breeds.

CBS:n sarjoja näkyy Suomessa vähän siellä täällä, ehkä tämäkin päätyy jollekin kanavalle tai suoratoistopalveluun.

Edit. sarja starttasi Suomessa Viaplayllä.

The Dropout / Hulu / edit. 3.3.2022

Kuva: Hulu

Tämä tositarina oikein huusi sarjaversiota ja Hulu tarjoaa sellaisen:

Nuoren startup-yrittäjän Elizabeth Holmesin surullisenkuuluisassa Theranos-sekasotkussa on kaikki loistavan draaman ainekset. Parhaillaan oikeudenkäyntiä odottavan Holmesin roolissa nähdään SNL:n Kate McKinnon. Edit. kertovat, että Kate McKinnon has dropped out from The Dropout, eli ei ole enää pääroolissa. Mutta hän on edelleen yksi sarjan tuottajista, ja sarja on yhä tuotannossa, joskin hyvin alkuvaiheessa. Edit2: mainio Amanda Seyfried on kiinnitetty päärooliin.

The Dropout -minisarja pohjautuu ABC Radion samannimiseen podcastiin. Suositus myös  toimittaja John Carreyroun kirjalle Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup. Olen kirjoittanutkin siitä täällä. Huippu kirja!

Edit. Dopesickin tavoin myös The Dropout lukeutuu Disney+:n ja Starin tuleviin sarjoihin.

The Sex Lives of College Girls / HBO Max / 18.11.

Suosikkityyppini Mindy Kalingin uudessa sarjassa seurataan neljää yliopistoikäistä kämppistä. Luvassa oletettavasti nuorten ihmisten ihmissuhdesäätöä, opiskelumeininkiä ja askelia kohti aikuisuutta. Rooleissa muun muassa Dylan Sprouse ja Pauline Chalamet (joilla on jotain yhteistä: molemmilla on kuuluisa veli!). Edit. Sprousea ei sarjassa kylläkään lopulta nähty, mutta ei se menoa haitannut. Mainio tapaus joka tapauksessa, ja uusittu kakkoskaudelle.

Gossip Girl (uusi versio) / HBO Max / 8.7.

Noniin. Uutuussarja…. kai tämä on sellainen? Koska allekirjoittanut katsoi sitä oikeaa Gossip Girliä teini-ikäisenä, en oikein tiedä mitä ajatella uudesta versiosta. Gossip Girl 2.0.:ssa on joka tapauksessa uusia kauniita nuoria näyttelijöitä ja uusia skadaalimaisia tarinoita. Ja saa nähdä, miten toimiikaan 2020-luvun Gossip Girl?

…..Blair Waldorf 4ever!!! XOXO.

Pursuit of Love / BBC+Amazon Prime / 9.5. (BBC)

Maailmansotien väliseen aikaan sijoittuva rom com. Minisarja pohjautuu Nancy Mitfordin samannimiseen romaaniin vuodelta 1945. Kertoo kahdesta ystävyksestä, jotka etsii rakkautta. Pääosissa Lily James, Andrew ScottEmily Beecham ja Dominic West.

Foundation / Apple TV+ / 24.9.

En osaa sanoa muuta kuin että scifiä.

Based on the award-winning novels by Isaac Asimov, Foundation chronicles a band of exiles on their monumental journey to save humanity and rebuild civilization amid the fall of the Galactic Empire, Apple TV+ kuvailee. Selvä se!

Pääosissa mm. Jared Harris ja Lee Pace.

Olipa paljon kirjoihin perustuvia sarjoja. Ja paljon kysymysmerkkejä julkaisupäivien suhteen. Pandemian vika. Jää nähtäväksi, mitkä sarjat oikeasti ehtivät ilmestyä vuonna 2021.

Jatkuu –> 15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2021 (osa 2: Netflix)

PS. Viime vuoden 15 mielenkiintoista uutuussarjaa – ja miten kävi:

 • Normal People (BBC+Hulu, Yle Areenassa): katsottu, yksi vuoden parhaista sarjoista. Ei yllättänyt.
 • Little Fires Everywhere (Hulu, Amazon Primessä): aloitin, en jaksanut katsoa loppuun. Joku siinä tökki. Kirja on hyvä!
 • Space Force (Netflix): mun mielestä onneton tekele, vaikka taustat kunnossa. En ymmärrä, miksi Netflix uusi toiselle kaudelle.
 • Hunters (Amazon Prime): noup, en ole katsonut.
 • Bridgerton (Netflix): loppuvuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 puhutuimpia sarjoja. Katsottu. Herätti ainakin paljon ajatuksia.
 • Run (HBO): ei mitään tietoa oliko hyvä.
 • Little America (Apple TV+): sama kuin yllä.
 • Hollywood (Netflix): en jaksanut paneutua.
 • Avenue 5 (HBO): ei tietoa. Oletettavasti ei kovinkaan hyvä, koska ei ole kuulunut kauheasti hälyä sarjan ympäriltä.
 • Maplewood Murders (Quibi): RIP Quibi.
 • Lizzie McGuire (Disney+): ei onnistunut. Kaatui ristiriitoihin. This is not where dreams are made of. 🙁
 • Awkwafina is Nora from Queens (Comedy Central, katsottavissa Paramount Plus palvelussa): en ole nähnyt mutta kai ihan onnistunut koska sai kakkoskauden.
 • Mrs. America (Hulu, HBO Nordicissa): paljon kehuttu, en ole nähnyt.
 • The Plot Against America (HBO): en ole nähnyt.
 • Katy Keene (The CW): ei lähtenyt lentoon. Loppui ekan kauden jälkeen.

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

Kuvat: Dopesick / Little, Brown and Company, The Pursuit of Love & Love in a Cold Climate, Conversations with Friends / Faber & Faber, WandaVision / Disney+, Nine Perfect Strangers / Flatiron Books, Superman & Lois / The CW, The Nevers / HBO, Daisy Jones and the Six / Random House, Clarice / CBS, The Underground Railway / Little, Brown Book Group.

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *