Voiko kuolleen lapsen syntymäpäiviä juhlia?

Juhlia on ehkä väärä sana, ei päivässä sinällään ole juhlan tuntua. Mutta voiko kuolleen lapsen syntymäpäivänä muistaa häntä jotenkin erityisellä tavalla? En siis tarkoita pelkästään haudalla käyntiä ja kynttilän viemistä. Suurempaa ja merkittävämpää. Me olemme kahtena edellisenä vuonna kokoontuneet haudalle ja lähettäneet ilmapallon matkaan. Olen myös kahtena edellisenä vuonna kirjoittanut runon, vienyt kortin, koristellut kynttilän ja ostanut/tehnyt lahjan. Tänä vuonna myös me menemme haudalle ja ilmapallo päästetään matkaan. Niin kovasti minä uskon siihen, että se Töyhtiäisen tavoittaa. Tänä vuonna askartelimme kortin, jokainen meistä taltioi siihen omat kädenjälkensä. Kirjoitin poikkeuksellisesti Töyhtiäiselle kirjeen, vertaisäidin idea ja ihana idea olikin. Kynttilä on koristeltu, Hosuli ja Sosuli saa juhlavaatteet päällensä. Haluan, että päivä on erityinen, vaikka tässä päivässä on paljon ikävää ja surua.

Välillä tuntuu, että jotkut ihmiset ajattelevat minun jumittuneen menneeseen. Tämä kaikki olisi liikaa. Ehkä, ken tietää, voihan se olla liikaa. Eihän kai yleensä kuolleiden ihmisten syntymäpäiviä juhlita? Mutta en osaisi olla muutenkaan, minun esikoiseni on yhtä tärkeä, kun kaksi muutakin lastani. Tuntuisi oudolta jättää ”juhlimiset” tähän, mutta kuten viisaat ihmiset sanovat se on tehtävä niin kun minulle/meille paras.

Paljon on ollut taas ajatuksia päässä viime aikoina, olen saanut flashback ajasta Töyhtiäisen kanssa. Mitenkä ne ovatkin tulleet niin lähelle, tavallaan elänyt niitä uudestaan hyvin voimakkaasti. Myös monia kappaleita on pyörinyt mielessäni, niissä tietyt kohdat koskettavat syvästi. Ne ehkä ovat sanoittaneet tunteita ja ajatuksia nyt, tällaista en aikaisemmilta vuosilta muista. Olen myös itkenyt Hosuli ja Sosuli sylissä ikävää, surua ja sitä miten paljon rakastan lapsiani. Miten minä, joka on lapsen menetyksen kokenut, en uskalla ajatella heidän menettämistä.

Tänään ajatukset ovat sinussa Töyhtiäinen, tämä päivä on sinun. Äiti rakastaa sinua, äidillä on sinua ikävä. Hyvää syntymäpäivää rakas <3

perhe oma-elama syvallista lapset
Kommentit (7)
  1. Kaunis ja koskettava kirjoitus.<3

  2. Uusi lukija
    18.8.2019, 09:16

    Ja tuolla kommentilla tarkoitin siis luonnollisesti ekaa kommentoijaa, tuon linkin lisääjää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *