BEAUTY ESSENTIALS

Mun on pakko myöntää, että olen ollut maailman surkein tapaus, mitä ihonhoitoon tulee. Ennen pesin kasvot vain iltaisin ja usein pelkästään meikinpuhdistusliinalla. En myöskään tiennyt ihostani mitään, käytin mitä ihonhoitotuotteita sattuu. En varmaan ajatellut, että sillä olisi niinkään väliä, kunhan ei menisi nukkumaan meikit päällä. En myöskään aina muistanut rasvata ihoani puhdistuksen tai suihkun jälkeen. Tämä pätee ihan koko kroppaan. 

Viime vuosina mun kasvojen iho oli alkanut oireilla aika paljon; se rasvottui päivän mittaan todella paljon ja myös epäpuhtauksia puhkesi vähän väliä. Viimeisen noin vuoden aikana tuntui myös siltä, että iho olisi vanhentunut todella nopeasti; ihohuokoset oli yhtäkkiä todella isot ja iho muutenkin jotenkin ”eloton” sekä otsa rypyillä. Tämä kaikki sai tietysti huolen pintaan. Miksi mulla on 26-vuotiaana finnejä kuin teini-ikäisellä (ja mulla ei teininä edes ollut finnejä…) ja miksi mä yhtäkkiä näytän vanhalta? Toki ymmärrän tietysti sen, että iho vanhenee, eikä tässä mitään lapsia enää ollakaan, mutta vähän turhan nopeasti tämä negatiivinen kehitys tapahtui.

Valitukseni taisi mennä parille ystävälleni perille (hehheh), sillä sain heiltä valmistujaislahjaksi lahjakortin kasvohoitoon, joka herätteli mua tekemään tälle asialle jotakin. Kasvohoidossa mä sain ensinnäkin tietää, että mun iho ei todellakaan ole rasvoittuva, vaan itseasiassa herkkä ja jopa vähän kuiva, jonka takia se rasvoittuu, koska iho ei saa tarpeeksi kosteutta ulkopuolelta, joten se puskee talia sisäpuolelta. Makes sense, mutta enpä ollut koskaan ajatellut, että se voisi olla noin. Sain ohjeeksi hävittää kaikki geelipohjaiset puhdistusaineet ja rakeiset kuorinta-aineet, ja hankkia tilalle hellävaraista maitopohjaista puhdistusainetta sekä suosia vain savinaamioita, jos niitäkään. 

Tästä intoutuneena kyselin myös ystäviltäni vinkkejä, jotka muistuttelivat veden juonnin tärkeydestä ja tutustuttivat mut kookosöljyyn. Tokihan mä kookosöljyn tiesin, mutta olin aiemmin käyttänyt sitä vain ruoanlaitossa. Ystäväni kertoi käyttävänsä sitä kasvorasvana etenkin iltaisin, sillä myös hänellä on herkkä ja kuiva iho, joten päätin itsekin kokeilla. Kasvohoitoni toteuttaneen kosmetologin suosittelemana päätin ottaa käyttöön Essen sensitive cleanserin, joka on 100% luontaistuote ja siinä on erittäin miellyttävä maitomainen koostumus. Mulla oli maitomaisista puhdistusaineista aiemmin vain huonoja kokemuksia, sillä tuntui, etteivät ne poistaneet meikkiä ollenkaan ja sitä sai pestä ikuisuuden naamalta. Kosmetologi ymmärsi yskän, mutta lupaili, ettei Essen kanssa kävisi niin. No, ei kyllä käynytkään. Tää oli aikalailla täydellinen. 

Nykyisin pesen kasvot aamuin illoin Essen sensitive cleanserilla, laitan aamuisin kasvoille reilusti kosteuttavaa rasvaa ja iltaisin kookosöljyä. Vielä ei ole kovin pitkältä ajalta empiiristä dataa, mutta jo nyt on sellainen olo, että kasvojen iholla on tapahtunut positiivista muutosta. :—–) Tästä se lähtee!

P5100203.JPG

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Kommentit (2)
  1. Tuo Essen Sensitive Cleanser on ihan paras tuote! Oon kans paininut pitkään iho-ongelmien kanssa, mulla on samaan aikaan akneen taipuva, mutta myös tosi kuiva iho, jota rasvasin ennen ihan liikaa (ja se taas johti siihen että iho meni entistä huonommaksi kun se ei saanut rasvakerroksen alla hengittää….).  Syksyn ja talven aikana tuli käytyä aktiivisesti kosmetologilla, joka tietysti auttoi kans valtavasti, mutta iso osa ihon paranemisessa on ollut just noilla Essen tuotteilla 🙂 Mulla on ton cleanserin lisäksi Hydro Moisturiser-kasvorasva käytössä, ja nuo tuotteet on kyllä rauhoittanut ihoa tosi paljon, ja ylipäätään ihossa jotenkin ihan erilainen hehku 🙂

    Tällainen ihoavautuminen sitten 😀 Mutta oli pakko kommentoida, koska i feel you, iho-ongelmat ei oo yhtään kivoja!

     

    1. Hei ihan mahtavaa kuulla, kiitos! 🙂 Ihanaa, että kommentoit.

      Pitää seuraavaksi hankkia kans itselle toi Essen kasvorasva! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *