REISSUKUULUMISIA osa5

Indonesian rundia ja itseasiassa meidän koko reppureissua jäljellä enää pari viikkoa – ihan järjetöntä! Ainahan sitä sanotaan, että aika menee nopeasti, mutta nyt jos koskaan on sellainen olo. Ehkä se johtuu siitä, että ollaan käytännössä koko reissun ajan vaihdettu maisemaa muutaman päivän välein, joten ehkä ajan kulku tuntuu näin ollen entistä nopeammalta.

Indonesia on kohdellut meitä hyvin – maa on erittäin kaunis ja sen ihmiset äärimmäisen ystävällisiä. Vesi on kirkasta, luonto (pääosin) vehreää ja ruoka hyvää. Aurinkokin on hellinyt jokaisena päivänä, toisinaan vähän turhankin lämpimästi. :–D Ollaan ehditty tehdä ja nähdä ihan hirveä määrä kaikkea yhteensä kolmellatoista eri Indonesian saarella ja vielä olisi yhteen saareen tutustuminen edessä ennen kotiinpaluuta.

P4300236.jpg

Joiltakin osin Indonesia vastasi odotuksia, joiltakin osin en tiennyt mitä odottaa, jolloin kaikki kokemukset olivat käytännössä positiivisia yllätyksiä ja valitettavasti joiltakin osin odotukset eivät täysin täyttyneet. Viimeisin ehkä siksi, että itselläni oli melkoisen kovat odotukset tiettyjä paikkoja kohtaan. Toisinaan pettymystä aiheutti se, ettei jokin paikka ollutkaan sitten sellainen mitä olin kuvitellut ja toisinaan se, ettei sää tehnyt yhteistyötä.

Tiedän myös olevani vähän dramaattinen ja petyn usein ihan liikaa, joten haluankin nyt painottaa, että jokainen kohteemme on silti ollut vierailemisen arvoinen, vaikka välillä on pieniä takaiskuja tullutkin. Indonesia on upea (ja toooodella iso) maa, jota voin suositella ihan jokaiselle. Kannattaa kuitenkin tutustua myös paikkoihin Balin ulkopuolella, vaikka se kiva ja kaunis saari onkin.

P4280749.jpg

Kotiinpaluu tuntuu yhtä aikaa vähän ahdistavalta, mutta myös ihanalta ajatukselta. Mitä lähemmäs mennään, sitä mukavammalta se tuntuu, vaikka reissun päättäminen onkin surullista. Mä olen nauttinut tästä aidosti äärimmäisen paljon. Mukavan kutkuttavalta tuntuu kuitenkin ajatus Suomen kesästä, ystävistä, tutusta ja turvallisesta ruoasta ja uuden elämän aloittamisesta Helsingissä. Eikä matkustaminen todellakaan ole loppumassa, vaikka tämä reissu tuleekin päätökseensä. Edessä on jo nyt vaikka mitä ihanaa, ja matkustaminen on meille kuitenkin niin tärkeää, että sille löydetään aina aikaa, vaikka ei välttämättä tällaista viiden kuukauden rupeamaa enää voitaisikaan toteuttaa.

P5060132.jpg

Mitä reissubudjettiin tulee, kurvattiin vihdoinkin sen yli :—D Pitihän tämän jossain vaiheessa tapahtua. Indonesia on yllättävän kallis verrattuna Nepaliin ja etenkin Intiaan, ja maassa on myös paljon virikkeitä, joihin rahaa saa helposti kulumaan suunniteltua enemmän. Neljäntenä reissukuukautena rahaa meni yhteensä noin 2800€ eli 1400€ per naama. Tähän summaan sisältyi toki myös muutama lentomatka, mikä lieventää hiukan.

Tämän lisäksi ostettiin lennot Suomeen, jotka kustansi 465€ per naama.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

 

Kommentit (2)
  1. Vitsi lukijankin näkökulmasta aika on mennyt nopeasti vaikka todellakin tuntuu että ootte tehnyt vaikka mitä ja ollut vaikka missä. 🙂 Kivoja viimeisiä viikkoja sinne. <3 

    1. Kiitos Saranda <3 Aurinkoa sinne! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *