Viime aikojen suosikkiasioita: Sweet Valley High -uutisia ja Harry Potter -pohdintaa

Suosikkiasioita: Teininostalgia, ranskalaiskomediat ja Harry Trevaldwyn.

Kuvat: Harry Trevaldwyn / Twitter, Netflix, HBO Max

Okei, vuosi 2022! Tulkoon tästä hyvä. Vuoden vaihtuminen on ehdottomia suosikkiasioitani. Arvostan sitä, että aina 365 päivän jälkeen kalenterimme tarjoaa meille uuden startin.

Tietysti tiedän, että olen täsmälleen sama ihminen 31.12. kuin 1.1. Tiedän, etten maagisesti  muutu tyypiksi, joka käy nukkumaan kello 22, juo sellerimehua ja aamujoogaa…. mutta suurin piirtein tammikuun puoliväliin asti saan ainakin uskotella itselleni, että jospa kuitenkin voisin olla sellerimehua juova aamuihminen.

Se siitä. Viime aikojen suosikkiasioita on ainakin ihan samaa kamaa kuin viime vuonna. Ja sitä edellisenä. Eli sekalaista lätinää suosikkisarjoista ja suosikkityypeistä ja kaikesta siltä väliltä.

Paluu Tylypahkaan / HBO Max

Mulla on nykyään melko ristiriitainen suhde Harry Pottereihin. Kirjat ja myöhemmin elokuvat ovat toisaalta tärkeä osa lapsuuttani ja nuoruuttani – todellakin muistan odottaneeni aina uuden kirjan julkaisua. En malttanut odottaa suomennoksia, vaan luin ne ensin englanniksi. Hyvää enkkutreeniä tuolloin. Fiilistelin sitä värikästä taikamaailmaa, surin kuolemia ja mietin mihin tupaan kuuluisin (Korpinkynteen). On myös ehdottomasti arvostettava sitä, että J.K. Rowling sai miljoonat lapset – ja aikuiset – lukemaan kirjoja.

Ja toisaalta… vanhemmiten on pitänyt kohdata Rowlingin TERF-asenteet ja kirjojen rasistiset stereotypiat. Enhän minä lapsena osannut kyseenalaistaa esimerkiksi sitä, miksi hitossa sen lähes ainoan tummaihoisen hahmon nimi on Kingsley Kahlesalpa. Taikamaailmasta on siis vuosien varrella karissut aika paljon taikaa pois.

Ristiriitaisista tuntemuksista huolimatta katsoin HBO Maxin Paluu Tylypahkaan -dokkarin ja viihdyin sen seurassa. Ihan vähän itkin näyttelijöiden mukana, kun muistelivat 20 vuotta sitten alkanutta matkaansa. Heidän kokemuksissaan ja kertomuksissaan taika on ja pysyy tallella. Pääosakolmikko ja muut tylypahkalaiset ovat omaa ikäpolveani, joten ovat niitä julkisuudesta tuttuja tyyppejä, joiden kanssa olen kasvanut aikuiseksi. On varmaan yhtä aikaa omituista ja hienoa, että oma kasvu lapsesta nuoreksi aikuiseksi on tallennettu leffahistoriaan.

Sweet Valley / The CW

Tää on kova! Deadlinen mukaan The CW -kanavalle on suunnitteilla Sweet Valley High -kirjasarjaan perustuva Sweet Valley -sarja. Toivottavasti toteutuu, (esi)teininostalgisointiin taipuvainen sydämeni on fiiliksissä! Sarjan takana kerrotaan olevan Josh Schwartz ja Stephanie Savage, jotka ovat tuttuja mm. The O.C.:sta ja Gossip Girlistä. Francine Pascalin Sweet Valley High -kirjoistahan on jo kertaalleen tehty tv-sarja. Ja siis jos ette ole katsoneet tätä vuosina 1994-1997 esitettyä taideteosta, suosittelen koko sydämestäni. On kamala! Siis niin kamala, että on loistava. Saa uskomaan, että kyllähän minäkin voisin olla näyttelijä. Jaksoja löytyy YouTubesta.

Ja sivuhuomiona sanottakoon, että parin vuoden takainen Sweet Valley High -bingo on ehkä suosikkini kaikesta, mitä olen tähän blogiin koskaan kirjoittanut.

Sydämen suunnitelma / Netflix

Pidän tästä ranskalaiskomediasta. On just sopivan höttöinen ja harmiton katsottava. Sarjan kolmas ja viimeinen kausi tuli uudenvuodenpäivänä Netflixiin, ja paketoi koko homman oikein mukavasti. Hyvä yhdistelmä höpsöä säätämistä, oikeita ongelmia, aitoutta – ja kaiken tärkeimpänä, ystävyyttä. Jäi hyvä ja lämmin mieli.

Don’t Look Up / Netflix

Tästä supertähtien miehittämästä maailmanlopun satiirista on kirjoitettu niin paljon, ettei mulla ole mitään fiksua lisättävää. Analyysini olkoon siis epäfiksu: en tiedä, pidinkö leffasta vain en. Luulen, että en. Pidän kuitenkin siitä keskustelusta, jota elokuva on herättänyt. Ja kyllähän leffa heittelee oikein purevaa kritiikkiä moneen suuntaan.

Harry Trevaldwyn + Call My Agent UK

Viime vuoden paras uusi sometuttavuus oli brittikoomikko Harry Trevaldwyn. Löytyy ainakin Twitteristä ja Instasta. Suosittelen, hillittömän hauska ja lahjakas tyyppi. Hänen elitistinen ja omahyväinen englantilaisrouvahahmonsa – poloisine Natalie-tytärpuolineen – oli viime vuoden suosikkikomediaani. 😀

Harrya seuraamalla olen myös oppinut, että Amazon Prime on tekemässä brittiversiota loistavasta ranskalaiskomediasta Call My Agent, hänellä on rooli sarjassa. Ykköskausi on käsittääkseni jo kuvattu, joten sitä odotellaan täksi vuodeksi. Joskus on vähän tarpeetonta, kun suosituista sarjoista tehdään uusia versioita, mutta tätä minä odotan.

Ranskalaisversion tavoin tosielämän näyttelijät esittävät sarjassa fiktiivisiä versioita itsestään. Varietyn mukaan mukana ovat muun muassa Dominic West, Phoebe Dynevor, David ja Jessica Oyelowo sekä Helena Bonham Carter. Erinomaista!

PS. Juoko joku oikeasti sellerimehua? Olen vakuuttunut, että ei. Joten ehkä minusta ei edes tammikuussa kolmeksi päiväksi tule sellerimehua juovaa superihmistä. Mutta ostin minä jo kerran appelsiineja irtokarkkien sijaan. Joten annan itselleni pisteitä.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA: 

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *