7 + 4 RUOKAPAIKKA VINKKIÄ AMSTERDAMIIN

Aamiais- kahvila- ja lounaspaikat

Luonnollisesti, koska olen älytön aamiaishirmu ja kahvin nimeen vannoja, näitä tämän kategorian paikkoja on nyt vähän enemmän mitä päivällis- ja illallis-kategoriassa, koska voisin oikeasti syödä aamiaista aina, jos sitä vaan tarjoiltaisi kellon ympäri.

Lavinia Goodfood

Kyseinen aamiais- ja lounaspaikka löytyy osoitteesta Kerkstraat 176. Menulta löytyy kaikkea tuorepuristetuista mehuista itsetehtyyn mysliin ja banaanipannareihin. Lisää voitte lukea täältä.

PB141209.JPG

Lavinia.jpg

PB141190.JPG

PB141184.JPG

Cafe George

Ravintola löytyy osoitteesta Leidsegracht 84. Kyseisestä puljusta saa sekä aamiaista, lounasta että illallista. Erityisesti fiilistelin Georgen vessaa, vaikka se nyt todella omituiselta kuulostaakin. Musta vaan on kivaa, jos ravintola panostaa myös saniteettitiloihin. 😀 Lisää voitte lukea täältä.

PB121093.JPG

PB121083.JPG

PB121080.JPG

Cut Throat

Cut Throat löytyy osoitteesta Beursplein 5, joka on muuten niin keskustassa kun vaan olla ja voi, joten helposti lähestyttävissä ihan vaikka minireissullakin. Kyseinen pulju on siitä erikoinen, että saman katon alta löytyy sekä miesten parturi (ja aika komeita partasuisia partureita) että ravintola. Itse söin Cut Throatissa brunssin, joka oli kyllä kaikesta rasvaisuudestaankin huolimatta erittäin hyvää. Lisää voitte lukea täältä.

PA112118.JPG

CT.jpg

Ree7

Ree7:sta olenkin jo aiemmin yhden postauksen tehnyt, jonka voitte kurkata tästä. Sympaattinen kahvila Amsterdamin 9streetsin alueella, joka on kyllä vierailemisen arvoinen noin muutenkin, jos kahvilat ja pikkuputiikit kiinnostaa. Se on myös mun mielestäni yksi Amsterdamin kauneimmista alueista.  Ree7 löytyy nimensäkin mukaisesti osoitteesta Reestraat 7. Lisää voitte lukaista täältä.

PA021235.JPG

Coffee and Coconuts

Amsterdamin De Pijpin kaupunginosasta löytyy myös paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita, kuten tulette tämänkin postauksen myötä huomaamaan. Yksi kivoimmista kahvila/hengailupaikoista on Coffee and Coconuts, joka yltää aina kolmeen kerrokseen saakka. Paikka sijaitsee osoitteessa Ceintuurbaan 282-284. Lisää voitte lukea täältä.

P8230680.JPG

P8230683.JPG

P9090954.JPG

Pluk

Kuulemani mukaan Pluk ja aiemmin mainitsemani Ree7 ovat yhteisessä omistuksessa, mikä näkyykin tietyllä tavalla molempien fiiliksessä sekä sisustuksessa. Pluk myös sijaitsee samaisella kadulla, osoitteessa Reestraat 19. Kyseinen paikka myy myös paljon kivoja sisustusjuttuja, kuten puusta tehtyjä leikkuulautoja, kynttilöitä ja laseja. Lisää voitte lukea täältä.

PC060501.JPG

Pluk.jpg

De Wasserette

Harmikseni kyseinen ravintola jäi mulle oikeastaan vain pintaraapaisuksi, sillä sen ainoan kerran, kun siellä vierailin, se oli aivan tupaten täynnä, mikä kertoo tietysti kyllä siitä, että se on suosittu lounaskohde, mutta vähän harmitti, kun en päässyt kunnolla fiilistelemään. Paikkaa on kuitenkin kovasti kehuttu, eikä munkaan kana-avokado-leipä pettänyt. De Wasserette sijaitsee osoitteessa Eerste Van Der Helst Straat 27, joka löytyy De Pijpin kaupunginosassa. 

PC120524.JPG

Päivällis- ja illallispaikat

The Butcher

The Butcher on pienen pieni hamppariravintola De Pijpissa, osoitteessa Albert Cuypstraat 129. Saman katon alta löytyy myös ”salakapakka/keittiö”, jonne pääsee vain kutsulla sisään, joten jos halajat salakapakka-meininkejä, laita viestiä The Butcherin nettisivuilta löytyvään osoitteeseen.

PB131177.JPG

PB131176.JPG

Cannibale Royale

Cannibale Royale-ravintoloita löytyy Amsterdamista kaksi, toinen Jordaanista ja toinen De Pijpista. Itse vierailin pariin otteeseen jälkimmäisessä, joka löytyy osoitteesta Ruysdaelkade 149. Ravintolasta saa hyvät burgerit, mutta myös mielettömän hyvät nachot! Lisää voitte lukea täältä.

PB060671.JPG

PB060662.JPG

Burgerlijk

Hampparilinjalla jatketaan…. Burgerlijk on paikkana hyvin pikkuruinen, joten pahimpaan ruuhka-aikaan ei välttämättä sinne kannata suunnata. Ravintola sijaitsee 9streetsillä, osoitteessa Runstraat 1. Hampparit saa kyseisessä puljussa rakentaa alusta asti itse, ja maukkaampaa settiä saa kyllä hakea! Lisää voitte lukaista täältä.

PA021525.JPG

PA021529.JPG

Food Hallen

Food Hallenista mulla ei ole valitettavasti kuvaa, mutta kuten nimi jo kertoo, on kyseessä siis halli, joka on täynnä eri ravintoloiden pisteitä. Se löytyy osoitteesta Bellamyplein 51. Food Hallenin yhteydestä löytyy usein myös Local Goods market (kuva alla), jossa myydään kaikkea kivaa.

Food Hallenista löytyy esimerkiksi aiemmin mainitsemani The Butcher -ravintolan piste ja hallista saa kuulemani mukaan myös erittäin hyvät gin & tonicit. Itse en koskaan ehtinyt drinkkejä testaamaan, mutta ruokapuolta voin kyllä kehua. Kaikkea löytyy, italialaisesta aasialaiseen. Halli on yleensä aika täynnä iltaa istuskelevaa väkeä, joten aika tiivistä tunnelmaa voi odottaa. Lisää voitte lukea täältä.

PC060513.JPG

Translation: My favourite cafés, lunch and dinner places in Amsterdam. 🙂

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (4)
  1. oh god kuinka hyvältä näyttää!!!

  2. Tuolla ois ollu niiiiin monta ihanaa paikkaa jotka jäi näkemättä ja maistamatta! Mulla on siis 10 hyvää syytä palata Damiin… 😉

    1. Ehdottomasti! 🙂 Ja veikkaampa, että kesken ei tuu paikat loppumaan tuosta kaupungista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *