INTIA – GOKARNA

Hampista hypättiin sleeper-bussiin, jonka oli määrä viedä meidät Gokarnalle – takaisin meren äärelle. Bussimatka oli jälleen töyssyjen täyteinen ja noin kolmen aikaan aamuyöstä meille tultiin huikkaamaan, että nyt olisi aika hypätä kyydistä. Meidän oli tarkoitus vaihtaa bussia, koska tämä ensimmäinen ei ollut jatkamassa enää oikeaan suuntaan. Jäimme kahden muun reissaajan kanssa jonkun sortin bussiasemalle ilman matkalippuja, koska ne oli viety meiltä heti matkan alkaessa ja tämä bussi meidän lippuineen oli jo jatkanut matkaansa. Kun olimme jääneet pois bussin kyydistä, oli meille sanottu, että seuraava bussi tulee 5 minuutin kuluttua. No eipä tullut :—-D Bussiasemalla oli 24h ravintola, jonka työntekijä osasi hetken odottelun jälkeen kertoa meille, että mitään bussia ei mitä luultavimmin ole tulossa, sillä meitä matkustajia on vain 4 – ei ole siis sen arvoista. Oletan, että tämä oli tiedossa myös sille henkilölle, joka väitti bussin tulevan 5 minuutin kuluttua. No, viimeistään tässä vaiheessa seurueessamme oleva Israelilainen reissumies sekosi ja heittäytyi äärimmäisen dramaattiseksi. Sitä oli lähinnä huvittavaa seurata, eikä se tietenkään auttanut asiaa, Intia on Intia, minkäs teet. :–D Lipuitta ja busseitta pari tuntia peukaloita pyöritelleinä päädyimme tilaamaan meille tuk tukin, joka tietysti maksoi taas lisää, mutta siinä vaiheessa ei ollut oikein muutakaan vaihtoehtoa ja väsymys alkoi jo painaa aikalailla. Klo 5:30 tienoilla päädyttiin Gokarnan Om beachille, joka oli tietenkin pilkkopimeänä, eikä mikään paikka ollut auki. Päädyimme Iiron kanssa nukkumaan rannalle paikallisten koirien sekä lehmien pyöriessä ympärillä. Heräsin auringonpaisteeseen ja siihen, että Iiro oli käynyt guest houseja läpi ja löytänyt meille majoituspaikan.

P2020196.jpg

P2030217.jpg

Gokarnaa oli kehuttu paljon, joten odotukset olivat korkealla. Kyseinen paikka koostuu Gokarnan kylästä sekä muutamasta eri rannasta, kuten tästä Om beachista, jossa me majoituimme. Kyseinen ranta oli toooodella rauhallinen; vain tusina rakennusta koko rannalla ja muistaakseni vain yksi koju sekä muutama kiertelevä korukauppias. Ranta oli kaunis ja ihmiset (joita ei myöskään ollut kovin paljoa) kuluttivat aikaansa heitellen frisbeetä, potkien jalkapalloa ja leikkien hula-vanteilla. Kaikki nämä Om beachin vähäiset rakennukset olivat saman tyyppisiä; kaikissa oli etualalla ravintola, jonka takaa löytyi guest houset. Ei mitään krumeluureja – kaikki oli yksinkertaista, mutta sympaattista. Meidän guest housen pitäjä oli ehkä yksi tympeimmistä Intialaisista, jonka olen tavannut, mutta lämpesin hänelle siitä huolimatta, koska huomasin miten rempseä hän oli muiden siellä töitä tekevien seurassa. Joku hänen olemuksessaan viesti siitä, ettei hän tarkoittanut meille mitään pahaa, vaikka olikin kommunikoinnissaan tökerö. Ensimmäisenä päivänä (ehkä väsymyksestä johtuen) en vielä ihan täysin syttynyt Om beachin meiningistä, mutta jo toisena päivänä hoksasin sen hienouden. Me viihdyttiin todella hyvin. Oli ihanaa kun sai olla niin rauhassa, ilman sitä hulabaloota, jonka liiallinen turismi tuo helposti mukanaan. Toivottavasti meno myös säilyy tällaisena.

P2030278-2.jpg

P2030207.jpg

P2030243.jpg

Om beachilta oli kävelyetäisyys vasemmalla puolella sijaitseville Half moon baylle ja Paradise beachille sekä oikealla puolella sijaitsevalle Kudly beachille. Matka Half moon baylle ja Paradise beachille ei ollut pitkä ja sen lisäksi upeilla maisemilla varusteltu. Oli niin rentoa kun pystyi käppäillä suht helpossa maastossa (vain muutama haasteellisempi kohta) uikkarit päällä ja sandaalit jalassa, ja hypätä mereen ensin Half moonilla, kuivatella vähän aikaa ja jatkaa matkaa taas Paradise beachille, jossa meri taas odotti meitä. Sama tehtiin paluumatkalla. Half moon bay oli todella pieni ranta, jossa taisi olla yksi guest house ja ravintola. Paradise beachilla taas ei ollut asutusta ollenkaan, eli siellä pystyi majoittumaan vain jos oli oma teltta tai hammokki matkassa. Biitsillä olikin useampi teltta pystyssä ja yllättävän paljon ihmisiä, olihan viikonloppu. Me olimme trekkailleet sinne, mutta paikalle olisi päässyt myös veneellä. Kudly beach käytiin tarkastamassa omana päivänään. Tätäkin rantaa oli kehuttu, mutta se oli jo paljon turistisempi verrattuna Om beachiin. Emme siis viihtyneet siellä kovin kauaa, vaan palasimme mieluusti takaisin omaan rauhalliseen ympäristöömme. :—D

P2020157-2.jpg

P2020156.jpg

Myös Gokarnan kylässä tuli vierailtua ja siitä tykkäsin kyllä paljon. Kylä on kuulemma pyhiinvaelluskohde ja paljon siellä temppeleitä olikin. Kaduilla oli myös paljon kojuja – eritoten mieleeni jäivät maustekojut vahvoine tuoksuineen. Gokarna oli kokonaisuudessaan todella kiva paikka – sellainen, jonne haluttiin jäädä vielä yhdeksi lisäyöksi. Me uitiin paljon, makoiltiin hammokeissa, luettiin kirjoja, pelattiin korttia, ja ihasteltiin auringonlaskuja. Mä näin auringonlaskussa ensimmäisenä iltana myös delfiinin.

P2020199.jpg

Iso suositus siis jokaiselle, joka haluaa astetta iisimmän rantareissun :—-) Täällä saa luvan kanssa ottaa aikaa ihan vaan itselleen.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK

Kommentit (2)
  1. Teillä on tosi mielenkiintoinen reissu ja ihan mahtavaa päästä seuraamaan teidän juttuja! Kiva kun teillä on myös vähän erikoiset kohteet. Aika seikkailua ja onnea loppumatkaan! 🙂

    1. Onpa kiva kuulla! Kiitos paljon! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *