Suosikkisarja just nyt: tyylikkäästi hauska Call My Agent!

Suosikkisarja: Call My Agent! (alk. Dix pour cent, suom. Agentit / Netflix)

Call My Agent / Dix pour cent / Agentit / Netflix
Kuva: Netflix / Dix pour cent

Tämän hetken sarjakoukutus: Netflixistä löytyvä ranskalainen draamakomedia Dix pour cent eli Call My Agent!, suomalaisittain Agentit.

Suosittelen, mainio sarja.

Olen melko lailla myöhässä, sarja on ollut Netflixissä jo hyvän tovin. Ainakin HS kirjoitti siitä jo tammikuussa 2019. Viimeinen neljäs kausi taitaa olla suht tuore lisäys Suomi-Netflixissä.

Oli miten oli. Parempi myöhään jne.

Call My Agent kertoo pariisilaisesta kykytoimistosta ja sen agenteista, joiden tehtävänä on pitää huolta tähtinäyttelijöistään; neuvotella elokuvadiilejä, mainossopimuksia ja muuta sälää. Ja tärkeimpänä: sietää tähtien oikutteluita ja päähänpistoja. Mulla kesti kolmanteen jaksoon asti tajuta, että nämä tähtinäyttelijät ovat oikean elämän näyttelijöitä, jotka esittävät sarjassa fiktiivisiä versioita itsestään. Mukana on kansainvälisestikin tunnettuja nimiä, esimerkiksi Juliette Binoche ja Monica Bellucci.

Yksi jakso, yksi näyttelijä ja tämän oikut ja ongelmat. Ja siinä sivussa agenttien ihmissuhdesäätöä ja omien elämien ongelmia. Hauska sekasotku.

Ranskalaisissa sarjoissa on aina jotain ihmeellistä taikaa. En tiedä onko se ranskan kieli, ranskalaisten ihmisten tyylikkyys vai kauniit kuvauspaikat, tässä tapauksessa Pariisi. Luultavasti nämä kaikki yhdessä. Sarjoista, samoin kuin ranskalaisista elokuvista, vain huokuu sellainen maaginen, yksinkertainen ja vaivaton tyylikkyys.

Call My Agentissa tämä vaivaton tyylikkyys yhdistyy hauskaan työpaikkakomediaan ja koukuttavaan ihmissuhdedraamaan. Tyylikäs, hauska ja tyylikkään hauska sarja. Ja mainiot näyttelijät! Agenttien lisäksi sarjan keskiössä on heidän ylityöllistetyt assistenttinsa.

Call My Agent! eli Agentit katsottavissa Netflixissä. Sarjaa on tehty neljä kuusijaksoista kautta.

PS. Koska mun kuuluu mainita Parks and Recreation – olenko jo kertonut että on suosikkisarjani? – joka toisessa postauksessa, mainittakoon että se on hiljattain tullut katsottavaksi myös Netflixiin.

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *