Ristiäiset

Palataan hiukan ajassa taaksepäin, nimittäin Hosulin ja Sosulin ristiäisiin. Näistä on tosiaan vierähtänyt jo yli kuukausi, mutta yksinkertaisesti en ole kerennyt taas päivittää blogia. Kahden vauvan kanssa ei paljoa luppoaikaa nimittäin jää.

Mietittiin ensiksi haluammeko ristiäiset vai nimiäiset, aluksi olimme kallistumassa nimiäisiin. Päädyimme kuitenkin ristiäisiin, sillä ajatuksella, että he saavat sitten isona itse päättää kuuluvatko kirkkoon vai ei. Lisäksi Töyhtiäinen on myös hätäkastettu niin tuntui lopulta loogiselta kastaa myös heidät. Halusimme papiksi meidän vihkipapin, jota olimme pyytänyt myös Töyhtiäisen muistotilaisuuteen. Valitettavasti silloin hän ei päässyt. Ristiäiset pidimme maalla, miehen vanhempien luona. Siellä meidät on vihittykin niin sekin tuntui hyvälle, että heidät kastetaan samassa paikassa. Häät toki olivat juhannuksena ja ulkona, ristiäiset pidettiin ihan sisällä lämpimässä.

Kävimme ennen ristiäisiä papin kanssa läpi tilaisuutta. Mitkä olivat meidän toiveet esimerkiksi laulujen suhteen ja kuka tekee ja mitä. Lauluista valitsimme Jumalan kämmenellä ja Suojelusenkeli, jälkimmäinen oli hiukan riskillä valittu. Tiesin, että se herättää minussa paljon tunteita ja surun pintaan. Minulle oli myös tärkeää, että pappi muistaa puheissa Töyhtiäistä. Hän osasi sovittaa sen kauniisti puheeseen ja muisti myös rukouksessa Töyhtiäistä. Meillä ei ollut muuta erityistä ohjelmaa ristiäisiin, paitsi minä lausuin kirjoittamani runon. Runojen kirjoitushan on ollut yksi keino minulla purkaa tunteita, lähinnä surua ja ikävää. Halusin runon myötä avata tunteitani kaikille kolmelle lapselleni ja tuntui hyvältä kirjoittaa myös Hosulille ja Sosulille. Vaikka aluksi ei meinannut runosuoni sykkiä.

Tilaisuus oli kaunis ja koskettava, samalla koin niin suurta kiitollisuutta ja rakkautta, samalla kun kamppailin ikävän kanssa. Ristiäiset menivät hyvin, hiukan Hosuli meinasi hermostua kasteen aikana ja päätti pudottaa tutin kasteveteen. Onpa meillä nyt sitten pyhätutti. Hosuli ja Sosuli sai hirmuisesti huomiota ja lahjoja, kiitos kaikille. Tarjoilu oli hyvää ja onneksi en alkanut itse tekemään mitään, oltaisiin jääty ilman evästä. Jos jotain huonoa pitäisi löytää niin kaksi kummia ei päässyt paikalle, toinen asuu niin kaukana ja toinen, minun siskoni poti kotona flunssaa. Onneksi tiedän, että olivat muuten hengessä mukana ja laitettiin me siskolle videopuhelua kastetilaisuudesta.

Niin nyt heillä on siis nimet 😉. Koska edelleen kirjoitan anonyymisti en nimiä paljasta, mutta jos paljastaisin sen verran, että Hosulin kirjaimet ovat A E J ja Sosulin I A M. Töyhtiäisellä on kaksi nimeä, I E. Siitä sitten arvausleikkiä kehiin.

Kommentit (2)
  1. Tuo on outo ajatus että aikuisena saa päättää kuuluuko mihinkään kirkkoon ja sitten kuitenkin liitetään lapsi ilman lupaa uskonnon jäseneksi. Se on turhaa ja väärin.

    1. Ymmärrän pointtisi. Toisaalta taas jos en liittäisi lapsiani kirkkoon, ilman heidän lupaa tekisin tämänkin valinnan? Samanlailla sillinkin heillä olisi oikeus tehdä aikuisena omat valinnat. Eli tekisin niin tai näin, nämä valinnat olisi vanhempien eikä minun lapsien tässä vaiheessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *