BERLIN n°9

Tällä kertaa keskitytään Berliinin tämän hetken kolmeen suosituimpaan kaupunginosaan; Friedrichshainiin, Kreuzbergiin sekä Neuköllniin. Eräässä aiemmassa postauksessa kerroin vähän Mitten ja Prenzlauer Bergin kaupunginosista ja yhteensä nämä viisi ovatkin sellaisia, jotka ehdottomasti suosittelen tsekkaamaan jos Berliiniin päätyy seikkailemaan. 

Friedrichshainin, Kreuzbergin sekä Neuköllnin alueilta löytyy loputon määrä ravintoloita, graffitein koristeltuja rakennuksia, hauskoja baareja ja terasseja sekä osa Berliinin siisteimmistä klubeista. Kyseiset kaupunginosat ovat myös niitä, missä omasta kassista kannattaa pitää aika hanakasti kiinni, sillä laitapuolenkulkijoitakin riittää. 

Friedrichshain, Neukölln ja varsinkin Kreuzberg ovat omalla karulla tavallaan kauniita, joita osaa arvostaa oikeastaan vasta sitten, kun tietää mitä kaikkea sieltä voi löytää. Jos kaipaa hyvää döneriä, suosittelen kalppimaan Kreuzbergissa Haci Baba -nimiselle kebukiskalle. Turkkilaisia ravintoloita näistä kaupunginosista löytyy muutenkin joka lähtöön.

P4221520.JPG

P4221513.JPG

P4221493.JPG

Berlin.jpg

P4221502.JPG

P4221547.JPG

P4171369.JPG

P4171349.JPG

P4221515.JPG

P4171344.JPG

P4221524.JPG

P4221527.JPG

Friedrichshainissa kannattaa pyöriä Boxhagener platzin läheisyydessä, yrittää Berliinin kuuluisimpaan klubiin Bergainiin sisään (yritykseksi se saattaa valitettavasti jäädäkin, sillä kyseiselle klubille on lähes mahdotonta päästä ja siitä se onkin mm. tunnettu), juhlia aamuun asti mun lemppariklubi Kater Blaussa (tänne on myös vähän helpompi päästä sisään, jos ei ole liian isolla porukalla liikenteessä), ja tsekata Revaler strassella sijaitseva Raw-kompleksi kirppiksineen, skeittihalleineen ja terasseineen. Raw:n vierestä löytyy myös hyvin suosittu kesäkohde Haubertaucher uima-altaaneen.

Kreuzbergissa kannattaa tarkastaa torstaisin ja silloin tällöin viikonloppuisin pidettävät street food market / breakfast market -meiningit, joiden lokaationa toiimi Markthalle Neun. Markthallen vierestä löytyy yksi mun lempparibaareistani Vögelchen, jonka seinustalta löytyvään kirjahyllyyn kannattaa kurkistaa. 😉 Vögelchenin lisäksi hauskoja baareja ovat esimerkiksi Roses bar ja Madame Claude. Spree-joen varresta löytyy myös kourallinen kivoja terasseja ja ulkoilmabaareja/klubeja, kuten esimerkiksi Club De Visionäre, Ipse sekä Badechiff. Jos halajaa hamppareille, kannattaa ehdottomasti suunnata Burgermeisteriin, joka on rakennettu entisen julkisen wc:n tiloihin. Todella toimivat mättöruoat!

Neuköllnissä pyöriessä, hyvällä säällä, kannattaa piipahtaa Tempelhoferiin, joka on iso puisto entisellä lentokentällä. En ole varma kuuluuko puisto varsinaisesti enää Neuköllniin, mutta siinä holleilla se joka tapauksessa on. Tempelhoferin lisäksi Neuköllnissä kannattaa suunnata brunssille/aamiaiselle paikkaan nimeltä Roamers, mutta kannattaa varautua siihen, että se on todennäköisesti hyvin täynnä. Toinen hyvä aamiaispaikkavaihtoehto on Cabslam, josta saa syntisen hyviä pannukakkuja. Viimeinen Neukölln tärppini on iso kattoterassi Klunkerkranich, josta mm. näkee koko Berliinin skylinen. Super kiva paikka rennoille illanvietoille! 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Kommentit (2)
  1. En oo koskaan päässyt Berliinissä käymään kunnolla, mutta jotenkin vain tiiän että se on niin mun kaupunki jo etukäteen :—D Haaveissa ois päästä matkustamaan sinne asap, eikä nää sun kuvat ja kertomukset ainakaan vähennä haaveilua haha! 

    1. En voi muuta kuin lämpimästi suositella! Aivan huikea kaupunki. :—-) Ja jotenkin tuntuu, että täällä on kaikille jotakin! Kukaan ei oo ainakaan tähän mennessä koskaan sanonut, etteikö Berliini olisi kolahtanut. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *