Toinen päivä

Tässä talossa asuu nyt myös syöpä.

Kävin lokakuussa lääkärissä vuotohäiriöiden takia. Otettiin papakoe, jonka perusteella löydettiin muutoksia kohdunkaulalta. Marraskuussa kävin sähkösilmukkahoidossa ja samalla otettiin koepala. Koepalasta löytyi syöpäsoluja, jotka jatkuvat yli koepalan. Eli tällä hetkellä ei tiedetä miten laajalla alueella sitä on ja onko etäpesäkkeitä. Ensi viikolla on MRI ja PET, sitten varmaan tulee labroja ja muita aikoja tiuhaa tahtia. Näiden jälkeen on hoitokokous tulosten perusteella, leikkaus olisi nyt ensisijainen hoitomuoto, koska lapset saatuna. Tai niin tämä tuomio nyt sen sanelee lopullisesti.

Olen taas päästänyt ilmoille kysymyksiä miksi minä ja me? Taas. Toisille annetaan lusikalla, toisille sitten kauhalla. Väistämättä käyn läpi menneitä asioita koskien jopa Töyhtiäisen odotusaikaa. Se sama epätietoisuus on meidän käsissä taas. Tiedän, että pitäisi olla realisti tai optimisti, mutta vaikeaa on. Elämä on jo kerran näyttänyt ettei se kysele lupaa. Kuolema ei kysy lupaa. Minä pelkään. En ole vielä valmis lähtemään. Töyhtiäinen odottaa äitiä ja tietää, että täällä Hosuli ja Sosuli tarvitsevat minua. Pelkään myös miten jaksan ja jaksamme tätäkin taistelua. Suru nostaa myös päätänsä. Kaikki uudelleen rakennettu hajoaa taas, joita pala palalta pitäisi jaksaa alkaa korjaamaan.

Halusin tuoda tämän asian julki, mulla ei ole tämänkään asian suhteen estoja puhua. Tämäkään ei saa olla tabu. Haluan oikeasti muistuttaa papakokeen tärkeydestä ja hakeutukaa lääkäriin herkästi pienistäkin oireista. Minulla oli otettu edellinen papa reilu kaksi vuotta sitten eikä silloin ollut mitään. Mutta koska kannan korkeanriskin HPV tyyppejä, joista en ennen tätä tiennyt, kaikki muutokset tapahtunut nopealla tahdilla.

Taas uuden elämän toinen päivä.

Kommentit (12)
  1. Puolitoista vuotta edellisestä PAPAsta ja kaikki ok silloin. Vatsakivut, pahoinvointi, huimaus, vuotohäiriöt, väsymys saivat menemään lääkäriin. Vastaus oli: Vaikea kohdunkaulan dysplasia ja kiireellinen lähete sairaalaan. Nämä kaikki tuli tosi nopeasti esille. Sähkösilmukkahoito oli minulla hoitona ja tietenkin seuranta. Ajattelin ensin että kevätväsymys ja huonosti kun söin, aiheuttivat oireet, paitsi alkanut ylimääräinen vuoto. Kannattaa tutkituttaa itsensä useamminkin kuin viiden vuoden välein.

    1. Onneksi menit lääkäriin ja onneksi otettiin PAPA. Eihän noista oireista mitenkään heti tulisi mieleen syövän esiasteet.

  2. Minulle kävi juuri samalla tavalla. Ainut oire oli yhdynnän jälkeinen verenvuoto. Edellisestä papasta oli kulunut kaksi vuotta aikaa ja oli tuolloin puhdas. Aikaa tästä on kulunut nyt n. viisi vuotta. Kohdusta jouduin luopumaan, muita hoitoja ei onneksi tarvittu, koska syöpä ei ollut levinnyt. Sanotaan, että kohdunkaulansyöpä kehittyy vuosien aikana tai yleensä jopa vuosikymmenien. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tunnen suurta surua ja melkeinpä vihaa niitä vanhempia kohtaan, jotka eivät rokota lapsiaan hpv:tä vastaan. Minulla juurikin tuo hpv 16, joka selvisi vasta syöpätutkimuksissa.

    1. Olen pahoillani ❤ puhutaanko sinun kohdalla nyt parantumisesta kun aikaa kulunut 5 vuotta? Olen tässä miettinyt, että olisiko HPV tesraus järkevämpää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *