DERRIÉRE

Kyllä, ranskaa taitavat saattoivat hoksata, että otsikossani lukee ”pylly” ranskaksi. Näin on nimetty Pariisin ehdottomasti coolein ravintola. Se on niin cool, että halusin omistaa sille ihan oman postauksensa. Kyseinen ravintola sijaitsee Le Maraisin kaupunginosassa, pienellä sivukujalla. Sen lisäksi, että se sijaitsee sivukujalla, on se myös sijoitettu sisäpihalle, eli kyseiseen ravintolaan ei ihan vahingossa eksy. 

Derriére on kaksi kerroksinen ravintola, joka on sisustettu niin sanotusti todella kotoisaksi – löytyy hyllyllinen vanhoja kunnon cd-levyjä, cd-soitin, pingispöytä, sohvatuoleja, sänky (!) ja ruokasali (kaikissa huoneissa voi siis syödä, jopa sängyllä!). Olin niin fiiliksissä ravintolan sisustuksesta, että päätettiin jäädä ihastelemaan, vaikka emme haluamaamme brunssia saaneetkaan, koska sitä sai kuulemma vain sunnuntaisin ja meidän vierailu osui lauantaille. Otettiin alkupalat sekä kahvit ja nautittiin miljööstä. 

PB210080.JPG

PB210099.JPG

PB210101.JPG

PB210103.JPG

Ehkä siistein juttu löytyi kuitenkin ravintolan yläkerrasta. Jos halajat kyseiseen ravintolaan, suosittelen ehkä skrollaamaan ohi, sillä spoiler alert !

Ihastelin muina miehinä ravintolan toisesta kerroksesta löytyvää makuukammaria, ruokasalia sekä vessaa, kun eräs ravintolan työntekijä alkoi puhua minulle ranskaa. En ymmärtänyt yhtään mitään, mutta sitten kyseinen herrasmies viittoi minut seuraamaan häntä, kohti tätä alla näkyvää ruskeaa kaappia. Olin vähän ihmeissäni, koska en tajunnut mitä niin ihmeellistä tässä kaapissa nyt voisi olla, kunnes kaveri tuuppasi komeron ”takaseinän” tieltä pois ja eteen ilmestyi salahuone !!

PB210116.JPG

PB210115.JPG

Salahuone oli siis tämä yllänäkyvä tupakointikammari. Niin siisti !!

Samaiselta sisäpihalta löytyy myös mielettömän hyvä cocktailbaari Andy Wahloo, jonka tarjontaan voi tuskin kukaan pettyä. Hintataso on sekä Andy Wahloossa että Derriéressa aika korkea, mutta ainakin drinkit oli todellakin joka pennin arvoiset ! Derriéren ruoasta en osaa kauheasti sanoa, koska otettiin tosiaan vain pienet alkupalat, jotka oli toki maittavat, mutta eivät varmaan kerro kauheasti paikan yleisestä tasosta. Suosittelen siis ehdottomasti piipahtamaan molemmissa, jos Pariisiin matkaatte!

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

kulttuuri matkat
Kommentit (2)
  1. Kiva että löysit ton – munkin yksiä lempipaikkoja Pariisissa 🙂

    1. Joo, tää oli kyllä ihan huippu! :—-)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *