Vuoden 2018 parhaat sarjat

Suosikkiasia: vuoden 2018 parhaat sarjat

Nimetön suunn.malli-4.jpgKuvat: Netflix, Fox, HBO, BBC, Amazon Prime, Facebook Watch

Ja niin on tämäkin vuosi ihan kohta loppumassa, laitetaan siis pakettiin sarjavuosi 2018. Hyvät, pahat ja ne, jotka jäivät katsomatta.

Vaikka tämän kirjoituksen perusteella vaikuttaa siltä, että olen tuijottanut koko vuoden erinäisiä suoratoistopalveluita, olen minä muutakin tehnyt. Vannon! Välillä kävin töissäkin. Ja lenkillä.

Vuoden paras sarja: The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon Prime)

MV5BZjU0Y2EyMDgtZmQ0NC00NTUzLTk3MDgtMWI1ODg1MTc3YzdmXkEyXkFqcGdeQXVyNTU2MDQyOTk@._V1_.jpg                 Kuva: Amazon Prime

Jos nyt tarkkoja ollaan, sarjan ykköskausi ilmestyi jo vuonna 2017. Mutta minä katsoin sen vasta tammikuussa, joten sarja kelpaa molempien kausiensa kokonaisuutena vuoden ykköseksi; se ilahdutti minua niin alku- kuin loppuvuodesta 2018, jolloin kakkoskausi julkaistiin. The Marvelous Mrs. Maisel on huippu sarja – hauska ja kevyt, mutta ei kuitenkaan pelkkää hömppää.

Kirjoitin sarjasta tammikuussa ja uudestaan joulukuussa.

”Vuoteen 1958 sijoittuva sarja kertoo Miriam ”Midge” Maiselista, New Yorkissa asuvasta kotirouvasta, joka päätyy miehensä jättämänä ja humalaisen sattuman seurauksena tekemään uraa stand up -koomikkona. Rachel Brosnahanin esittämä Mrs. Maisel on saanut inspiraationsa uraauurtavista naiskoomikoista, muun muassa Joan Riversistä. Kaiken huumorin ja värikkyyden ohella sarjassa onkin vahva feministinen painotus, naispuolisen koomikon elo kun ei 1950-luvulla ollut kaikkein helpointa”.

Vahva suositus. Kolmoskausi tulossa loppuvuodesta 2019.

Kunniamaininnat:

Bodyguard (Netflix) – superkoukuttava ja intensiivinen kuuden jakson tehopaketti. Lässähti vähän lopussa, mutta silti yksi vuoden parhaista katsomiskokemuksista.

Homecoming (Amazon Prime) – Nappasi mukaansa mysteerillä ja Julia Robertsilla.

Sorry For Your Loss (Facebook Watch) – nuoren lesken (Elizabeth Olsen) surua kuvataan kauniisti ja aidontuntuisesti. Kirjoitin sarjasta täällä.

Glown kakkoskausi (Netflix) – toimii, edelleen. Kolmoskautta odotellessa, tulossa tod. näk. kesällä 2019.

—–

Vuoden paras sarja, jota en katsonut: Succession (HBO)

succession_season_1_finale_-_publicity_-_h_2018.jpgKuva: HBO

Mulla ei ole HBO:ta, joten sen sarjat jäävät usein katsomatta. Olen lukenut paljon hyvää Successionista ja nähnyt sen ekan jakson. Vaikuttaa sarjalta, josta tykkäisin. Kertoo jättiläismäisen media- ja viihdekonsernin omistavasta ökyrikkaasta perheestä, rahasta, vallasta ja ikävistä tyypeistä. Huumoria ja satiiria myös. Sarja on uusittu kakkoskaudelle, ehkä ehdin vielä mukaan.

Kunniamaininnat:

Barry (HBO) – sama HBO-syy kuin edellisessä. Vahva usko sarjaan, koska pääosan Bill Hader on yksi mun suosikkityypeistä.

Killing Eve (BBC America, HBO) – kovasti kehuttu ja silti näkemättä.

—–

Vuonna 2018 päättynyt sarja, jota jään kaipaamaan: New Girl (Fox, Netflixissä)

giphy-1.gif

New Girl on täydellinen hyvän mielen sarja. Lämmintä huumoria, kivoja tyyppejä, rakkaustarinoita, ystävyyttä ja hassuja tilanteita. Aniharvoin mitään ikäviä juttuja, ja nekin kuitataan huumorilla. Loppui täydellisesti ja oikeaan aikaan, mutta harmittaa silti.

Kunniamaininta:

Great News (NBC) – ihan liian vähän katsottu komedia lopetettiin kahden kauden jälkeen. Buu! Ei lainkaan loistava uutinen.

—–

Vuonna 2018 päättynyt sarja, jota en ole katsonut jaksoakaan: The Americans (FX)

americans.0.png.jpegKuva: FX

Olenko menettänyt yhden viime vuosien parhaista sarjatapauksista? Ainakin päätösjakso oli ilmeisesti super. En koskaan päässyt The Americansin kyytiin, olisi näemmä kannattanut.

Kunniamaininta:

Casual (Hulu) – pidän draamakomedioista, pidän Tommy Deweystä ja pidän sarjoista, joissa käsitellään vinksahtaneita perhesuhteita. Neljä kautta Casualia silti katsomatta.

—–

Vuoden pahin pettymys: Champions (Netflixissä)

champions_still.jpgKuva: NBC

Koska olen suuri Mindy Kaling -fani, odotin innolla hänen käsikirjoittamaansa ja tuottamaansa uutuuskomediaa. Kirjoitinkin keväällä Championsista. Mutta ei ei ei, ei ollut lainkaan hyvä kyseinen sarja. Sitä kestikin vain yhden kauden, minä jaksoin pyristellä mukana ehkä neljä jaksoa. Toivottavasti Mindyn seuraava sarja on parempi, hän on parhaillaan kuvaamassa Four Weddings and a Funeral -hittileffasta inspiraationsa saanutta samannimistä komediaa. Se nähdään Hululla vuonna 2019.

Kunniamaininta:

Riverdalen kolmoskausi (Netflix) – tai pettymys ja pettymys, ei mulla ihan kauheasti ole odotuksia kyseisen sarjan suhteen. Mutta silti, kolmoskausi lähti täysin raiteiltaan. Oli ilkeitä vankilanjohtajia, teinien tappelurinki, outoja kuolemia ja joku hiton Gargoyle King -asia. Ja nämä siis vain ensimmäisten kolmen jakson aikana, jotka jaksoin katsoa ennen kuin pää räjähti.

—–

Vuoden iloisin yllätys: Set It Up (Netflix)

tenor.gif

Okei, tämä ei ole sarja, mutta ei olla liian tarkkoja. Laitetaan listalle. Netflixin alkuperäisleffa (suom. Samassa juonessa) on nokkela ja hauska romanttinen komedia, jossa on miellyttävät näyttelijät (Zoey Deutch ja Glen Powell) ja kiva tarina. Se läpäisi mun vaatimukset hyvälle romanttiselle komedialle.

Kunniamaininta:

The Hook Up Plan (Netflix) – ranskalaissarja ilahdutti loppuvuodesta. ”Kahdeksan jaksoa hassua hyvän mielen hömppää. Ja rennon tyylikkäitä ranskalaisia rakkaushuolineen. Ja kaunis Pariisi!”, kirjoitin joulukuun puolivälissä.

—–

Vuoden paras sarjauutinen: Veronica Marsin paluu

veronica-mars-revival-hulu-confirmed.jpg

Hurraa, Veronica Mars tekee paluun! Sekä hahmo että sarja kuuluvat mun ikisuosikkilistalle. Kahdeksanjaksoinen uusi kausi ilmestyy vuonna 2019 Hululla. Alun perin sarja ilmestyi kolmen kauden ajan vuosina 2004-2007. Kristen Belliä ei voi koskaan olla liikaa ruudussa.

—–

Vuoden paras sarjailmiö: fanien ääni

tenor-1.gif

Sekä Brooklyn Nine-Nine että Lucifer selviytyivät kuoleman porteilta takaisin, koska fanit pitivät ääntä suosikkisarjojensa puolesta. Ensin mainittu jatkuu kuudennen kauden jaksoilla tammikuussa NBC:llä, jälkimmäisen pelasti neljännelle kaudelle Netflix. Timeless sai puolestaan ylimääräisen päätösjakson, kun intohimoiset fanit sitä NBC:ltä vaativat. Joskus kuluttajiakin kuunnellaan, se on hyvä se.

—–

Syksyn mielenkiintoisimmat uutuussarjat -yhteenveto:

Tein syyskuussa top 5 -listan syksyn 2018 odotetuimmista uutuussarjoista. Miten kävi?

Camping (HBO) – taas HBO-syy, mutta luulen, että sarja olisi jäänyt katsomatta joka tapauksessa. En siis ole nähnyt yhtään jaksoa. Sarjasta ei tullut mikään superhitti eikä se saanut kauhean hyviä arvosteluja. Ilmeisesti edes David Tennant ei pelastanut sitä…

Chilling Adventures of Sabrina (Netflix) – aloitin ja lopetin neljännen jakson kohdalla. Syy: jaksot ovat hiton pitkiä, en jaksanut keskittyä. Plus yliluonnolliset kikkailut eivät ole mun suosikkilistan kärkipäässä. Tykkäsin silti, ja luulen, että sarja paranee mitä pidemmälle pääsee. Kakkoskausi tulossa huhtikuussa, kolmas ja neljäs kausi tilattu.

Forever (Amazon Prime) – katsoin ja ehkä tykkäsin. Ainakin mielenkiintoinen ja yllättävä, jos ei muuta. Ei mikään supersuosikki, mutta viihdyttävä ja hyvin tehty. Hyvistä arvosteluista huolimatta ei ilmeisesti jatku toiselle kaudelle.

Manifest (NBC) – omissa ennakkokaavailuissa tämä lentokonemysteeri vaikutti syksyn mielenkiintoisimmalta uutuussarjalta. Noh, aloitinhan minä sen ja jaksoin ehkä kolme jaksoa. Olen edelleen sitä mieltä, että sarjan premissi on superkiinnostava, mutta mun kohdalla metsään mentiin näyttelijävalinnoissa ja roolisuorituksissa. En löytänyt esimerkiksi pariskuntia näyttelevien tyyppien väliltä lainkaan kemiaa. Jotenkin vaivaannuttavaa katsottavaa.

God Friended Me (CBS) – en ole katsonut, mutta pessimistinen ennakkoarvioni ei toteutunut; ennustin, että hölmöltä kuulostava sarja on peruttu jouluun mennessä. Eipä ole, vaan porskuttaa edelleen. Ja saanut ihan kelvollisia arvioitakin.

—–

Bring it on, sarjavuosi 2019!

Odotan ainakin Veepin päätöskautta. Ja maaliskuussa ensi-iltansa saavaa Shrill -komediasarjaa, jossa on SNL:n Aidy Bryant.

Lue lisää: 15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2019

—–

PS: Vuoden paras päätös?

Blogin perustaminen! Kuinka hauskaa on ollut kirjoittaa tasan siitä mistä haluaa.

Kiitos, jos olet tänne eksynyt ja lukenut.

tenor-2.gifSEURAA BLOGIA:

BLOGLOVININSTAGRAM

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Manifest Sarja | Komedia Elokuvat
    12.8.2020, 03:18

    […] Vuoden 2018 parhaat sarjat – Suosikkiasioita | Lily – Manifest (NBC) – omissa ennakkokaavailuissa tämä lentokonemysteeri vaikutti syksyn mielenkiintoisimmalta uutuussarjalta. Noh, aloitinhan minä sen ja jaksoin ehkä kolme jaksoa. Olen edelleen sitä mieltä, että sarjan premissi on superkiinnostava, mutta mun kohdalla metsään mentiin näyttelijävalinnoissa ja roolisuorituksissa. […]

  2. Hyvät Netflix Sarjat | Is Uutiset
    4.6.2020, 20:48

    […] Vuoden 2018 parhaat sarjat – Suosikkiasioita | Lily – Vuoden 2018 parhaat sarjat – Suosikkiasioita | Lily – Suosikkiasia: vuoden 2018 parhaat sarjat. Kuvat: Netflix, Fox, HBO, BBC, Amazon Prime, Facebook Watch. Ja niin on tämäkin vuosi ihan kohta loppumassa, laitetaan siis pakettiin sarjavuosi 2018. [. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *