NEPALISSA OPITTUA

1. Paikalliset rekat olivat kaikki hyvin värikkäiksi maalattuja, joskus hyvin yksityiskohtaisestikin, ja jokaisessa oli myös maalattuja tekstejä, vähintäänkin puskurissa. Näitä oli mukavaa seurailla ajomatkoilla – Suomen rekkamiehet, ottakaapa mallia!

2. Henkilöautot olivat lähes poikkeuksetta jotain iänikuisen vanhoja malleja, mutta se mikä tässä oli hassua, oli se, että todella moneen oli teipattu Adidaksen logo :—D Joskus ei edes sitä oikeaa logoa, vaan jotain sinne päin. Miksi?! Ehkä Adidas on vaan n i i n cool.

3. Aikaero Nepalin ja Suomen välillä oli todella omituinen 3 tuntia ja 15 minuuttia. En tiennyt, että aikaero voi olla jotain muuta kuin tasan tunti.

P4090751.jpg

4. Olin hyvin pettynyt, kun minulle selvisi, ettei Nepalilainen ruoka olekaan sitä mitä meille Suomessa Nepalilaisena syötetään. Se on tosiaan Pohjois-Intialaista ruokaa, ei Nepalilaista. Maan perinneruoka on nimeltään Dal Bhat ja se koostuu riisistä, linssicurrysta, pinaatista ja paistetuista kasviksista. Ihan hyvää sekin, mutta ei tosiaankaan sitä mitä luulin. Perinneruokaa ovat myös Momot, jotka ovat käytännössä dumplingseja. 

5. Nepalilaisten miesten perinnehatut ovat pastellinsävyisiä, usein vielä vaaleanpunaisia. Todella symppiksiä, ja niitä käytetään edelleen, vaikka muita osia perinneasuista ei miesten arkipukeutumisessa näkynytkään. Hattuja käyttivät tosin ainoastaan vanhemman sukupolven söörit.

P4090769.jpg

6. Maailman kymmenestä korkeimmasta vuoresta kahdeksan sijaitsee joko Nepalin rajojen sisäpuolella tai sen rajalla. 

7. Jostakin syystä todella monet Nepalissa vastaan tulleet koirat olivat erittäin lihavia. :—-D Siellä on oltu ruoka-aikaan kotosalla.

P4090762.jpg

8. Miehillä oli muuten lyhyeksi leikatut kynnet, paitsi sitten yksi kynsi oli kasvatettu aivan törkeän pitkäksi, enkä vieläkään tiedä MIKSI IHMEESSÄ. Ja outoa tässä on se, että olemme törmänneet samaan ilmiöön myös Intiassa ja Indonesiassa. Mikä tämä trendi oikein on?

9. Nepalissa meitä ei pyydetty yhteenkään selfieen mukaan (kun taas Intiassa se oli päivittäistä), eivätkä paikalliset olleet muutenkaan sen koommin meistä kiinnostuneita. Saimme olla toisin sanoen aika rauhassa, ah! 

P4090764.jpg

10. Nepalissa eletään ihan omaa aikaa, tällä hetkellä nimittäin vuotta 2075. He käyttävät yleisesti Bikram Sambat -aurinkokalenteria, mutta en silti tiedä miten juuri tuohon vuosilukuun on päädytty. 

 

Kaikki postauksen kuvat ovat Bhaktapurista, joka on kylä lyhyehkön bussimatkan päässä Kathmandusta. 

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (9)
 1. Olen lähdössä Nepaliin Kathmanduun joogalomalle marraskuussa, joten kiva lukea juttuja kyseisestä paikasta etukäteen! Mua jännittää ihan sikana, se on pisin lento ikinä, aivan outo ja uusi maa ja uskon, että tulee olemaan sellanen once in a lifetime-kokemus 🙂

  1. Oi mahtavaa!! Uskon, että tulee aivan huikea reissu! 🙂 Lataa puhelimeen podcasteja niin menee lento nopsaan ja Kathmanduta varten avoin asenne Suomesta mukaan 🙂 Saat varmasti upeita kokemuksia. 

   1. Hyvä vinkki nuo podcastit, kiitos :). Avointa mieltä tässä kasvattelen koko ajan 😀

 2. Tosi mielenkiintoinen juttu 🙂 Ja kohta 8!!!! Mä olen huomannut ihan saman!

  1. Kiitos, kiva kuulla! 🙂 

   Hahahha!! Tuolle ilmiölle on oltava joku selitys?! Ehkä seuraavan kerran tällaiseen pitkäkyntiseen törmätessäni kysyn vaan suoraan, että what’s the deal.

   1. Oon kuullut et pitkä kynsi kasvatetaan vähän kuin statussymboliksi. Kun kynsi on pitkä niin se kertoo muille ettei henkilö tee kovinkaan fyysistä rahvaan työtä.
    Vähän samanlailla ruskettunut iho on aikoinaan koettu rahvaan merkkinä.
    Toivottavasti en ihan kakkaa puhu mut näin mulle on kerrottu 🙂

    1. Niinkö :—D Niin hassua!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *