Nopeaa, helppoa ja makeaa

Meillä pidetään sairastupaa kotona esikoisen kurkkutulehduksen vuoksi. Tyttö halusi leipoa jotain pikkuveljen nimipäivän kunniaksi, joten teimme ystäväni reseptiä mukaillen pikkuleipiä.

IMG_20161011_160735.jpg

Kaurapikkuleivät

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

100 g maidotonta margariinia

100 g omenasosetta

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

4 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

 

Mittaa sokerit ja rasva kattilaan, kiehauta. Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään. Yhdistä rasva-sokeriseos, omenasose ja kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla leivinpaperin päälle noin ruokalusikallisen verran per nokare.

Paista tasalämmöllä 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kiertoilmalla 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuvassa näkyvät keksit on leivottu niin, että taikina on jaettu kahtia. Toiseen puoleen olen sekoittanut noin teelusikallisen kanelia ja toiseen puoleen 50 grammaa tummaa suklaata rouhittuna.

koti ruoka-ja-juoma diy

Toivepostauksena kookospallot

Kun paljastin Facebookissa aloittavani blogin kirjoittamisen, sain muutaman toiveen siitä, mitä täältä olisi kiva löytää. Yksi niistä oli lapsuudesta tutut kookoskuulat, joita valmistan nykyään vegaanisina ja gluteenittomina, omaan ruokavaliooni sopivina. Alkuperäinen resepti Milla Magian kookostaikakuulista 80-luvun lopulta löytyy siis Aku Ankan keittokirjasta.

WP_20160308_22_47_04_Pro.jpg

Kookoskuulat

100 g maidotonta margariinia

3 dl kaurahiutaleita

1 dl kookoshiutaleita

1,5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vettä

kookoshiutaleita koristeluun

 

Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja lisää pehmeä rasva sekä vesi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta mieleisesi kokoisia kuulia ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Koveta valmiit kuulat jääkaapissa ja säilytä niitä siellä.

 

koti ruoka-ja-juoma