Suosikkisarja just nyt: vuoden parhaimpiin kuuluva Bad Sisters

Suosikkisarja: Bad Sisters (Apple TV+)

Kirjoitus sisältää viittauksia juoneen muttei varsinaisia spoilereita.

Bad Sisters Apple TV+
Kuva: Apple TV+

Saisinko puhua hetkisen Apple TV+:n Bad Sistersistä? RAKASTIN sitä. Kirkkaasti yksi tämän vuoden suosikkisarjoistani — ellei jopa kaikkein suosikein.

Sarja alkoi jo elokuussa, joten olen hitusen myöhässä fiilistelyjeni kanssa. En minä tiennyt että se on näin hyvä! Apple TV+:n pitäisi hankkia parempi markkinointiosasto. Ted Lasso kyllä tunnetaan, mutta siellä on paljon muutakin laatukamaa. On kai helppo kuitata koko palvelu omenayhtiön tietokone- ja puhelinkauppojen kylkiäisenä. Niinhän minäkin Apple TV+:n käyttäjäksi päädyin — ja sitten kun ilmainen jakso oli ohi, en vain koskaan muistanut perua tilausta. Perusminua.

Bad Sisters on Catastrophesta tutun Sharon Horganin luoma ja tähdittämä irlantilainen musta komedia. Tarina perustuu Malin-Sarah Gozinin belgialaiseen Clan-sarjaan, jota on esitetty briteissä nimellä The Out-Laws. 10-osaisen sarjan keskiössä on Garveyn sisarukset Eva (Horgan), Grace (Anne-Marie Duff), Ursula (Eva Birthistle), Bibi (Sarah Greene) ja Becka (Eve Hewson). Perheen vanhemmat ovat kuolleet, joten läheinen sisaruskatras on pitänyt huolta toisistaan. Siispä kun Gracen aviomies John Paul on vuosien varrella paljastunut vaimoaan henkisesti pahoinpiteleväksi, julmaksi ja manipuloivaksi narsisti-kusipääksi, loput neljä siskoa päättää siskoaan suojellakseen hankkiutua John Paulista eroon.

Heti ensimmäisestä jaksosta lähtien on selvää, että John Paul on kuollut, mutta menneen ja nykyhetken välillä pomppivien jaksojen mysteerinä on kuolemaa ympäröivät kysymysmerkit. Homman tekee mielenkiintoiseksi se, että kullakin siskolla on omat syynsä kostaa John Paulille — syyt paljastuvat sarjan edetessä. Herkulliseen sekasotkuun heitetään pienen vakuutusyhtiön epäluuloiset veljekset, jotka yrittävät henkivakuutussumman vuoksi todistaa, ettei John Paulin kuolema ollut onnettomuus. Vaan murha. Mutta oliko?

Sarja on melko lailla täydellinen. En keksi siitä mitään valittamista. Näyttelijät ovat huippuja, käsikirjoitus viimeiseen päälle hiottu, juoni koukuttava, komedia juuri oikealla tavalla mustaa. Ja taas yksi sarja, jonka katsottuaan tekee mieli matkustaa Irlantiin!

Pienenä sisältödisclaimerina on sanottava, että sarja voi olla vaikea katsoa. John Paulin kamaluus on siinä, että hahmon kaltaisia narsistisia, kontrolloivia, myrkyllisiä monstereita on oikeastikin olemassa. Tanskalaisnäyttelijä Claes Bang tekee roolissaan loisteliasta työtä. En muista milloin olen viimeksi niin syvästi vihannut fiktiivistä henkilöä.

Kammottavan John Paulin sijaan Bad Sisters kuitenkin kertoo ennen kaikkea sisarusrakkaudesta. Ja se on hyvä teema se.

Sarja uusittiin juuri toiselle kaudelleen. Jännittävää nähdä, miten Garveyn sisarusten tarina jatkuu — ensimmäinen kausi tuntui niin täydellisen toimivalta paketilta.

Bad Sisters katsottavissa Apple TV+:ssa. Jos ei käynyt jo ilmi, niin vahva suositus.

PS. Tajusin vasta tätä kirjoittaessani, että toiseksi nuorinta sisarusta Bibiä esittävä Sarah Green oli Connellin äiti Normal Peoplessa (siinäkin sarja, joka saa haluamaan Irlantiin). Ja Anne-Marie Duff on Sex Educationin Maeven äiti. Beckaa esittävä Eve Hewson tunnetaan puolestaan Netflixin viimevuotisesta Behind Her Eyesista — ja vähän siitä, että on Bonon tytär. Ja kun tälle isä-linjalle lähdin, niin toista vakuutusyhtiöveljestä esittävän Brian Gleesonin isä on maineikas irlantilaisnäyttelijä Brendan Gleeson.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *