Viime aikojen suosikkiasioita, hyviä sarjauutisia ja YouTube-kuoppia

Suosikkiasia: sarjat ja YouTube-kuopat. Ja teininostalgia!

Kuvat: CBC / Schitt’s Creek, Viaplay / Älska mig, Netflix

Koska en näköjään kykene järkevään ja jäsenneltyyn kirjoitukseen, kaadan yhteen postaukseen niin viime aikojen suosikkiasioita, huippuja YouTube-kuoppia kuin hyviä sarjauutisiakin. Kaikkea sekalaista sälää siis viikon päätteeksi.

Nämä ovat ilahduttaneet ja koukuttaneet viime aikoina:

Älska mig (suom. Rakasta mua)

Muistan, että olen lukenut tästä ruotsalaisesta hittisarjasta ainakin Still life -blogista viisituhatta vuotta sitten (=viime marraskuussa). Ja muuallakin sitä on kehuttu kovasti. Ensimmäinen kausi oli Yle Areenassakin tovi sitten. Silti se oli jäänyt katsomatta.

No, nyt katsoin sen vihdoin ja viimein Viaplaystä. Oli kehujensa arvoinen, pidin siitä kovasti. Puhun nyt ykköskaudesta. Aloin ykkösen katsottuani katsoa myös kakkoskautta, mutta jätin sen kesken. Siinä missä ykköskausi oli kaikesssa traagisuudessaan kevyt, hauska ja romanttinen, kakkonen tuntui vain traagiselta. Kaikki tuntui menevän pieleen. Tai mistä minä tiedän, ehkä se muuttui jossain kohtaa taas hauskaksi. Muuttuiko?? Ne vajaat kaksi jaksoa, jotka kahlasin läpi, oli ihan liian painavia ja ankeita. Ykköskausi oli romanttista komediaa, kakkonen sitä, mitä romanttisten komedioiden pareille tapahtuu The Endin jälkeen. Murheita ja pettymyksiä. Enkä just nyt kaipaa niitä sarjaviihteeltäni. Ykköskaudelle silti peukku!

Hart of Dixie

Mulla on muutaman kuukauden ilmainen kokeilujakso Viaplayihin, ja mainitun Älska mig’n lisäksi olen hyödyntänyt sitä ainakin katsomalla Hart of Dixietä. Sarjan kaikki neljä kautta tuli helmikuun alussa katsottavaksi.

Hart of Dixie  on sitä kevyttä rom com -höttöä, jota kaipaan. Se  on täydellisen harmiton hyvän mielen sarja. Sellaista kamaa, jota ei pidä ottaa liian vakavasti. Sen kun uppoaa herttaiseen Bluebellin pikkukaupunkiin ja herttaisiin romansseihin. Mitään liian ikävää ei tapahdu. Ja mitä tulee sarjaromansseihin, Zoe ja Wade pääsevät mun ikisuosikkien listalle.

Seth & Summer

Hart of Dixien Zoe Hartista Summer Robertsiin. Ja erääseen YouTube-kuoppaan, johon satuin putoamaan taannoin. 2000-luvun alkuvuosien teininä O.C.:lla on ikuinen paikka sydämessäni, ja Seth ja Summer ovat mainitun suosikkisarjaromanssilistan kärkipäätä, ikuisesti.

Koska YouTube-algoritmit tuntevat minut pelottavan hyvin, päädyin jonkun mutkan kautta katsomaan Seth & Summer: All Scenes -listaa. Voi teininostalgiaa! Oikeasti, pyh ja pah angstailevat Ryan ja Marissa, Seth ja Summer ovat O.C.n paras pari.

Fun fact: tiesittekö että O.C.:n ja Hart of Dixien yhteys ei lopu Summer Robertsiin ja Zoe Hartiin eli näyttelijä Rachel Bilsoniin? Hart of Dixien Wadella eli näyttelijä Wilson Bethelillä ja Lemon Breelandilla eli Jaime Kingillä on pienet yhden jakson roolit O.C.:ssa. Tämän tajusin O.C.-kuopan pohjalla. Aina oppii uutta ja tarpeetonta.

30 Rock

Viaplayssä on myös 30 Rock, sitäkin olen katsonut. Sarja ei ole koskaan ole päässyt mun ikisuosikkien listalle, vaikka oikein mainio komedia onkin. Näin 2020-luvun silmillä katsoessa on jännä huomata, miten paljon vanhentuneita vitsejä vuosina 2006-2013 ilmestynyt komedia sisältää. Moni läppä ei menisi enää läpi.

Phoebe Bridgers

Koska en ole asiantunteva ja cool musadiggari, kuulin Phoebe Bridgersistä vasta pari viikkoa sitten kun hän oli esiintymässä SNL:ssä. Nyt olen kuunnellut paljon hänen musiikkiaan, on jotenkin tähän ankeaan ajanjaksoon sopivaa kamaa. Taitava lauluntekijä ja mielenkiintoinen tyyppi noin muutenkin.

Schitt’s Creek + Sub

Hei, hyvä sarjauutinen; Schitt’s Creek alkaa Subilla 17. maaliskuuta.

Sub esittää sarjaa keskiviikkoisin kolme jaksoa kerrallaan. Jaksot ovat katsottavissa myös mtv-palvelussa. Kevään ja alkukesän mittaan Subilla nähdään sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta, kertoivat tiedotteessa. Huippua!

Wednesday + Netflix

Ja tämä on mielenkiintoinen sarjauutinen: Netflix tiedotti, että The Addams Familyn ikoninen Wednesday saa oman sarjansa. Kahdeksanjaksoisen sarjan ohjaa Tim Burton. Sopii kai siis hilata odotuksia korkealle.

This “live-action coming-of-age comedy” will follow Wednesday of The Addams Family through her school years as a student at Nevermore Academy, where she “attempts to master her emerging psychic ability, thwart a monstrous killing spree that has terrorized the local town, and solve the supernatural mystery that embroiled her parents 25 years ago”, kertoi Vulture.

Mielenkiintoista nähdä, kuka täyttää Christina Riccin kengät.

Marsh Family

Viimeisenä mun suosikki YouTube-kuoppa just nyt: Marsh Family. Parasta, brittiperhe on käyttänyt lockdownit hyödykseen tekemällä huippuja koko perheen musiikkiesityksiä. Jo viime keväänä ilahdutti Marsh Familyn Les Mis -parodia ja nyt esimerkiksi alla oleva Total Eclipse of the Heart eli Totally Fixed Where We Are. Ja rokotedisinformaatiota vastaan taisteleva Have The New Jab on loistava sekin. Kuinka lahjakkaita tyyppejä! 😀

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *